Nišlije idu po ceo plen u Kruševac

Autor: Beta Beta
petak 29.05.2020.
17:18
Izvor: Beta

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je danas da se njegova ekipa spremila za utakmicu protiv Napretka i da želi da osvoji tri boda, u prvom meču posle pauze zbog pandemije korona virusa.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastavljeno je danas, posle dva i po meseca pauze zbog pandemije korona virusa. Radnički će u subotu od 19.30 igrati u Kruševcu protiv Napretka, utakmicu 27. kola Super lige Srbije.

"Spremni smo i orni pred utakmicu u Kruševcu. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i pobedimo. Pripremili smo meč, nadam se da će igrači dati sve od sebe i da ćemo ispuniti naš cilj, a to su tri boda", rekao je Batak, preneo je klupski sajt.

Batak je rekao da nije bilo lako analizirati protivnika, pošto nije bilo prijateljskih utakmica.

"Gledali smo njihove utakmice pre pandemije, znamo da je u medjuvremenu došlo do promena trenera, koji je već bio tamo i pravio dobe rezultate, ali su igrači isti i ne očekujem da sada dramatično promene stil igre za ova poslednja četiri kola. Smatram da smo kvalitetniji sastav i verujem da ćemo to potvrditi na terenu",
naveo je on.

Batak je rekao da su skoro svi igrači spremni za utakmicu, a da će Nikola Čumić i Stefan Milosavljević preventivno propustiti duel, pošto su bili lakše povredjeni, a Radnički očekuju još dve utakmice u narednih osam dana.

Trener je dodao da će morati pažljivo da rasporedjuje minutažu posle duge pauze u takmičenju.

"Kada smo počinjali pripreme pre četiri nedelje rekao sam da pravu formu ne možemo da očekujemo posle tolike pauze. Trudili smo se da ekipu dovedemo u potrebnu fizičku spremu pred napore koji nam slede, a forma bi vremenom trebalo da dodje. Čekaju nas tri teška meča i nadam se da ćemo u svakoj sledećoj utakmici biti sve bolji", naveo je Batak.
-
Baner 1
-
Od sledeće sezone Super liga će biti proširena za dva kluba, na ukupno 20, a Batak je rekao da ne želi mnogo da komentariše tu odluku Fudbalskog saveza.

"Odgovor ćemo svakako dobiti sledeće sezone, kada budemo videli kako će to funkcionisati. Ja mogu da pozdravim ideju o dvojici mladih igrača u startnim postavama, jer smatram da je to dobra odluka za budućnost našeg fudbala", naveo je on.

Upitan da li je bilo neophodno nastaviti sezonu, Batak je rekao da odluke Saveza moraju da se poštuju.

"Odmah sam rekao da su četiri sedmice priprema neophodne pred nastavak sezone. Medjutim, uslovi su bili takvi da nismo mogli da igramo prijateljske utakmice i da nismo imali prave uslove za fudbalske treninge. Taj vremenski kriterijum je ispunjen, ali što se tiče ovih kontrolnih utakmica, sve ekipe su u istom problemu. Da li je ovo dobro ili nije, ostaje da se vidi", naveo je on.

Radnički je šesti na tabeli sa 42 boda, a Napredak na 12. mestu ima 26 bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke