Nikolić u Humskoj doneo ispravnu odluku!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.05.2019.
12:39
Izvor: Sportske.net

Stručna lica smatraju da je sudija Bojan Nikolć dobro postupio na meču Partizan - Napredak.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Utakmicu 35. kola Super lige Srbije između Partizana i Napretka obeležio je "fantomski gol" u sudijskoj nadoknadi, ali i prekid koji se dogodio na samom startu meča.

Sudija Bojan Nikolić odlučio je da prekine utakmicu na nekoliko minuta zbog uvredljivih poruka koje su sa tribina upućivane predsedniku Republike Srbije.

"Pravila su jasna, ali, nažalost, nepotpuna. U njima jasno piše da sudija ima pravo da prekine utakmicu ukoliko neko sa tribina upućuje poruke verske, nacionalne netrpeljivosti, fašističke parole ili pak vređaju javna lica. U ovom slučaju vređan je predsednik, i sudija je imao pravo da prekine utakmicu", objašnjava bivši fudbalski arbitar Raka Đurović za "Danas".

Đurović zamera što su propisi nedorečeni, pa tako prekid može da usledi zbog uvreda na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, ali niko ne staje u zaštitu igrača, trenera i članova klupskog rukovodstva.

"Propisi su, po meni, nedorečeni, jer se ne smeju vređati Mađari, Nemci, crnci... a Srbi smeju. Ne sme se vređati predsednik opštine, o predsedniku države da ne govorim, ali se smeju vređati igrači, trener, članovi rukovodstva kluba, njihove porodice. Ne bi smelo da bude tako", poručuje Đurović.

Postavlja se pitanje, da li ima osnova da Partizan bude kažnjen zbog uvreda koje su se čule sa tribina ili će se sve završiti na pomenutom prekidu utakmice.

"Disciplinska komisija postupa samo po prijavi službenih lica, ne možemo mi i da podnosimo prijave i da kažnjavamo", poruka je predsednika Disciplinske komisije FSS Žarka Stevanovića.

Posle svega rečenog, može se konstatovati da je sudija Nikolić dobro postupio ali da od kazne verovatno neće biti ništa jer je neophodno da službena lica podnesu prijavu protiv Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 07.05.2019
17:49

Samo vi kaznjavajte, bice nam cast:-D

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 07.05.2019
14:24

ovo samo u srbiji ima velika demokratija nema sta

avatar
svojnasvome
Tuesday, 07.05.2019
13:25

Ovo je fantomski gol, a onaj boacija nije imao taj prefiks....I niste obojeni

avatar
Silent
Tuesday, 07.05.2019
13:04

E da ovom malom partizanu nije sudija davno bi se ugasili

avatar
Südkurve München
Tuesday, 07.05.2019
12:53

Svaka cast grobari