Nikolić: "Treba nam jedno ili dva pojačanja"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.06.2014.
12:48
Izvor: Beta

Trener Partizana je zadovoljan što će crno-beli sačuvati okosnicu tima, ističe da njegovoj ekipi trebaju pojačanja na defanzivnim pozicijama.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da je cilj njegove ekipe plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja, ali i da su mu potrebna "jedno ili dva" pojačanja, na poziciji centralnog beka.

Nikolić je istakao da kapiten Saša Ilić pregovara sa upravom kluba oko potpisivanja novog ugovora i da je "95 odsto siguran" da će se sve završiti kako treba.

"Bitno je što u pripreme idemo sa okosnicom tima iz prošle sezone, što smo zadržali iskusne i kvalitetne igrače. To je naša prednost, a ambicije su nam svakako da se kvalifikujemo u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. To neće biti nimalo lak posao gledajući statistiku srpskih klubova poslednjih godina"
, rekao je Nikolić novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana okupili su se danas u Beogradu povodom priprema za novu sezonu, a tokom dana njih 25 će sa stručnim štabom otputovati na Zlatibor.

"Ekipi su potrebna jedno ili dva pojačanja u prelaznom roku. Bitan je kvalitet igrača i da pojačamo konkurenciju u timu. Moramo da dovedemo centralnog beka, tu imamo trojicu, a za optimalne uslove funkcionisanja potrebno je da imamo četvoricu na toj poziciji", rekao je Nikolić.

Trener crno-belih istakao je da će Marko Lomić biti na pripremama na Zlatiboru i da je gotovo siguran da će Danko Lazović i Nikola Drinčić ostati, iako su za njih zainteresovani pojedini strani klubovi.

"Lomić je izrazio želju da trenira sa ekipom. Oko ugovora se još ništa ne zna, videćemo šta će se dogoditi. Za Drinčića sam 100 odsto siguran da će ostati, a kod Lazovića i dalje postoji mogućnost odlaska, ali mislim da će on i narednih godina sa zadovoljstvom nositi dres Partizana", rekao je Nikolić.

Partizan je u prethodnoj sezoni imao petoricu igrača na pozajmicama, Eliomar Silva (Kečkemet), Filip Knežević (Radnički KG), Branko Pauljević (Radnički N), Dejan Babić (Sloboda i Rad) i Stefan Aškovski (Donji Srem i Napredak), a samo će Pauljević ići na pripreme na Zlatibor.

"Ostali će raditi na Teleoptiku pod nadzorom trenera. Ima mnogo interesovanja za te igrače, tu su strani i domaći klubovi", rekao je Nikolić.

On je dodao da se iskusni Milan Obradović "na lep način" razišao sa upravom i klubom i da je to najbolje rešenje, pošto shvata da mladim igračima treba pružiti šansu.

Trener Partizana naveo je da je napadač Petar Škuletić na pregledima na Vojnomedicinskoj akademiji, da je utvrdjeno da nema mononukleozu i da je "99 odsto siguran da će sa ekipom danas otputovati na Zlatibor".

Partizan će tokom priprema odigrati šest utakmica, a Nikolić je rekao da je neizvestan dolazak na Zlatibor mađarskog Debrecina, ali da će klub pronaći protivnika.

Partizan će 27. juna u Beogradu odigrati prijateljski utakmicu s Malmeom, a upitan da li bi voleo da sa tim švedskim klubom ovog leta odigra tri utakmice, Nikolić je odgovorio odrečno. Pošto je Evropska fudbalska unija (Uefa) na godinu dana izbacila Crvenu zvezdu iz evropskih takmičenja, njeno mesto u kvalfikacijama za Ligu šampiona mogao bi da zauzme Partizan.

"Svakako ne bih želeo da s njima igramo u kvalifikacijama. To je najteži protivnik i po imenu i kvalitetu. Mi ne možemo da utičemo na odluku (u kom takmičenju ćemo igrati). O tome će se znati danas ili sutra", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke