Nikolić suspendovan, hoće li Partizan tražiti novog trenera?

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.12.2014.
17:34
Izvor: Sportske.net

Disciplinska komisija FSS na današnjem zasedanju odlučivala je, između ostalog, i o kaznama zbog incidenata na nedavnoj prvenstvenoj utakmici između Novog Pazara i Partizana. Kažnjeni i Pazarci, ali i trener Partizana koji je zaradio višemesečnu suspenzij

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

FSS-ovi ''disciplinci'' nisu bili nimalo blagi ni prema Novom Pazaru, ali ni prema treneru Partizana Marku Nikoliću.

Na sednici kojom je predsedavao Žarko Stevanović, odlučeno je da se zbog poznatih događaja tokom prvenstvene utakmice između Novog Pazara i Partizana (1-1), Pazarci kazne sa tri utakmice bez publike na svom terenu i milion dinara novčano, dok će trener Partizana Marko Nikolić biti pod suspenzijom u naredna tri meseca, a moraće da plati i 300.000 dinara na ime novčane kazne.

Posle sednice, predsednik Disciplinske komisije je obrazložio ovakvu odluku činjenicom da su i Novi Pazar i trener Partizana bili i ranije uslovno kažnjavani, pa je ovog puta, zbog ponovljenih incidenata, odlučeno da kazne budu znatno rigoroznije.

''U slučaju Novog Pazara reč je o novom u nizu prekršaja i izrečena disciplinska mera je kumulativna za sve prethodne. Podsećam, Novopazarci su bili kažnjeni sa dve utakmice igranja kod kuće sa zatvorenom Tribinom Sever, izricane su im uslovne disciplinske mere, druge različite kazne, uključujući i novčane, tako da smo sve to uzeli u obzir prilikom izricanja današnje odluke.

Na meču protiv Partizana ustanovljena je slaba organizacija susreta, nedolično ponašanje navijača domaćeg kluba i ubacivanje raznih sredstava u teren, od kojih je jedna petarda pogodila u glavu trenera Partizana Nikolića'',
objašnjava Stevanović.

Međutim, izgleda da to što je Nikolić bio pogođen petardom i što je mogao da doživi ozbiljne povrede tom prilikom, nije uzeto kao olakšavajuća okolnost treneru Partizana.

''Marko Nikolić je takođe u tekućem delu šampionata često ponavljao prekršaje i zbog toga je kažnjavan. Poslednja uslovna kazna mu je upravo istekla, pa je ka i njemu odlučivano kao prema nekome ko je ponavljao greške. Kazna treneru Nikoliću počinje da teče od momenta izricanja mere suspenzije, znači od 11. decembra 2014. godine'', zaključio je Stevanović, a prenosi zvaničnio sajt FSS-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke