Nikolić progovorio o velikom napretku Dušana Vlahovića

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.05.2017.
18:02
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana govorio je u sredu o mladom Dušanu Vlahoviću i onome što je napadač crno-belih prošao u prethodnih nekoliko meseci.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Najmlađi debitant u istoriji fudbalskog kluba Partizan "pao je u senku" nakon povrede koja ga je zadesila u završnici zimskog dela sezone i zbog toga još uvek nije upisao takmičarski nastup u 2017. godini.

Mladi napadač u ponedeljak je postigao jedini gol protiv Radničkog i doneo Partizanu treću pobedu u ligi "B" timova. Tim povodom je i Marko Nikolić danas govorio o Dušanu Vlahoviću.

"To je jedan jako dobar primer, momka koji je izašao iz povrede i koji je... To je u stvari model za mlade igrače" počeo je svoje izlaganje Nikolić.

Strateg Partizana predočio je kako je Dušan Vlahović iskoristio period neigranja za veliki napredak u fizičkom i fudbalskom smislu.

"Ovde se stalno priča o igri, a on je, sticajem okolnosti, zbog povrede bio dva, tri meseca 'sa strane'. Ali to 'sa strane' nije bilo bilo 'sa strane'. On je svakodnevno bio izložen individualnom radu i u fizičkom, i u fudbalskom smislu" objasnio je Nikolić i dodao,

"S obzirom na to da je reč o vrhunskom talentu, na njega se taj rad primao izvanredno i to više nije onaj momak iz novembra meseca. Sada, u maju mesecu, on izgleda neuporedivo u svakom smislu. Mogu samo da pohvalim način na koji on trenira i radi" zaključio je Nikolić.

Šef stručnog štaba vicešampiona Srbije dodao je da bi Dušan Vlahović mogao da dobije priliku da igra u završnici sezone ali nema sumnje da za ovog mladića pravo dokazivanje tek sledi.

Dušan Vlahović je navodno trebalo da bude prodat Fiorentini u paketu sa Nikolom Milenkovićem, a kako do toga nije došlo očekuje se da ovaj napadač tek dokaže svoj kvalitet u prvom timu Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 03.05.2017
21:42

Priča o povredi je preuveličana, on jeste bio povređen, ali se mislilo da će ga prodati za više para i zato nije igrao. Sad kad mu je cena skroz pala opet mora da se priča o njemu i da se gura. To je istina.

avatar
Wednesday, 03.05.2017
18:09
avatar
Wednesday, 03.05.2017
18:09

Ako hoćeš da napraviš od talenta igrača mora da ima individualni trening prilagođen samo tom igraču sa posebnim akcentom na ono što mu nedostaje, kao i na usavršavanje urođenih fudbalskih elemenata. Mislim da Marko i njegov stručni štab imaju kvalitet za to, a Partizan nesumnjivo ima talentovane igrače. Kad vidim samo koliko je napredovao Kosović pa El Monir koji je bio prosečan u defanzivi u SL, sada je odličan kao i u napadu koji mu nikad nije ni bio sporan.