Nikolić: "Poruka za igrače..."

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.02.2017.
20:14
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić govorio je nakon još jedne pobede svog tima na pripremama na Kipru o okosnici tima i tom prilikom poslao jako bitnu poruku svojim igračima.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana upisali su još jednu pobedu u sklopu priprema za prolećni deo sezone. Crno-beli su u ponedeljak savladali ukrajinsku Zirku (4:0), a trener Marko Nikolić ocenio je današnju proveru kao vrlo uspešnu.

"Opet dobra utakmica za nas. Prošla je bila dobra pre svega zbog načina na koji je igrao rival i prilike da vežbamo neke stvari. To isto važi i za današnji meč, samo sa skroz drugom tematikom, jer smo imali protivnika koji igra sa tri ili pet igrača u zadnjoj liniji, što se Partizanu više puta dešavalo u domaćem prvenstvu, a za očekivati je da se sa istim odbranama susretnemo i na proleće" kazao je Nikolić a prenosi "Mondo".

Strateg crno-belih objasnio je čime je sve bio zadovoljan nakon duela sa osmoplasiranim timom ukrajinskog šampionata.

"Utakmica je dala neke nove izazove i najvažnije je da su igrači iz nje izašli bez povreda. Vidi se pomak u fizičkoj spremi, ima više svežine, sprinta, što je osnova za kontinuirani rad. Na kraju, zadovoljan sam i pobedom" rekao je Nikolić.

Partizan je danas postigao četiri gola, ali je propustio još nekoliko prilika da trijumf učini ubedljivijim.

"Bilo je prilika, ali ne može baš sve i da se da, iako mi insistiramo na realizaciji, koja je posebno važna u Partizanu. Sve utakmice poprimaju drugačiji tok posle naših golova, tako da ne bismo smeli da imamo taj luksuz da promašujemo. Biće utakmica kada nećemo uspevati da stvorimo puno prilika, pa će realizacija morati da dođe do izražaja" dodao je trener crno-belih.

Agresivnost i požrtvovanost koju su fudbaleri danas pokazali Marko Nikolić je prokomentarisao kroz prizmu borbe za mesto u timu i tom prilikom uputio jednu jako bitnu poruku svojim izabranicima.

"To je normalno za pripreme, jer igrači pokušavaju da se izbore za status, pre svega za mesto u timu. Mogu da im uputim i jednu poruku: prolećni deo sezone je potpuno drugačiji nego jesenji, sa jednom pauzom i 16 utakmica u Superligi i najmanje jednom u Kupu, u trajanju u tri meseca. Prostom matematikom dolazimo do podatka da će se mesečno igrati sedam utakmica. Gušći raspored automatski znači da je potreban veći broj igrača u rotaciji nego jesenas. Odlično je što se nameću, što se bore i što imamo veći broj igrača koji konkurišu za 18" istakao je Nikolić i dodao,

"Jeste ovo okosnica, ima još nekoliko igrača koji najozbiljnije konkurišu za tim. To je više tema za našu svlačionicu, a ne za javnost. Sigurno je šest-sedam igrača u konkurenciji, rotacija je, kao što sam rekao proširena. Dosta dobra pozicija za trenera, ali, ne bih da propustim priliku da kažem, meni se čini da Partizan tako i treba da funkcioniše" zaključio je strateg vicešampiona Srbije.

Narednu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone crno-beli igraju protiv Levskog iz Sofije, a taj meč je na programu 8. februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVLT
Tuesday, 07.02.2017
01:26

Centralni vezni...

avatar
Povratak kralja 50
Monday, 06.02.2017
22:38

Apsolutno se slažem sa celim intervjuom Nikolića i ne samo to mnoge stvari funkcionišu konačno kako treba, možemo da popravimo igru bekova u napadu da više i preciznije centriraju i završnicu (povratni pas i šut na gol) ali doći će to valjda sa svežinom. Većina igrača je napredovala, Miletić tek sada počinje da igra kako treba, a Kosović ako ovako nastavi biće najveće pozitivno iznenađenje. Ono što gledamo od Krosa u Realu možemo i od Kosovića u Partizanu jer je u poslednje dve utakmice za 180 stepeni okrenuo sliku o sebi. Vidi se da Tavamba dugo nije igrao ali i takav je koristan za tim, a druga opcija isprobana sa Đurđevićem i Leonardom u napadu je funkcionisala odlično.