Nikolić podsetio na obećanje ''Grobarima'', ali u kom će sastavu Partizan igrati u Ivanjici?

Autor: Beta Beta
sreda 03.05.2017.
12:04
Izvor: Beta

Partizan već u petak igra sledeću utakmicu u plej-ofu Superlige, a tim povodom danas je u Humskoj šef struke crno-belih održao konferenciju za medije, uz osvrt i na dešavanja u prošlom kolu. Neizvestan nastup još dvojice igrača.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegova ekipa želi da završi prvenstvo i Kup na najbolji način i da od toga neće odustati do samog kraja, da je ponosan na igrače zbog serije od 31 utakmice bez poraza i da očekuje pobedu protiv Javora u predstojećoj utakmici 34. kola Super lige Srbije.

"Čestitam mojim igračima, njihova serija bez poraza traje 31 utakmicu, a u toj seriji igrali smo teške i naporne mečeve, pre svega fizički. Čestitam im i na psihološkoj stabilnosti jer su svesni da nemaju prava na grešku. Uspevaju da održe nivo koncentracije i mentalne snage već devet meseci, a to mogu samo jaki ljudi.

Naša misija i obećanje navijačima je da će igra i zalaganje u preostalim utakmicama do kraja sezone u oba takmičenja biti kao u ovoj seriji.

Neka niko ne pomisli da će ova grupa fudbalera odustati od borbe, do poslednje sekunde u svim takmičenjima",
rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u petak od 20 časova u Ivanjici protiv Javora, utakmicu 34. kola Super lige Srbije.

Partizan je vezao 31 utakmicu bez poraza u svim takmičenjima i drugi je na tabeli sa 46 bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda. Zvezda je prva pošto je pre podele bodova bila prva na tabeli.

"Ulazimo u samu završnicu prvenstva, imamo četiri utakmice do kraja. Sada nam ide Javor, svi znamo koliko ume da bude neprijatan posebno na svom terenu, gde je tradicionalno teško igrati. Čeka nas dugačak put do tamo, specifičan ambijent na stadionu. Svima je jasno šta mora biti i šta je cilj Partizana, a to je nova pobeda i nova tri boda", naveo je Nikolić.

"Motivisani smo da sve ovo što je ostalo do kraja privedemo na pravi način, imam mnogo poverenja u ljudske kvalitete igrača Partizana da će imati mentalne snage, pošto fudbalske imaju, da ovu utakmicu reše rezultatski kvaitetno, a onda da se usredsredimo na ostatak takmičenja. Verujem da će naša publika napraviti dobar ambijent koji prija igračima", dodao je on.

Nikolić je rekao da je Javor iskusna i takmičarska ekipa predvođena kapitenom Milovanom Milovićem i da je u prednosti jer će biti rasterećena.

"Ušli su u plej-of i nemaju posebnih takmičarskih ciljeva, a kada neko tako igra može da bude jako opasan ako naš pristup ne bude kakav bi trebalo da bude. Uvek su motivisani protiv nas, imaju iskusne igrače, to je ekipa sa kojom nikada nije lako. Teška utakmica je pred nama, ali imam veliko poverenje u igrače da će naći način da dodju do dobrog rezultata", dodao je trener crno-belih.
 
Nikolić je podsetio da ekipa igra utakmice na tri dana, ali je rekao i da ima dovoljno igrača koji mogu da odgovore takmičarskim zahtevima. Osim povređenih Alena Stevanovića i Evertona Luiza, koji sigurno neće igrati, Nikolić je rekao da je neizvestan nastup još dvojice, ali da će do dana utakmice situacija biti jasnija.

On nije želeo da govori o situaciji koja se stvorila u medijima i navodima o nameštanju utakmica u srpskom fudbalu.

"Navikli smo na razna iskušenja na terenu i van njega i ne bih da moj i fokus igrača ode sa onoga što je bitno.

Kada smo mogli da trajemo devet meseci ne vidim nijedan razlog da tako ne bude ni u ovih 20 dana do završetka takmičenja.

Neki rade šta rade, mi radimo šta radimo, svako bira svoj put i svoju filozofiju, ideju, moral i savest.

Ne mislim ni na koga posebno, abnormalne su pojave u našem fudbalu i ne želim sebi da dozvolim da trošim energiju.

Važno mi je da igramo dobro kao u prethodnim utakmicama, o tome razmišljam da vidim igrače kako napreduju. Svoju istinu tražimo na zelenom terenu, za sad smo to dobro radili ne vidim razlog da tako ne ostane"
, rekao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 03.05.2017
14:34

* plase/Milijas plasi

avatar
Wednesday, 03.05.2017
12:11

34 utakmice bez poraza, 34. kolo. Znajte, sve do kraja ovoga i vise nego nakaradnog prvenstva ce tako ici, 35 utakmica, 35. kolo, 36-ta, 36-to itd. Stevanovic- Vulicevic, Milenkovic, Ostojic, El Monir- Jankovic (Djurickovic), Kosovic, Radin, Leonardo- Djurdjevic, Tavamba. Klupa: Kljajic, Miletic, Jevtovic, Ilic, Djurickovic (Jankovic), Mihajlovic, Jovanovic. Eventualno Djilas, a onda da iz svake kombinacije ispadne Jevtovic. Zao mi je samo sto Marjanovica uopste nema, mozda bi on mogao da zauzme i Ilicevo mesto, ali svi znamo da se to nece desiti, verovatno ce covek biti prodat ovoga leta Gospodnjeg. Isto tako, mogao bi i Vlahovic konacno da bude medju 18, nije valjda da se opet plasi nekih administrativnih gresaka:-D