Nikolić: "Partizan je kuća, institucija, dom za svakog od nas"

 • Autor: Pavle Knežević

 • 16. avgust 2017.

 • 19:32

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Videotona emotivno je govorio o Partizanu i igranju protiv njega, ali to ništa ne menja u pristupu.

Nikolić:
Foto: Epa/Caroline Blumberg
Marko Nikolić se vratio na mesto uspeha, a novinarima je ispričao da je prilično emotivan, ali da cela Partizanova trojka iz Videotona mora da bude profesionalna u sutrašnjem duelu plej-ofa za grupnu fazu Lige Evropa.

"Naravno da su emocije prisutne, lagao bih kada bih rekao da nije tako. Partizan je kuća, institucija, dom za svakog od nas. To koliko ga svako od nas u Mađarskoj voli i na koji način, to ne može niko da nam oduzme. To je naš lični osećaj kao svaka ljubav, koja ne može da se meri ni sa čim kad je ponašanje. Nezainsteresovan za tu temu šta ko misli o tome", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Poenta se, međutim, ne menja, ni za njega, ni za Marka Šćepovića i Danka Lazovića.

"Naravno da moramo da budemo profesionalci. Mmi radimo u Videotonu, oni su vrlo profesionalni i korektni prema nama i učinićemo sve za pobedu", rekao je Nikolić.

Videoton trenutno deli prvo mesto na tabeli prvenstva Mađarske sa Honvedom, a u prošloj fazi je eliminisao Bordo.

"Imamo dobar početak, prvi smo na tabeli i na pragu smo Lige Evrope. Napravili smo iznenađenje i malu senzaciju izbacivanjem Bordoa. Ulazak u grupnu fazu bi bio veliki uspeh, jedan mali san. Mi živimo u malom snu. Šanse su apsolutno podjednake, kao što to i jeste u fudbalu. Plasman o bi za nas bila velika stvar. Nije nikakav imperativ, ali je atmosfera povodom ove utakmice euforična u Mađarskoj", rekao je nekadašnji trener crno-belih.

"Drago mi je što smo od videotona napravili ratničku ekipu, što smo pokazali protiv Bordoa. Znam da se Partizan suočava sa pritiskom jer mora da se plasira, što može da bude naša prednost. Ono što sam siguran je da se sutra se ne rešava ništa", dodao je Nikolić.

Novinari su pitali trenera kako može da se odigra tako da se stvar rešava u drugom meču kad je Partizan napadačka ekipa, Nikolić je odgovorio u svom stilu.

"Mi moramo da igramo takmičarski fudbal, kao što smo to igrali u prethodnim utakmicama. Protiv Bordoa smo imali 10 udaraca u okvir gola, a oni jedan. To znači onda da je Videoton igrao napadački? Ja ne znam šta znače te formulacije, mislim da se fudbal davno odmakao od takvih pogleda. Partizan može da postigne jedan ili dva gola svakom protivniku, tako da moramo da imamo stabilnost u svim linijama tima. Na dosadašnjih 13 utakmica, osam takmičarskih i pet pripremnih, mi smo dali gol na svakom meču", rekao je Nikolić.

Postoji i jedna stvar zbog koje je Nikolić jako nezadovoljan.

"Jako sam nezadovoljan što će se igrati pred praznim stadionom, jer to nije fudbalski ambijent. Bilo bi lepo da se igra pred punim tribinama. Pred praznim tribinama je gore nego prijateljska sa tog aspekta, to nije fudbalska atmosfera", rekao je Nikolić.

Utakmica Partizan-Videoton igra se sutra od 21 sat.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari