Nikolić: "Ne smemo da precenimo sebe"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.09.2014.
13:44
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je pred gostovanje Radničkom 1923 u Kragujevcu da očekuje težak meč i nešto defanzivniji pristup domaćina ali i maksimalnu angažovanost, motivisanost i koncentraciju od svojih izabranika.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nakon pet vezanih pobeda u domaćem šampionatu a posle remija sa Totenhemom na startu takmičenja u grupnoj fazi Lige Evrope fudbaleri Partizana u nedelju gostuju Radničkom 1923 u Kragujevcu.

Trener gostujućeg sastava govorio je na današnjoj konferenciji za medije o tome da je najvažnije ne preceniti sebe nakon remija sa Totenhemom i pronaći dovoljno motiva i koncentracije da se na "Čika Dači" ostvari pobeda protiv neugodnog rivala.

"Ono od čega mi živimo i što je naša svakodnevnica i prioritet FK Partizan je takmičenje u Jelen Superligi. Idemo u goste nezgodnoj ekipi Radničkog iz Kragujevca koja je prošle nedelje slavila na gostovanju Voždovcu i verovatno će želeti da poveže bodove na svom terenu" počeo je izlaganje šef stručnog štaba FK Partizan Marko Nikolić.

Partizan se pred gostovanje Radničkom nalazi na čelu tabele sa maksimalnim učinkom, dok je predstojeći rival prvu pobedu u šampionatu uspisao prethodne nedelje na gostovanju ekipi Voždovca.

"Ekipe koje vodi Dragoljub Bekvalac uvek su spremne da se takmiče na pravi način, da odigraju zatvorenije uz mogućnost trčanja kontre kako bi se došlo do željenog rezultata. Pojačali su se u smiraj prelaznog roka, stigli su Milan Ćulum, Vuk Sotirović, Marko Perović, Jovan Krneta..." kaže Nikolić i dodaje,

Marko Nikolic

"Čeka nas težak posao u nastojanju da rezultat iz duela sa Totenhemom dobije na težini iako nismo zadovoljni tim remijem, ma kako to neko želeo da shvati. Moramo da nastavimo sa dobrim igrama i da ih pružamo u kontinuitetu" istakao je trener Partizana.

Crno-beli su u četvrtak odigrali 0:0 sa Totenhemom u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope a Nikolića ne plaši eventualno opuštanje igrača jer veruje da će biti u stanju da ne precene sebe, isto kao što nisu dozvolili da budu potcenjeni kada je deo javnosti težio tome.

"Sledi utakmica koja je za mene, a trebalo bi da bude i za sve ostale u klubu, važnija i bitnija, i potrebno je da igrači podignu motivaciju i koncentraciju na optimalan nivo. Potrebno je da zadržimo skromnost i mir i da ne počnemo da mislimo o sebi da smo bolji nego što zapravo jesmo" objasnio je Nikolić.

Pred gostovanje Radničkom crno-beli se nalaze u ozbiljnim problemima kada su povrede igrača u pitanju pa Nikolić izvesno neće moći da računa na Ostojića, Brašanca i Volkova a pod znakom pitanja je i Andrija Živković.

"Ovo je prvo u nizu od pet gostovanja i to je veliki izazov za nas. Sa ovakvim fondom igrača i problemima jedino što može da nam pomogne da iznesemo ovaj teret na svojim leđima jeste ambijent koji vlada u ovoj ekipi" zaključio je Nikolić.

Utakmica šestog kola Jelen Superlige između Radničkog 1923 i Partizana igra se u nedelju od 16 časova na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke