Nikolić: "Naredni meč ne rešava ništa"

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2015.
12:47
Izvor: Beta

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegovu ekipu čeka jedno od najtežih gostovanja u nedelju, ali i da veruje da meč protiv Čukaričkog neće rešiti prvenstvo.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ekipa Partizana u 20. kolu gostuje Čukaričkom u derbi meču domaćeg šampionata.

"Nema dileme, čeka nas derbi kola."

"Sastaju se dva jako dobra i kvalitetna tima, Čukarički ima velike ambicije u svim takmičenjima ove sezone i to sa razlogom i opravdano, obzirom na kvalitet koji imaju. Ovo je jedna od važnijih utakmica za Partizan"
, rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli su prvi na tabeli sa 46 bodova, dok je ekipa sa Banovog brda treća da deset bodova manje.

"Ima dosta da se igra do kraja, utakmice su u drugom delu prvenstva neprijatne, sve ekipe se za nešto bore... Jedno od najtežih gostovanja svakako jeste, bez ikakve dileme, ali i ne nešto što je i presudno jer posle Banovog brda ima još 10 utakmica. To je samo jedan bitan korak koji moramo da napravimo", kazao je Nikolić.

Trener Partizana je, govoreći o ekipi Čukaričkog, naveo da ekipa sa Banovog brda ima kontinuitet na tri nivoa - kontinuitet upravljanja klubom i stabilnih finanasija, kontinuitet stručnog štaba i igračkog kadra.

"U srpskim fudbalskim uslovima kada se ekipe menjaju na šest meseci, taj kontinuitete daje poseban kvalitet. To je možda i njihova najveća prednost. Partizan ima svoje adute i da uz svo poštovanje prema čukaričkom, mora da odigra jednu takmičarsku utakmcu sa motivom koji je optimalan za takav meč i da napravi dobar rezultat", kazao je Nikolić.

On je dodao da su svi igrači spremni za nedelju utakmicu.

"Naš recept je vrlo jasan."

"Kvalitet igre je nešto zavisi od raspoloženja pojedinaca i od raspoloženja protivnika, ali borbenost i želja za pobedom, ratnički duh je nešto što mora da bude prisutno i ne sme da izostane ni sa jedne utakmice do kraja prvenstva, a pogotovo u nedelju",
rekao je Nikolić.

Nikolić je na kraju pozvao i navijače crno-belih da pomognu timu.

"Bilo bi jako dobro, kao retko kada, da Partizanovi navijači prepoznaju momenat i da ispune istočnu tribinu do poslednjeg mesta i na taj način daju još jedan impuls ekipi", zaključio je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke