Nikolić na tri godine, Iliev najavljuje velike promene u timu

  • Autor: Pavle Knežević

  • 28. maj 2018.

  • 11:50

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizan pojačao napad, tamo gde je najviše "škripalo". Sportski direktor najavljuje mnogo promena.

Nikolić na tri godine, Iliev najavljuje velike promene u timu
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Prvo pojačanje Partizana je došlo: napadač Nemanja Nikolić potpisao je ugovor na tri godine. Sportski direktor Ivica Iliev rekao je da je sa pojačavanjem tima počeo tamo gde je bilo najpotrebnije, a najavio je i "dosta izmena" za narednu sezonu.

"Samo što smo završili sezonu, krenuli smo u ofanzivu pravljenja tima za sledeću godinu. Krenuli smo od onoga što mislim da nam je bilo najpotrebnije, to je realizacija. Dakle, igrač koji može da nam donese mnogo golova. Srećan sam što smo doveli nekog koga sam želeo još u januaru. Odigrao je sezonu na vrhunskom nivou i verujem da ćemo sa njim dobiti ono što nam je potrebno", rekao je Iliev.

Sportski direktor, kao i uvek, nije želeo da govori o imenima, ali je trener rekao da će biti i dolazaka i odlazaka.

"Nekoliko igrača ima dozvolu da ode, uz adekvatna obeštećenja, iz ovog ili onog razloga. Možda su pojedini došli do maksimuma, neki su dosta vremena sa nama. Ne želim da pričam o imenima, a sigurno će biti dosta izmena za narednu sezonu", rekao je Iliev.

On je naglasio da odlasci možda neće biti brzo realizovani zbog Svetskog prvenstva.

Nemanja Nikolic

Sam igrač je zahvalio svom bivšem klubu Spartaku, koji je uspeo da izbori plasman u Evropu.

"Hvala na svemu što smo uradili ove sezone. Napravio sam veliki korak. Dolazim u veliki klub i nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su insistirali da dođem i branim boje ovog kluba. Želim da se što pre adaptiram na rad i saigrače", rekao je Nikolić.

Zimus je iz Spartaka došao Đorđe Ivanović, kome je trebalo nekoliko meseci da se adaptira i tek je u finišu sezone pokazao koliko je dobar igrač. Da li ste pričali, da li ti je preneo što se od tebe očekuje i koliko će tebi vremena trebati da se adaptiraš?

"Veliki klub i donosi određeni pritisak sa kojim se nadam da ću da se izborim. Mislim da će mi Đole pomoći, kao i ostali saigrači da prevaziđem tu barijeru, pre svega psihičku. Imam njega, pa sam tako i u prednosti. Najviše mi odgovara da igram napadača, a mogu i poziciju iza napadača, kao što je bilo dok je Đole Ivanović igrao kod nas. Mislim da ćemo ove sezone igrati još bolje", rekao je Nikolić.

Postala je uobičajena pojava da se igrači vraćaju iz inostranstva, a u poslednje dve sezone smo videli i da su napadači Pešić i Đurđević bili najbolji strelci lige posle povratka. Koliko tebi to iskustvo igranja u inostranstvu (Rusija i Kazahstan).

"Znači mi jako, pre svega za iskustvo. Jer sam igrao...više trenirao, iskreno, sa mnogim igračima. Dobio sam iskustvo više životno, nego fudbalsko. Doživeo sam taj  fudbalski mrak od 20. do 24. godine i mislio sam da će mi se obiti o glavu. Onda sam video koliko povratnika sebi tako podiže karijeru. Nadam se da ću i ja istim putem", rekao je Nikolić.

Ugovor sa igračem potpisan je na tri godine, a nosiće dres sa brojem devet.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari