Nikolić: "Moraćemo dobro da se 'potučemo' sa Asterasom"

 • Autor: Beta

 • 30. septembar 2014.

 • 15:19

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Partizana Marko Nikolić najavio je da će njegovi izabranici u duelu sa Asterasom morati da prikažu ratnički fudbal ukoliko žele da stignu do povoljnog rezultata.

Nikolić:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da odigra dobru, ratničku utakmicu protiv Asterasa u Ligi Evrope i dodao je da se nada da će iz takvog pristupa proisteći i dobar rezultat.

"Posle neplanirane pauze u domaćem takmičenju odlazimo na gostovanje grčkom predstavniku u Ligi Evrope. Reč je o timu koji je već nekoliko sezona visoko plasiran u grčkoj ligi i koji igru bazira na strancima. Uglavnom u startnoj postavi se ne nalazi više dva do tri Grka. Protivnik je dobar, ima individualni kvalitet u ofanzivnoj liniji tima, a glavna odlika mu je agresivna igra na svakom delu terena", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju protiv Asterasa meč drugog kola Lige Evrope.

"Vole da se 'tuku' na terenu, nema izgubljene lopte, takav je mentalitet igrača, što je možda i logično jer okusnicu tima čine Južnoamerikanci. Moraćemo dobro da se 'putučemo' sa njima, da smanjimo broj izgubljenih lopti i odgovorimo na njihovu agresiju", kazao je Nikolić.

Trener crno-belih je ponovio da je Partizan deo cilja ispunio samim plasmanom u Ligu Evrope, ali da se time ne zadovoljavaju.

"Ne vidimo sebe kao grupu ljudi koja će se zadovoljiti malim stvarima. Nećemo davati velika obećanja, iz skromnosti i mira idemo da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo dobar rezultat", dodao je Nikolić.

On je istakao da je ekipa u dobrom ritmu, da je dobro trenirala, ali i da još ima nepoznanica oko tima koji će igrati protiv Asterasa.

"Mi smo u dobrom ritmu, dobro smo trenirali, imamo određenih zdravstvenih problema koje rešavamo u hodu, možda će biti nekih nepoznanica kada je tim u pitanju. Sve te neke mane povrede i bolesti idu u pozitivnom smeru. Primetna je ogromna želja svih da i preko bola igraju", rekao je Nikolić.

Van stroja će sigurno biti teže povređeni Brašanac i Ostojić, dok su pod znakom pitanja Drinčić, Ilić i Volkov.

"Drinčić je dobio udarac i njegova povreda je slična onoj koju je Nejmar zaradio na Svetskom prvenstvu. Dobio je udarac u taj deo leđa. Trenirao je juče odvojeno od ekipe. Danas će pokušati da radi sa loptom i očekujem ga u avionu sutra ujutru", kazao je Nikolić.

Nikolić je naveo i da je Branko Ilić imao respiratorni virus i visoku temperaturu, ali da je danas već bolje.

"Nadam se da ćemo ga imati na terenu. Volkov je radio sa timom bez problema, što je ohrabrujuće za sve nas", dodao je on.

Posle meča sa Asterasom (Zvezda), Partizan igra protiv Mladosti u Lučanima, nakon čega sledi reprezentativna pauza, a prvi meč nakon pauze je derbi protiv Crvene zvezde.

Upitan da li Partizan može da "ugasi" sve Zvezde u oktobru, Nikolić je kazao:

"Još su neke zvezde bile u planu u oktobru. Naš cilj je da pobeđujemo, a ne da gasimo bilo šta".

Meč drugog kola Grupe "C" Lige Evrope između Partizana i Asterasa igra se u četvrtak od 21.05 u Tripolisu.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari