Nikolić: "Da pobedom završimo uspešan mini-ciklus"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
16:39
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ocenio je da njegove fizički i emotivno ispražnjene igrače očekuje jako težak posao na Banjici ali da će pobeda biti imperativ kako bi se uspešno završio mini ciklus započet prvim duelom u kvalifikacijama za LŠ.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon tri vezane pobede u domaćem šampionatu u plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, fudbalere Partizana u nedelju očekuje gostovanje FK Rad u okviru 4. kola Jelen Superlige.

Trener Marko Nikolić govorio je na konferenciji za medije o važnim aspektima predstojećeg meča u koje spadaju kvalitet protivnika, činjenica da se utakmica igra pred praznim tribinama i fizička i emotivna iscrpljenost njegovih izabranika nakon gostovanja Nefčiju u Bakuu.

"Vrlo važna i teška utakmica za Partizan koja dolazi posle plasmana u Ligu Evrope. Imamo veliko poštovanje prema Radu i igračkom kadru koji je trenutno okupljen na Banjici, kao i treneru koji vodi taj klub" počeo je svoje izalaganje Nikolić

Utakmica će zbog izrečene kazne FK Rad biti odigrana na Banjici ali pred praznim tribinama.

"Igramo u nefudbalskom ambijentu, bez publike, ispražnjeni i umorni od putovanja i teške utakmice u Bakuu. Cilj je veoma jasan, moramo naći postavu koja će maksimalno motivisano izaći na teren na Banjici da se suprotstavi kvalitetnoj ekipi Rada i osvoji nova tri boda koja će nas ostaviti u borbi za titulu" rekao je trener Partizana.

Strateg crno-belih objasnio je da će od svojih igrača zahtevati maksimalno ozbiljan pristup kako se ne bi dogodilo da neko pomisli da posle plasmana u grupnu fazu LE može da igra nonšalantnije u domaćem šampionatu.

"Sezona je tek na početku i niko u klubu niti oko njega ne sme da pomisli da je plasmanom u Ligu Evrope urađeno nešto veliko. To jeste veliki korak ali je ogroman broj utakmica tek ispred nas. Neki naši problemi su i dalje aktuelni i svi zajedno moramo da radimo bolje i više da bismo adekvatno odgovorili na izazove koji su ispred nas" kazao je Nikolić.

Naredni rival Partizana u prva tri meča ima dve pobede i poraz a u prethodnom kolu deklasirao je Voždovac kao gost uz pet datih golova Petra Jelića.

"Prvi i najteži izazov je gostovanje Radu na Banjici. Potrebna je puna koncentracija, mobilizacija svih segmenata kluba, iznad svega igrača i stručnog štaba da se na Banjici ostvari mnogo važna pobeda i da se ovaj mini ciklus privede kraju" poručuje Nikolić.

Partizan će imati tu sreću da ga Rad ugosti na Banjici umesto na Vračaru, gde bi utakmica bila odigrana da je publici omogućeno da prisustvuje meču.

"Imam informacije da je teren na Banjici nešto bolji od onog na Vračaru ali sam veoma tužan što se utakmica igra bez publike. Naši navijači bi sigurno napravili sjajan ambijent i napunili energijom ispražnjeni tim Partizana. Rad takođe ima dobre navijače i bio bi to pravi fudbalski derbi. Ovako, moraćemo da pronađemo u sebi motive i da iznesemo tu utakmicu na svojim leđima" rekao je Nikolić.

Trener Partizana dodao je da ne treba očekivati velike promene u timu jer nakon gostovanja Radu sledi pauza u šampionatu a samim tim i prilika da igrači dobiju zaslužen odmor.

"Ne treba očekivati velike promene u timu iz prostog razloga što sledi pauza u šampionatu pa će igrači dobiti nekoliko dana slobodno da se odmore ali sad nije vreme za odmor" ističe Nikolić i dodaje,

"Mnoge stvari su se promenile. I naš najveći rival je u dobroj formi na početku prvenstva i nemamo prava ni na kakvo opuštanje jer je veliki posao ispred nas."

Što se tiče problema sa povređenim igračima Nikolić neće moći da računa na Volkova dok su ostali spremni da nastupe na Banjici.

Duel sa Radom trebalo bi da odigra i Nikola Drinčić iako je sam igrač potvrdio da mu je gostovanje Nefčiju bilo poslednje u svojstvu igrača Partizana.

Utakmica Rad - Partizan zakazana je za nedelju a počinje od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke