Nije Savo ono slučajno rekao, Partizan već u septembru ima ''biti il' ne biti'' utakmicu! Ali, gde je ''nestalo'' nekoliko letnjih pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.09.2019.
10:55
Izvor: Sportske.net

Ne može Partizan bez problema... A taman je posle Moldea ponovo bila vraćena pobednička atmosfera...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nadali su se svi u Humskoj da će Partizan sinoć protiv TSC-a potvrditi kvalitativni napredak u odnosu na prošlu sezonu i da će posle plasmana u Ligu Evrope, novim trijumfom u prvenstvu obezbediti miran odlazak na prvenstvenu pauzu uoči novih velikih izazova koji crno-bele očekuju već do kraja ovog meseca.

Ali, umesto toga, novi kiks, već drugi u pet odigranih mečeva na domaćoj sceni ovog leta, pa sada Partizan za Zvezdom zaostaje čak četiri boda.

Posle meča, trener Partizana Savo Milošević je rekao nešto što je navijačima crno-belih ''zaparalo uši'', da je tim iz Humske već sada ''blizu da ponovo odustane od borbe za titulu''.

Ipak, ako se ima u vidu da Zvezda maltene ne zna za kiks, kao i da ove sezone crno-beli ne mogu da računaju na podelu bodova u ''topljenju'' zaostatka za najvećim rivalom i da već 22. septembra sledi ''večiti derbi'' u Humskoj, Milošević nije bez razloga ovo napomenuo.

Jer, ako Partizan izgubi u predstojećem derbiju, onda bi Zvezda otišla na sedam bodova razlike i više od crno-belih ništa ne bi zavisilo. Teoretski, čak i da Partizan posle tog meča dobije sve utakmice do kraja sezone, između ostalog i još dva derbija do kraja proleća, to mu neće biti dovoljno za titulu ako Zvezda nigde ne izgubi bodove.

U praksi, gubiće bodove i jedni i drugi, duga je sezona, ali Partizan ponovo pokazuje da je mnogo ranjiviji od Zvezde, da mnogo teže realizuje svoje šanse za golove, što za posledicu ima i stvaranje veće nervoze u njihovoj igri i - češće gubljenje bodova.

Ono što je u poslednjih par mečeva takođe privuklo veliku pažnju jeste neuobičajena sebičnost pojedinih igrača, na šta je sinoć i javno ukazao Nemanja Miletić.

Očekivali su navijači crno-belih i bar još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka, to se nije dogodilo, ali se postavlja pitanje šta je sa pojedinim igračima koji su dovedeni ovog leta, a ne igraju. Pre svih, to se odnosi na napadača Petra Gigića, koji je i dalje u senci Ognjena Ožegovića i štopera Dominika Dingu, koji je pozvan u mladu reprezentaciju Srbije, iako ga u Partizanu nema ni na klupi.

Takođe, i desni bek Periša Pešukić je potpuno u drugom planu, Rajko Brežančić i Igor Vujačić svoje šanse čekaju sa klupe, pa se postavlja pitanje da li su crno-beli mogli da naprave bolji izbor pojačanja ovog leta, bez obzira na ograničene finansijske mogućnosti.

Čast izuzecima, poput Natka, pa i Asana, dok se Umar Sadik kreće od sjaja do očaja i te njegove oscilacije u igri bi što pre trebalo da budu ublažene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vaske
Monday, 02.09.2019
21:02

glavni krivci za katastrofu sa prelaznim rokom snose uprava i trener kao nemaju para,pa pola lige je bez para pa dovopde igrače.umesto da odreše kesu i odmah kupe haskića oni bleje i ode prelazni rok a partizanov napad na 3 fronta je jedan jedini igrač trapav i smotan.šta radi partizan,odrekao se zakarića,nikolića ožegovića pod motom ima se može se.evo kako trenutno upropašćuju Đorđa Ivanovića ,nigdega nema a doveli neke za koje niko nije čuo.Sava je novi Đukić posle nekoliko kola izgubio prvenstvo,Samo cevči vodu pored aut linije umesto da vikne na igrače. Pljunuti Đukić.

avatar
REVØLT
Tuesday, 03.09.2019
09:45

Upropaštavaju. Nije Sava nego Savo.

avatar
ŠDanilo
Monday, 02.09.2019
18:15

Ja pišem mesecima da nam treba Miloš Jojić. Proveren, dokazan, odličan igrač koji je blizu isteka ugovora a turci ne računaju na njega. Ali tu izgleda nema velikog procenta za naše vrhovne poglavare.

avatar
REVØLT
Tuesday, 03.09.2019
09:45

Ti mesecima, a ja godinama:-D

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 02.09.2019
16:02

Fali vam jedan mali detalj, zvezda ima 3 postave, minimum.. Država je dobro uložila u jačanje njihovog rostera kao i dužinu klupe..

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 02.09.2019
20:02

Nije drzava usla u Ligu Sampiona dve godine zaredom, pre toga u LE. Nije drzava prodala igrace za gomilu para. U ovom prelaznom roku, Zvezda je samo Joveljica i Terzica prodala za preko 5 miliona eura. Naucite da gledate u svoje dvoriste, tad mozda necete imati 30 bodova manje na tabeli svake sezone.

avatar
Figo77
Monday, 02.09.2019
12:34

ne kapiram navijače koji non stop pišu neko ne da da se uzme titula ili gluposti.Brate napuni ti mrežu protivniku pa se pitaš isključivo ti za sve . Naš fudbal je generalno katastrofa i da skupe jedan tim od svih igrača ne bi mogli Englesku treću ligu da budu u top 3

avatar
Figo77
Monday, 02.09.2019
12:32

ja ne kapiram dokle će ljudi gledati sve kroz politiku. Slažem se da je politika zadnjih 25 godina katastrofa ali brate fudbaleri su polupismen svet koji uzima velike pare da daju golove i igraju, njihovo je da napune mreže protivnika onda ni jedna politika ne može ništa!!!!!

avatar
djan_franko
Monday, 02.09.2019
11:29

Sadik je drvo.
Treba nam centarfor

avatar
Delije Sever 021
Monday, 02.09.2019
11:23

Vi umesto da zaradjene pare potrosite na pojacanja za prvi tim, vi ste pojacali klupu i tribine besplatnim igracima... Cak i taj kAsano ispade komedija od igraca, onu rodu u mapadu iz Rome necu ni da komentarisem. E moje komsije, na sta ste spali

avatar
Poznavalac
Monday, 02.09.2019
11:15

каква титула какви бакрачи,биће велики успех ако будемо на крају други или трећи..Са оваквом управом и оваквим играчима то би била премија..

avatar
Душан Терић
Monday, 02.09.2019
11:11

Dovodili smo igrace cisto da se kaze da se dovode. Sve je to slabo. Asano upada u sivilo polako. Sadik je ocaj. Izraelac jos nije pokazao nista zbog cega je doveden. Ostali ni ne igraju pa se postavavlja pitanje sto su dovodjeni ako nisu ni za klupu. Starosedeoci su prosle godine pokazali sta znaju. Sa druge strane nik skoro nije otisao. Budzet se nece spakovati. I sledece godine nas ceka jos veci minus. Sve ovo se videlo jos na pocetku sezone. Mucili smo se u evropi. Jedina dobra utakmica kuci sa turcima. A I to su nas izgleda potcenili. Ne smesi nam se nista dobro. A mi se jos uvek borimo sa vetrenjacama uz pomoc navijaca koji u to veruju.

avatar
REVØLT
Monday, 02.09.2019
12:03

Natko nije pokazao nista? Sta ti gledas?

avatar
REVØLT
Monday, 02.09.2019
11:07

Partizanu nije dozvoljeno da osvoji titulu, Partizan je verovatno jedini klub na svetu cija takozvana uprava radi protiv interesa kluba, i to godinama, a da cak uopste ni ne krije da otvoreno sabotira klub na cijem je celu. Jesmo li sad opet stavili titulu na kocku ili smo je vec prokockali?!

avatar
Delije Sever 021
Monday, 02.09.2019
12:10

Prokockali ste pamet. Da ste za 4 miliona od Rikarda doveli 4 igraca po milion mozda stw i mogli gledati ka tituli... Ovako cete gledati gde je Cuka, Vosa, Radnicki...

avatar
REVØLT
Monday, 02.09.2019
15:49

A ti.ces gledati zvezde, do tada gledaj u Sunce:-)

avatar
Consigliere 1927
Monday, 02.09.2019
12:26

Da bi ste osvojili titulu morate biti barem drugu, obicno se prva dva bore za titulu, a vi ste bili treci.