Nije bilo teško - 'Mandatar' za sastavljanje nove Sudijske komisije definisao polaznu tačku

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.05.2018.
11:43
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

'Mandatar' za satav nove Sudijske komisije Zoran Petrović nije mogao bolje da počne svoju misiju u Fudbalskom savezu Srbije.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zasedao je u utorak u Surdulici i doneo odluku o raspuštanju Sudijske komisije koja je u prethodnoj sezoni delegirala arbitre za domaća takmičenja.

Pomenuto telo dalo je "mandat" bivšem internacionalcu Zoranu Petroviću da sastavi novu Sudijsku komisiju i zajedno sa saradnicima formira liste arbitara koji će od naredne sezone deliti pravdu na terenima Super lige i Prve lige Srbije.

"Vreme nam nije saveznik, mnogo posla i obaveza očekuje me u narednim danima. Postavio sam jasan rok - do odlaska delegacije u Rusiu sve će biti poznato. Ljudski je da obezbedimo mir pred mondijalske mečeve, istovremeno i sudijama saopštimo šta mogu da očekuju naredne sezone", rekao je Petrović u izjavi za "Žurnal".

Mnoge je začudilo to što je upravo Zoran Petrović dobio ovako odgovoran posao, ali nekadašnji jugoslovenski arbitar smatra da je kao kontrolor suđenja stekao dobar uvid u arbitre koji će mu biti na raspolaganju.

Još važnije od toga, Zoran Petrović je napravio odličnu polaznu osnovu, barem se tako čini na osnovu konstatacije izrečene po stupanju na dužnost.

"Pokušaću da oformim komisiju od kompetentnih ljudi, spremnih da rešavaju probleme. Priznajem, mučno je bilo prošle sezone, činilo mi se da smo dotakli dno, ili bili barem blizu... Ne može sve da se promeni, u trenutku, za 180 stepeni. Učiniću sve da za nijansu bude svima bolje, nego lane", konstatovao je Petrović.

U danima koji slede Zoran Petrović će formirati novu Sudijsku komisiju, a nakon što to uradi odredio je rok od deset dana za pravljenje lista arbitara koji će u narednoj sezoni deliti pravdu na superligaškim i prvoligaškim terenima.

Ljubitelji fudbala u Srbiji očekuju korenite promene, videćemo hoće li ih Zoran Petrović obradovati svojim odlukama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 23.05.2018
18:45

Ne mogu svi da budu zadovoljni pogotovo ne zvezdica i Radnički koji su profiteri sudijskih grešaka koje su pak naručene od njih, a verifikovane od Odbora za hitna pitanja koji te je postavio, a dobro se zna da Binića nisi smeo da isključiš u Večitom derbiju iako te uhvatio za vrat tako da svi napolje iz srpskog fudbala!

avatar
Man.United99
Wednesday, 23.05.2018
19:24

Kako tek da bude zasivoljan napredak kad primi gol u 98. Min. Iz ofsajda

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 24.05.2018
21:34

Tako što ih zvezdica odere sa svojim sudijama, a njima to imponuje i tako što su od 2013. imali ogromnu pomoć sudija protiv Partizana. Taj gol iz ofsajda je statistička greška.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Wednesday, 23.05.2018
11:59

Zar je trebao majo vujovic da bude izabran/postavljen?!

avatar
Man.United99
Wednesday, 23.05.2018
17:53

Evo ja kao zvezas sam zadovoljan Petrovicem, iako znam da je partizanovac ali mislim da bi on mogao podici ovo na visi nivo, mada mu nece biti ni tesko jer gore tesko moze da bude

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Wednesday, 23.05.2018
18:39

To da je Partizanovac se nikad nije primetilo u Derbijima, naprotiv...