Ni Tomane, ni Žander, Zvezdu iz Evrope izbacilo ''nepisano pravilo''?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.12.2019.
10:50
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Da se danas igra ona ista utakmica, Zvezda to pravilo ne bi ispoštovala.

Sportske.net/Nikola Miloradovic
Sportske.net/Nikola Miloradovic

Povezane vesti

Crvena zvezda će danas protiv Čukaričkog proslaviti jesenju titulu, ali svi na ''Marakani'' su još uvek pod utiskom bolne eliminacije sa evropske scene, pre svega zbog načina na koji je do nje došlo.

Promašen penal Tomanea u finišu prvog i nesmotrenost Žandera u finišu drugog poluvremena skupo su koštali Zvezdu, ali par dana kasnije kapiten Marko Marin staje u zaštitu svojih saigrača i uverava da bi sve bilo drukčije, da je on preuzeo odgovornost i umesto Tomanea izveo jedanaesterac.

To nije učinio zbog ''nepisanog pravila'' da igrač nad kojim je napravljen jedanaeserac ne treba da i izvodi najstrožu kaznu.

Crveno-beli su to u sredu ispoštovali i - nije im se isplatilo.

''Već nam se jednom desilo u sezoni, u Kruševcu, da je Ben promašio penal, a da je pre toga prekršaj nad njim napravljen.

Posle toga smo se dogovorili da ispopštujemo to nepisano fudbalsko pravilo i da igrač koji je fauliran ne izvodi najstrožu kaznu.

Bilo je normalno i očekivano što je Tomane krenuo da šutira u Atini, on je centarfor, gol igrač i dobar penaldžija'',  izjavio je Marin, a prenose ''Novosti''.

Bez obzira što Tomane nije sačekao dogovor sa kapitenom, Marin smatra da portugalskog napadača ne treba kriviti zbog promašaja.

''Kada sam se oporavio i podigao, Tomane je već imao loptu u rukama. To je i bio dogovor, nikako ga ne treba kriviti zbog promašaja, želeo je najbolje.

Krivo mi je što ga kritikuju, da sam znao da će biti takve reakcije, ja bih šutirao. Trebalo je, da sam ja promašio, mene bi manje krivili'', objasnio je Marin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 15.12.2019
18:32

Морао је Иванић да шута. Она бар зна да изведе пенал, а и прилично је хладнокрван.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 15.12.2019
12:44

Ako Tomane nije bio siguran u sebe nije trebao da uzima loptu. Videlo se odmah da nije imao pouzdanje jer dva puta je zastajao i onda n ije odvalio loptu kako nije trebalo. Lepo je i Gospodski od tebe sto ga branis Marine, ali on je kritike zasluzio.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 15.12.2019
12:56

Kako vama zvezdinim navijačima nije jasno da je lakše dati gol makazicama nego iz penala. Srećan TomaNe, već zna se ko svima koji ga slave. Voli vas vaš Talični Tom :D

avatar
Marko Kralj
Sunday, 15.12.2019
14:21

"King Kong" zanimljivo ime a po kometarima vidim i da ti bas pristaje

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 15.12.2019
13:27

Srecan stojketov broj 88 i protiv AZ Alkmaara od 88. minute na dalje svima koji slave jer mnogo su nam talicni.

avatar
IDEA zagreb čović
Sunday, 15.12.2019
13:11
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 15.12.2019
12:28

Tebe nisu krivili ni kada si odbio da se odrekneš nemačkog pasoša zarad srpskog koji su hteli da ti srede da bi se vodio kao domaći igrač, već su ti dali kapitensku traku. Nemac kapiten, ma pravi srpski klub :D