Neuništivi Kosan: "Bio bih 'streptomicin' i za Zvezdu, ali ona ima druge prednosti"

Autor: Pavle Knežević
subota 27.10.2018.
18:52
Izvor: Sportske.net

Kao i uvek, bez dlake na jeziku pričao je trener Napretka. Kaže da će se sve promeniti kad uđemo u Evropu.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Poslednja tri gostovanja Napretka na stadionu Partizana završena su remijem, a Milorad Kosanović je u Super ligi Srbije samo jednom izgubio od crno-belih. Reklo bi se žargonski, pravi je "streptomicin" za Partizan.

"Nije samo Partizan, i Zvezda je slično, s tim što Zvezda ima drugačije prednosti u odnosu na Partizan kad igramo utakmice", počeo je Kosanović.

"Kakve prednosti? Možete li da pojasnite?", uleteli su novinari, a trener nastavio:

"Ne treba da pojasnim, svima je jasno šta je to, inače ne bismo gubili ni od njih. A i nisam ni gubio, njih sam i dobijao, sa Čačkom i sa Pazarom i pa i sa Radnikom i sa Napretkom. Tako da Partizan, Zvezda, Radnički iz Niša - nismo izgubili nijednu utakmicu. Čuka visi na nuli, sad se izvukla.

Dobro deca igraju, samo morate i vi razumeti, doći u Beograd i igrati protiv Zvezde i Partizana nije lako. Ja sad žalim što nismo pobedili kao da smo igrali u Surdilici, a nije tako. Ovaj Partizan uz sve probleme koje ima, ja i ne znam da li ima, ima mnogo dobre igrače. Čovek mora biti zadovoljan", rekao je Kosanović.

Da li su srpskom fudbalu potrebne ovakve utakmice? Da Partizan i Napredak odigraju čisto, da bude nerešeno i da ne bude iznenađenje...

"Srpskom fudbalu trebaju samo ovakve utakmice! Samo kroz njih može fudbal da naraste, kao i fudbaleri, timovi...Treba nam više ovakvih utakmica, da dođe ovde i ne znam ko, Radnički, Čukarički i bude ovako", odgovorio je iskusni trener.

A može li se to desiti u nekoj skorijoj budućnosti?

"To je neminovnost, jer će se fudbal ugasiti, ovo vako ne može, već je kraj.
Evo vidite šta nam se dešava u evropskim takmičenjima i na reprezentativnom nivou. Moramo da podignemo nivo rada u klubovima i kvalitet takmičenja. Partizanu Zvezdi i ovima što idu u Evropu treba jako takmičnje, njima ne treba lako takmičenje. Jer kroz lako takmičenje vi ne možete napredovati.

Mi smo narasli uz ovakve utakmice, ne raste se uz pobede nad Borcem u Čačku. Da bude teško, čvrsto i da si zadovoljan kad odigraš urtakmicu. To će morati da dođe kroz neku godinu. Promeniće se stvari, promeniće se. Čim uđemo u Evropu biće sve drugačije, neće moći ovako", rekao je Kosanović.

O samom remiju 1:1 sa Partizanom...

"Kad uzmete u Beogradu bod protiv Partizana ili Zvezde to je dobar rezultat, čak i više od toga. Mi smo danas nešto slabije otvorili utakmicu, dobili prvi gol i mučili se u prvom poluvremenu. U drugom smo igrali mnogo bolje, uspeli da izjednačimo i dobili neočekivanu predsnost posle drugog  žutog kartona Đerleka, ali nismo igrali kako treba u poslednjih 15 minuta.

Verovatno je i pritisak bio na igračima zbog rezultata, zadovoljstvo se pojavilo s bodom i s te strane nisam zadovoljan. Rezultatski utakmica odlična, igra nije na nivou onoga što mi pružamo u najvećemn delu prvenstva, ali je zadovoljavajuća. Nije lako igrati protiv Partizana u Beogradu", rekao je Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 29.10.2018
19:34

24 сата сте чекали. И на крају ми нисте одобрили коментар. Комплекси само пуцају...

avatar
Čeki
Sunday, 28.10.2018
01:25

Fudbal ce nam se promeniti kad se manej menadzeri i drugi ljudi budu mesali u to ko ce da igra po klubovima i reprezentacijama, i kad se bude okrenulo ka igracima koji se stvarno bore i zasluzuju da igraju utakmice, a ne neki preko "veze". Kada budu igrali oni koji treba da igraju i oni koji zasluzuju, fudbal ce napredovati. I ne samo to, kad treneri generalno budu poceli da forsiraju brzi, ofanzivniji i jednostavniji fudbal bez tupljenja lopte, mnogo ce bolja liga da bude i imace sta da se vidi. Mora se pogotovo raditi na brzini igre i samih igraca kao i tehnickoj potkovanosti (jer mi od Piksija kvalitetnog plejmejkera nismo imali, cak ni upola dobrog kao on).

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 27.10.2018
21:54

Hahaha dobar izgovor,sledeci put primate 3 do 5 komada,opet ces da trazis izgovore

avatar
GlasRazuma
Saturday, 27.10.2018
20:27

Pametan covek nikad ne pljuje u tanjir iz kog je jeo !!!!! Kosane,svi znaju zasto ovo govorim.

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 28.10.2018
01:31

Ne zna taj za obraz!

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 30.10.2018
18:12

A je l' zna Lalatovic?

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 27.10.2018
20:06

Čovek lepo objasni da zvezdi ne može da otkida bodove jer kr..u! Zato i kaže kako da ih pobedimo, videli su oni u Liverpulu kako je kad se igra i protiv sudija! Svaka čast Kosane i čestitam na zasluženom bodu..

avatar
Old_school
Saturday, 27.10.2018
21:49

Aj opet procitaj. Kaze lepo da je pobedjivao Zvezdu i sa Borcem itd. Malo realnosti nike na odmet.

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 27.10.2018
21:54

Ma sta nam naprica,i u evropi smo krali pa uslo u ls,cuti bolje

avatar
pfc11
Saturday, 27.10.2018
19:28

NE ON I VECINA TRENERA DODJU NA STADION PARTIZANA I NABIJU SE U 16 I IGRAJU BUNKER A KAD IGRAJU PROTIV ZVEZDE OTVORE SE STO JE VISE MOGUCE.SMIJESNO.IDU NA POBJEDU A DANAS SA IGRACEM VISE CUVAJU BOD.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 27.10.2018
20:04

Kosan igra isto protiv svih..

avatar
Südkurve München
Saturday, 27.10.2018
19:07

Bravo Kosane, pazarska legendo

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 27.10.2018
19:01

Samo nemoj da nas izjednacavas sa njima i bice sve u redu.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 27.10.2018
19:25

Upravo tako, mi smo upali u LS preko Salcburga, a oni ni Napredak ni Surdulicu ne mogu da pobede.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 27.10.2018
19:58

Napredak da pobedi Napredak?

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 27.10.2018
19:36

Mi nismo za poređenje,kako da se izjednačavate sa nama....vi ste tu negde sa Napredkom,Radnikom,Bačkom...duvate za vrat Čukaričkom,Radničkom....