Nešku 'vruć krompir' - Čačanin čupa Pazarce iz ambisa

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.04.2017.
20:17
Izvor: Beta

Fudbalski klub Novi Pazar promovisao je danas novog trenera Neška Milovanovića, koji će predvoditi ekipu u preostalih šest kola plej-auta za opstanak u Superligi Srbije.

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Novopazarce je na poslednje dve utakmice, posle smene Nebojše Vučićevića, vodio Saudin Huseinović, koji je i najavio da će biti uz tim samo u duelima sa Partizanom i Bačkom.

"Uprava kluba će uz pomoć gradske uprave pokušati da klub ostavi u eliti i zbog toga smo angažovali poznatog stručnjaka. Milovanović je hrabro prihvatio poziv, pa se nadamo dugoj i uspešnoj saradnji", rekao je generalni sekretar Novog Pazara Senad Hadžifejzović.

Neško Milovanović (42), koji je početkom sezone sedeo na klupi Radnika iz Surdulice, naveo je da je Novi Pazar sportski grad i da ne zaslužuje poslednje mesto na tabeli.

"Dovoljno je pomenuti tri ili četiri ovdašnja fudbalska imena, nadam se da momci u svlačionici to razumeju. Pregovori su trajali oko 15 dana, gledao sam utakmicu protiv Bačke (0:4) i mislim da ovaj sastav treba da bude peti ili šesti. Nesrećenim okolnostima, tu je gde jeste", konstatovao je Milovanović.

Novi Pazar je poslednji 16. u Superligi Srbije i ima 10 bodova, četiri manje od Metalca iz Gornjeg Milanovca, koji se nalazi van zone ispadanja.

"Nisam se dvoumio nijednog trenutka, ne plašim se izazova. Ovde se voli fudbal i ljudi sa kojima sam razgovarao su ozbiljni. Poručujem igračima da će morati da poštuju grb, dres i kapitensku traku, ko misli drugačije kod mene nema šta da traži. Ne trebaju mi primadone u svlačionici, već igrači spremni da pruže maksimum", istakao je Milovanović.

On je ocenio da njegovu ekipu očekuje šest teških utakmica u plej-autu.

"Nemam čarobni štapić, ali pokušaću da igračima prodrmam glave. Huseinović, moj bivši saigrač iz čačanskog Borca, u dobroj meri je uspeo u toj nameri, videlo se i protiv Partizana. Ubeđen sam da ćemo na terenu pružati maksimum. Pozivam navijače da nas podrže, jer će već u subotu to biti drugačiji Novi Pazar", rekao je Milovanović.

Nesko Milovanović će kao šef stručnog štaba Novog Pazara debitovati za dva dana, u utakmici protiv Rada na Gradskom stadionu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke