Nepopravljivi optimista Ivica Iliev: ''Ja mislim da je Partizan jači!'' Ali, Zvezdi priznaje jednu veliku prednost!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.02.2019.
13:47
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Iako Partizan nije briljirao na pripremama, ne računajući pobedu nad Šahtjorom, iako nije bilo mnogo značajnih promena u igračkom kadru, sportski direktor Partizana očekuje bolje dane.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Posle trenera Zorana Mirkovića, svoje zaključke posle završenih zimskih priprema pred novinarima je izneo i Ivica Iliev, sportski direktor Partizana.

''Za razliku do Kipra prošle godine, ovde smo se susreli sa vremenskim uslovima koji nikom nisu išli na ruku, ali šta je, tu je. Ono što me raduje, to je da ekipa fizički dobro stoji, što se videlo protiv Šahtjora kao i protiv zahtevne ekipe Krila Sovjetov.

U poslednjoj utakmici se videlo dosta nervoze kod igrača, a podsetiću i da cele pripreme nije odigrao Dača Pantić, tek u završnici nam se vratio Rikardo, dosta igrača je bilo rovito, stvarno nismo imali sreće sa povredama, ali niko novi se nije povredio i fizički ekipa stoji dobro.

Treba da se osveže igrači i verujem da će biti bolji u drugom delu sezone, dobro se poznaju, dobra je hemija, drugarstvo unutar ekipe, što me raduje.

Verujem i da će igrači koji su letos došli, biti za nijansu bolji nego jesenas. Videćemo šta će biti, ali to je neki rezime'', istakao je Iliev.

On je potvrdio da je stavljena tačka na zimski prelazni rok, a od iskusnog Tošića očekuje da se pokaže kao najveće pojačanje u odnosu na prbi deoi sezone.

''Sigurno je kraj prelaznog roka, voleo bih da napomenem da verujem i mislim da će dosta toga dobrog Zoran ''Bambi'' Tošić da nam donese, vidim ga dosta svežijeg, moćnijeg, odlučnijeg i spremnijeg da povede ekipu.

Nama je samo otišao jedan igrač, na toj poziciji znate da nismo doveli pojačanje koje smo imali na stolu, ali ne tražimo nikakav alibi. Eto, na toj poziciji je bio i Tošić... Ja sam optimista'', naglasio je Iliev.

Posebnu pažnju ove zime na sebe je skrenuo 16-godišnji ofanzivni vezista Filip Stevanović.

''Vidi se koliko mu nedostaje 'fizike' u seniorskom fudbalu, on ima samo 16 godina, ali ne samo on, dali smo pravu šansu još nekim mladim igračima, svi oni igraju na različitim pozicijama i svako od njih će imati šansu da pokaže i na javnoj sceni šta zna'', objašnjava Iliev.

Ono što može da najviše brine po završetku ovih priprema jeste neefikasnost, ali i preveliki broj crvenih kartona, čak pet koji su pokazani Partizanovim fudbalerima u prethodnim mečevima.

Ali, bez obzira na to, Iliev uverava da Partizan sada ima jači tim nego jesenas.

''Dosta nervoze, ne znam šta je uzrok, sigurno je za jednu analizu, definitivno mali broj pogodaka, ali stvarno smo igrali protiv čvrstih ekipa koje su bile za korak ispred kada su pripreme u pitanju, dosta smo mešali karte, nismo stavljali akcenat na rezultat. I kad smo pobedili Šahtjor niko nije bio euforičan.

S druge strane, ofanzivni deo ekipe nam je bio rasparčan tokom celih priprema.

Ja mislim da je Partizan jači. Marko, nažalost nije ni igrao celu polusezonu zbog povreda. S druge strane, svi oni igrači koji su letos došli, sada su nadošli i mislim da će biti mnogo bolji.

Dobro znate da ne volim da pričam o nekim potencijalima, videli smo protiv Krakovije Musine brzinske i fizičke sposobnosti. Nadam se da će vrlo brzo početi da pokazuje zbog čega smo ga doveli'', optimista je Iliev.

Zvezdi ne priznaje da je bolja na terenu, ali na finansijskom planu...

''Ja se vodim poslednjim derbijem, nemam tu nikakvu bojazan, a što se tiče njih i nas, sve je jasno, mislim da finansijski nikad nije bio veći jaz nego sada'', zaključuje Iliev.

Prelazni rok u Kini i dalje traje, pa se postavlja pitanje šta ako stigne i neka ''nepristojna'' ponuda za Rikarda Gomeša...

''Ne želim da razmišljam na tu temu, učinili smo sve da ga zadržimo i da to bude definitivno, a tih spekulacija će uvek biti, ja tu ne mogu da promenim ništa, verujem da će ovaj tim da predstavlja Partizan u narednih šest meseci'', objašnjava Iliev i dodaje još jednu ohrabrujuću činjenicu:

''Ovo su prve Batine pripreme u Partizanu i posle ovoga će on imati mnogo lakši posao u odabiru igrača, pravljenju ekipe za protivnike koji nam budu dolazili'', smatra sportski direktor Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nedeljko Panic
Sunday, 10.02.2019
18:54

To sto je izmedju Partizana i zvezde tolika razlika u svim parametrima pa i financijskim, kriv si ti ivice vazura vucelic vuletic i curkovic.
Pre tri godine zvezda duzna 54me, a vi ste skoro svake godine uzimali novac od ucesca evroskih takmicenja koji nije bio zanemarljiv. Prodavali ste igrace koji su bili nosioci igre za koje ste uzeli ogromne pare. Sta ste uradili s'tim parama ,,nista" umesto da dovedete dosledne ili bolje od onih koje ste prodali, dovodili ste one koji su bili slobodni i koje nije hteo niko.
Pitam vas kako vas nije sramota da izjavljujete takve gluposti i imate hrabrosti da komentarisete vase poslove kojima ste namerno doveli Partzan u ovakvo stanje u kojem se trenutno nalazi? Da imate ista ljudsko u sebi, vi bi davno otisli iz SVETINJE koja je godinama svojim aktivnostima stvarana i u svojim redovima imala vrhunse sportiste koji su s'ponosom na sportskim borilistima stvarali to sto vi sada bez imalo srama unistavate.
ODLAZITE ODLAZITE ODLAZITE
dosta je vas vise.
MUKA MI JE OD VAS.

avatar
GROBAR _PODGORICA
Monday, 11.02.2019
10:08

BRATE SVAKA TI ČAST NA KOMENTARU, ISTINU ZBORIŠ DRUŽE.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 10.02.2019
12:24

Uzimati neproverenog stranca zbog njegovih brzinskih sposobnosti a puna Srbija brzih igraca a ogranicene tehnike moze samo neko ko gleda kako ce da ukrade lovu jer druge logike nema. A druga stvar koju sam zeleo navesti a bode oci je taj finansijski jaz koji spominje Ilijev. Znaci Fk Partizan od kluba koji je jelte drugi u Evropi kao rasadnik talenata sa nebrojenim prodajama u zadnjih 10 godina dolazi u situaciju da zaostaje za Zvezdom koja je pre 3-4 god bila preko 50 milki u dugu. Ista situacija kao i KK Partizan. Ja bi se dobro pocesao dok bi razmisljao ko je stvarni krivac ovde. Naci ce se i onih kojima je lakse reci da je u drzava u pitanju, Vucic, Putin itd ali nije ljudi, nije. Lopovi koji vas varaju.

avatar
GROBAR _PODGORICA
Sunday, 10.02.2019
11:10

BOMBE, MUSA I GEORGIJEVIĆ E MOJ IVICE.

avatar
GROBAR _PODGORICA
Sunday, 10.02.2019
11:00

ILIJEV, ŠTO NISI BOJIĆA DOVEO KAD JE BIO SLOBODAN IGRAČ. BOLJI KE OD 6O% SADAŠNJIH IGRAČA.

avatar
GROBAR _PODGORICA
Sunday, 10.02.2019
10:33

LJUDI, SAMO TUMBAKOVIĆ MOŽE NEŠTO DA POPRAVI JER BATA NEMA AUTORITETA A I DRUGI MU SASTAVLJAJU TIM.

avatar
Silent
Sunday, 10.02.2019
01:05

Kakav klub takva i uprava

avatar
GROBAR _PODGORICA
Sunday, 10.02.2019
00:38

VAZIRA I ILIJEV, NAPOLJE IZ PARTIZANA, KAKVA POJAČANJA STE DOVELI BRE, SRAMOTA.

avatar
GROBAR _PODGORICA
Sunday, 10.02.2019
00:34

ILIJEV JE ELEMENTARNA NEPOGODA ZA PARTIZAN. NAPOLJE BREEEEEE.

avatar
Vlada Mutavi
Saturday, 09.02.2019
20:05

Odlazi Ivice ukoliko ti je Partizan bar malo u srcu !

avatar
George
Saturday, 09.02.2019
18:27

Na šta si ti spao kad ti je glavni reper derbi utakmica, možeš misliti. Niste izgubili tad i to onda automatski znači da nećete ni na proleće? Pare uzimate i kukate, to vam je postao modus operandi. (Neka ti debeli prevede)

avatar
magister
Sunday, 10.02.2019
01:11

Eto, od svih njih - jedini koji nešto zna je - Vuletić. Ekspert za latinski, pogotovo za latinske izreke. Istina, nema veze s fudbalom, al makar nešto.

avatar
KomsijaBrko
Saturday, 09.02.2019
16:33

15 godina se smucam po stadionima,ali ovu polu sezonu cu aktivno da navijam protiv Partizana.Voleo bih da Partizan izgubi sve preostale utamice i da ovaj ``stucnjak`` zajedno sa njegovim pajtosima Vazurom,Profom i Zeksom ode na smetliste istorije.Nijedan navijac Partizana ne treba da kroci vise na stadion i da daje legitimitet ovoj ``gospodi`` koja aktivno radi po necijem nalogu na unistenju FK Partizan.

avatar
magister
Sunday, 10.02.2019
01:39

Koliko god želeo - ništa slično se neće desiti. Bićemo najverovatnije - treći, možda čak i drugi, mada realnije - treći, jer iz tandema Kokeza - Tončev, ovaj drugi je sad u Radničkom... Jer, to bi bilo preočigledno da nešto nije u redu, morao bi da ih menja, a gde da nađe ovako sposobne uništavače? Tako da, dok je Njega - biće njih, a Partizan moraju da svedu na nivo takmičenja sa Radničkim, Napretkom, Vojvodinom... Zvezda mora ostati neprikosnovena. Kako je Zvezdašima da sve to gledaju? Zvezda, Informer, Pink, Hepi, Studio B, sad već i Prva, O2, Kurir, poslednje - Blic... Sve od medija što ima nacionalnu frekvenciju, gledanost, tiraž... i sve uz pesmu *... dragi ... mi ti se kunemo...* i performans koji izvode deca, vraćena sa raspusta...

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 09.02.2019
16:32

Mudro zboris Ico,mudro. Ostani zauvek.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 09.02.2019
15:53

Ovom coveku je sve idilicno, a nije Ni svesan koliko Los Tim imamo sa ovim.igrackim kadrom I losim (neiskusnim) trenerom, Mozda to u derbiju nece videti.koliko smo.losi posto derbi nije merilo DERBI je DERBI, ali videce u prvenstvu, nisu to igraci da u kontinuitetu igraju dobro nego eventualno jednu dve utakmice I to je to, I opet pad

avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 09.02.2019
15:37

Bravo Ivice,ti ćeš biti optimista i kada budemo peti i kada ispadnemo iz kupa.Ne znam kome da verujemo ,tebi ili svojim očima.Ono što mi vidimo ne valja ništa,a kod tebe sve sjajno.Nemoj da nam vređaš inteligenciju i uvuci se u mišju rupu,dok ne odeš,jer tvoje izjave i rečnik su neshvatljivi.Čovek reče nije bilo euforije posle Šahtjora,a ja sam i tada video slabosti koje su hronične i ni za milimetar nisu bolje.Oba gola su plod slučajnosti,a mogli smo primiti pet komada.Čovek spominje euforiju,posle pobede u pripremnoj utakmici,definitivno ovaj čovek ne razume jezik kojim govori,a uptrebom "jakih",a neadekvatnih reči hoće da iskaže kako je rečit.Tabula raza.

avatar
nemam pojma
Saturday, 09.02.2019
21:03

Taj isti Šahtjor je nekoliko dana pre nas rasturio splitski Hajduk. To je pripremna utakmica ne pokazuje pravi odnos snaga. Pravo je kao kad se komšinica sastane sa PSŽ, pa popije 6 komada i računa da je srećno prošla. E

avatar
nemam pojma
Sunday, 10.02.2019
18:40

Kako ne bih z7nao kad sam gledao i Partizan, Dinamo, boravio u Mariboru u vreme kad je igrao. Znam mnogo bolje od tebe koji znaš za JEDNU ligu evrope i Jednu ligu šampiona. Glupo mi i porediti.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 10.02.2019
12:16

Slucajno ili namerno si propustio da napises u Ligi Sampiona? A jel znas ti sta je to

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 10.02.2019
00:48

Последњу победу у најквалитетнијем европском такмичењу Партизан је забележио 2. новембра 1983. И то је право!

avatar
k.na.bicikli
Saturday, 09.02.2019
21:44

Sve si u pravu..ali pogledaj trenera zvezde Milojevica sa kakvim "recnikom" raspoloaze..covek ne zna da prica.Inace dobar trener. :)

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 09.02.2019
15:29

Vodi se derbijem 3 dana nakon lige sampiona i napolija,no neka vodices se i sad

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 09.02.2019
15:27

U cemu jaci?au batice odvalio vas besiktas raspali,ispao u grupi sa svedjanima i norvezanima,mi dobilj liverpul igrali ls,si realan ti

avatar
svojnasvome
Saturday, 09.02.2019
19:09

Ej sve su rekli grobari I ovde sada....nema potrebno da to palamudis I palis se ko hepo kockica....

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 09.02.2019
15:19

Na cemu su Ivica i Pantic ostace vecita misterija ali vidim da im je mnogo dobro :D

avatar
Lovac_Na_Idiote
Saturday, 09.02.2019
15:14

Nepopravljivi optimista ili nadrealista, sud neka daju navijači Partizana...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 09.02.2019
15:08

Upava nije doveli nijedno pojačanje i treba da leti iz kluba!

avatar
Beli
Saturday, 09.02.2019
15:05

Ivice ti si jedan demagog....ispunio si sefov zadatak i sada mozes mirna srca da napustis nas partizan.Trebace nam 10 god da se oporavimo od tebe i tebi slicnih, sram te bilo

avatar
Grb partizana 1997?
Saturday, 09.02.2019
15:23

Dokle vise da vam neko drugi bude kriv za svaki neuspeh i nesposobnost. Sad je i bata izdajnik?

avatar
babaroga
Saturday, 09.02.2019
17:09

A reci mi ciji je Ostoja, jel i on ispunjava sefov zadatak?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.02.2019
16:14

Bata je Zoran Mirkovic.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.02.2019
15:02

http://lineupbuilder.com/?sk=hy8ly9

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 09.02.2019
18:07
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.02.2019
18:48

Zasto da ne? Ne bi nam bio prvi put da igramo tako.

avatar
Fikan
Saturday, 09.02.2019
14:58

Nemamo mi toliko loš tim,medjutim nama fali,JEDAN KLASICAN VEZNI IGRAČ KOJI ĆE BITI LIDER I KREATOR IGRE,tipa Moreira,Everton itd.Kad takvog dovedemo,onda možemo pričati.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.02.2019
15:00

Everton kreator?

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 09.02.2019
15:44

Everton nije KREATOR , mislis tipa Leonarda, Moreire, Vukica, Sase Ilica

avatar
Fikan
Saturday, 09.02.2019
15:21

nisam rekao da je kreator,mislio sam na karakteristike kao Everton.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 09.02.2019
15:18

Hahahahah,a dobro pogresi covek