Neostvarena želja - Partizan 'jedan dokument' delio od novog stadiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.02.2018.
23:10
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Aktuelni šampion Srbije ulaže ogromna sredstva kako bi stadion u Humskoj doveo u pristojno stanje, a mnogi nisu ni svesni koliko su crno-beli bili blizu dobijanja multifunkcionalnog objekta po najvišim evropskim standardima.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Mnogi navijači Partizana sećaju se da je uprava na čijem su čelu bili Ivan Ćurković, Žarko Zečević i Nenad Bjeković bila na korak od toga da realizuje projekat koji bi crno-bele učinio jedinstvenim u ovom delu Evrope.

U razgovoru za "Blic" bivši generalni sekretar kluba iz Humske Žarko Zečević podelio je sa ljubiteljima sporta i navijačima Partizana šta se dešavalo početkom dvehiljaditih i kako su crno-beli praktično zbog jednog dokumenta i nečije loše namere ostali bez novog stadiona.

"Mi smo prošli javnu raspravu, doneli smo planska dokumenta i praktično je samo trebalo da izađemo pred Skupštinu grada da se taj generalni plan usvoji. Međutim, sve je odjednom zaustavljeno", objasnio je Zečević.

Partizan je u to vreme imao potpisan ugovor sa firmom koja je kasnije sagradila stadion Jang bojsa u Bernu. U sklopu stadiona trebalo je da se grade hotel i šoping mol, a da je plan realizovan Partizan bi već osam godina igrao na novom multifunkcionalnom objektu.

"Potpisani su ugovori i za hotel i šoping mol, projekat je bio 90% realizovan. Samo je falio taj jedan dokument, ali je to neko sprečio sa najvišeg nivoa i danas mi samo ostaje da žalim za tim jer mislim da bi Partizan već 2010. igrao na novom stadionu", rekao je Zečević.

Fudbalski klub Partizan i dalje igra na stadionu koji je sagrađen četrdesetih godina prošlog veka ali još uvek nije vlasnik objekta u koji je godinama ulagao i održavao ga u "životu".

U nedelji na izmaku crno-beli su od UEFA dobili velike pohvale jer su u stadion u Humskoj uložili ogromna sredstva i učinili ga podobnim za odigravanje utakmica završne faze evropskih takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 13.02.2018
20:03
avatar
Monday, 12.02.2018
15:22

U nasem slucaju moze i obrnuto da se kaze- fakticki da, ali, pravno jos uvek ne iako pravni osnov svakako postoj, to vlasnistvo je utemeljeno kako pravno, tako i fakticki, zasniva se na pravu i odrzaju, ali i ulaganju koje polazi od koriscenja stadiona na koje smo takodje imali svo pravo.

avatar
Monday, 12.02.2018
10:22

Vlasnici Hrama svakako jesmo, drugo je sto sud po direktivi to osporava Partizanu. Pravno da, fakticki jos uvek ne. Gde nam je internat, zasto se sada i to koci? Ako se koci, nista ne treba prihvatiti bas zdravo za gotovo.

avatar
barbaroga
Monday, 12.02.2018
08:43

Malo li je sto su dobili sportski centar, jos bi i glanc nov stadion? Za sta? Za ovu njiva ligu i 50 budaletina koje ce da skacu i lome stolice?

avatar
Monday, 12.02.2018
18:51

Od koga smo dobili?

avatar
Tuesday, 13.02.2018
14:42

Ja znam na koga ti mislis, ali, mi smo sami finansirali i izgradili taj objekat. I sta ti imas protiv toga da dobijemo nov stadion? Ko je bre vama izgradio onoliku stadioncinu ako ne gradjani svojim tada tesko stecenim parama? I to svi, a ne samo zvezdasi.

avatar
barbaroga
Tuesday, 13.02.2018
09:52

Znas ti od koga ...