Neočekivani odlazak, Kragujevčani bez direktora: ''Teško mi je mnogo, imao sam još puno planova...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.12.2019.
19:07
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Iznenađujuća promena u kragujevačkom Radničkom tokom prvenstvene pauze.

Nenad Kotlajic/fkradnicki.com
Nenad Kotlajic/fkradnicki.com

Povezane vesti

Turbulentna je bila jesen za ekipu kragujevačkog Radničkog u Prvoj ligi Srbije, ali posle kriznog perioda došlo je do promene na klupi, Darka Vojvodića je nasledio Darko Milisavljević, koji je u finišu prvog dela sezone uspeo da preporodi ekipu i vrati optimizam na ''Čika Dači'' uoči prolećnih borbi.

Ali u jedku tih pozitivnih vibracija iz Radničkog stigla je neočekivana informacija - direktor kluba Aleksandar Simović odlučio je da se povuče sa te funkcije.

Svoj odlazak je objasnio u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu, uz dosta emocija, ali nije želeo da otkrije konkretan razlog zbog kog je doneo ovakvu odluku.

''Ušao sam srcem u sve ovo, pre više od četiri i po godine, bez ikakvog ličnog ili materijalnog interesa. Došao sam u klub u trenutku kada možda niko nije hteo ili smeo da dođe. Izborili smo se sa blokadama, dugovima, kaznama i spasili klub koji je bio pred gašenjem. Borili smo se za svaki dinar, svaki bod, za svakog 'Đavola', svako naše dete…

Davao sam celog sebe, radio, trudio se i gledao na ovaj klub kao na nešto svoje. Dosta toga dobrog smo napravili, postavili klub na zdrave temelje, finansijski ga stabilizovali, tako da je Radnički opet klub za primer u celoj Srbiji, opet su Kragujevčani u stručnom štabu, opet okosnicu prvog tima čine igrači iz Kragujevca.

Ojačali smo i omladinsku školu stručnim kadrovima, omasovili je i najzad uspostavili više nego korektnu i obostrano korisnu saradnju sa lokalnim klubovima i školama fudbala.

Teška srca, ali čistog obraza, moram da krenem dalje.

Neizmerno hvala svim saradnicima, počev od ljudi iz Skupštine grada, zaposlenih u klubu, trenera, prijatelja kluba… Posebna zahvalnost ide mojim momcima, koje sam gledao kao svoje sinove, bio uz njih u dobru i zlu, kao i “Crvenim đavolima”, na bezgraničnoj i bezrezervnoj podršci i poverenju. To je nešto čime se ponosim i već protiv Žarkova biću tu na Jugu.

Teško mi je mnogo, imao sam još puno planova, želja i ambicija da naš klub konačno dođe na mesto koje našem gradu, publici i njemu pripada, ali eto…

Život, ljudi, nepravde, raznorazni interesi i razočarenja nateraju nas da odustanemo i povučemo se u određenom trenutku.

Duboko uveren da će predstojeće proleće biti naše i da ćemo se umešati u borbu za sam vrh tabele, biću i dalje tu da bodrim ekipu, ljude u klubu i pomognem kako god umem i mogu. Nidžo, Dare, Vlado, Bane, Jovane, Boško, Joksime, Lazare, Vido, Vaka i svi ostali… Vaš Sale, do groba'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke