Nemanji Mihajloviću nije odgovarala Nikolićeva taktika?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.07.2017.
18:01
Izvor: Sportske.net, dnevnik.rs

Ako je suditi po sastavu Partizana u generalnoj probi na pripremama u Sloveniji, Nemanja Mihajlović biće jedan od startera i u utorak u Humskoj, na startu nove sezone.

Beta/Miloš Miškov/Ev
Beta/Miloš Miškov/Ev

Povezane vesti

Izuzimajući sam finiš, kada je imao znatno veću minutažu, Nemanja Mihajlović u većem delu prošle sezone nije opravdao očekivanja navijača Partizana.

Podsetimo, on je u proleće prošle godine odigrao sjajnu polusezonu, nametnuo se kao najbolji fudbaler Partizana, ali je od famoznog dvomeča sa Zaglebjem na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, za njega sve krenulo nizbrdo.

Dugo mu je trebalo da u konkurenciji Leonarda ponovo dođe do izražaja i u tome je donekle uspeo u završnici prošle sezone, kada ga je Marko Nikolić vratio među startere, ali utisak je da Mihajlović i dalje traži svoju najbolju formu.

Uoči starta nove sezone ima razloga za zadovoljstvo, jer mu je novi trener Miroslav Đukić pokazao da najozbiljnije računa na njega, a dva dana pred evropsku premijeru u novoj sezoni i prvi meč protiv Budućnosti u Humskoj, Mihajlović je u izjavi koju prenosi novosadski ''Dnevnik'' priznao da mu prošle sezone nisu odgovarale ni određene taktičke zamisli bivšeg trenera.

''Bolje sam se snalazio kada sam bio blizu protivničkog šesnaesterca, moje najbolje osobine su tada dolazile do izražaja. Davao sam dosta golova, imao i asistencija i to je neka kombinatorika po mom ukusu.

Prošle sezone sam imao poteškoća da se priviknem na neke druge taktike, i to je uslovilo slabiju minutažu. Ali, i to sam u finišu popravio, nametnuo sam se donekle treneru Nikoliću i sve više bio na terenu. Mislim da sam sada zreliji, obučeniji za više zahteva, što je svakako veliki plus za mene'',
objašnjava Mihajlović.

Ne krije da mu imponuje što je na pripremama dobio veliko poverenje Miroslav Đukića, ali tvrdi da neće očajavati i ako se protiv Podgoričana ne nađe u startnoj postavi.

''Mlad sam još, moram ostati psihički stabilan, a rezultati će doći, jer verujem u sebe'', zaključio je Mihajlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neymar-junior-10
Monday, 10.07.2017
06:10

Pa s ozbirom da je igrao na mjestu Leonarda vjerujem da ce Pantic igrao umjesto istog dok ovaj pise statuse po instagramu, a po lijevoj stranci ce biti Mihajlovic.

avatar
Anderton
Sunday, 09.07.2017
22:32

Daj Bože, ali ja mislim da je on svoje najbolje minute već odigrao u Partizanu.

avatar
Andrea_Pirlo
Sunday, 09.07.2017
22:10

Ili ce postati starter jer ce Leondarda da prodaju? Pa da se uigra za sledecu sezonu?

avatar
Pera Kontra
Sunday, 09.07.2017
19:34

Jeste, do toga je...

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 09.07.2017
18:38

odbranu igra ponekad i deluje ko daga neitresuje ga defanziva

avatar
Navijač Partizana
Sunday, 09.07.2017
18:24

To ga sad reklamiraju da bi uzeli nesto za njega

avatar
Chella_ynwa
Sunday, 09.07.2017
18:14

Treba da se istrpi i da mu se da sansa. Da je odigrao joj jednu onakvu polusezonu kao kad se dosao, prodao bi se za 5 miliona sigurno. Mozda ga Djukic vrati u formu.

avatar
paok
Sunday, 09.07.2017
20:21

Ne znam dokle treba da se trpi. I prosle godine je igrao po krilu, ne znam sta mu nije odgovaralo. Ne bi ni igrao da su doveli normalno pojacanje. Ovako ce poceti nebi li uzeli neku paru za njega.

avatar
neymar-junior-10
Monday, 10.07.2017
06:12

Nije mu odgovaralo to sto je postao ofiran.. krene prema 16m zalom ii da gol.. sad je procitan.

avatar
Sunday, 09.07.2017
21:39

Prošle godine je kod Tomića na proleće igrao u 4-3-3 levokrilnog napadača, a na jesen kao i ovog proleća kod Nikolića levokrilnog veznog igrača u 4-4-2, to nije isto.