Nema stajanja, novo saopštenje iz Humske! Znate li u čemu je 69:50 za Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.11.2017.
12:35
Izvor: Sportske.net

A sve počinje citiranjem Njegoša...

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nadali smo se da će juče obnovljeni ''rat saopštenjima'' na relaciji Partizan - Crvena zvezda biti prekinut s obzirom da se već sutra igraju utakmice sledećeg, 19. kola Superlige, ali smo se, očigledno, prevarili.

U Partizanu nisu želeli da ostanu nemi na jučerašnji odgovor iz Ljutice Bogdana, pa se danas oglasio potpredsednik kluba dr Vladimir Vuletić.

Njegovo saopštenje dostavljeno medijima u nastavku prenosimo u celini.

''Samoobmana je, veli Njegoš, najgora i za ljude i za narode.

Tako smo juče bili svedoci novog samoobmanjujućeg teksta iz svojevrsne zvezdane čitanke, koji je, poput saopštenja nakon Partizanovih utakmica, bio već unapred spreman.

Ono što autor(i) zvezdane čitanke prenebregavaju u lamentu nad svojim blatnjavim modrim cevanicama, navodno Partizanovom zaslugom, jeste činjenica da se dva meseca u tom blatu iracionalih optužbi, zadrugarskih saopštenja, orijentacijskog problema u snalaženju pod kojim predsednikom FSS im je bilo bolje a koji je sudija u jednoj sezoni neprikosnoven i merilo kvaliteta a već u narednoj odraz nekompetencije, dok on regularno sudi najveće evropske utakmice i ima značajno poverenje evropske kuće fudbala, oni vajkaju sami.

FK Partizan je, premda svestan da se novi trbuhozborci istog zvezdanog imena, javljaju isključivo kao glasnici nesvakidašnjih pritisaka na sve učesnike a posebno sudije Super lige Srbije, držao nedostojnim da se takvom nasilničkom ponašanju pridružuje.

Međutim, 'kako onome kome zakon leži u topuzu tragovi smrde nečovještvom', FK Partizan je izabrao pravni i legalni put te predočio javnosti i nadležnim organima zvaničan zahtev za koji duboko veruje da će ne samo učiniti naše takmičenje regularnim, već će, u svakom smislu, unaprediti postojeći nivo kompeticije.

Na to smo dobili spisak dosuđenih penala u korist Partizana od početka ove sezone čime se, valjda, želeo istaći njihov kvantitet a ne pitanje opravdanosti dosuđivanja.

Ako je već reč o prostom nabrajanju dosuđenih penala, nije loše napomenuti nekoliko detalja:

Ukoliko saberemo dosuđene penale u poslednje četiri sezone (2013-2017) odnos je 37 prema 27 penala dosuđenih u korist Crvene zvezde.

Pri tom, svežeg podsećanja radi, u prošloj sezoni je za naše susede dosuđeno 13 a za Partizan 8 penala a i to, izgleda, nije bilo dovoljno da se osvoji titula.

Međutim, a statistika je neumoljiva i nepobitna, kada se ovim sezonama dodaju one “omražene Toletove sezone” u kojima Zvezda više ni sama ne zna da li da ih mrzi ili voli, dakle od 2007. do 2013. godine, našim susedima je svirano 32 penala a
Partizanu 23.

Zbirno, u poslednjih deset sezona, Zvezda je izvela penal 69 puta, a Partizan 50.

Dobra je ovo prilika, koju su apostrofirali juče autori zvezdanog teksta, da podsetimo javnost da penal za Partizan nije sviran u međusobnim susretima Partizana i Zvezde dvadeset dve i po godine (od 18. marta 1995.) a da je od tad do sad Zvezda izvodila jedanaesterce protiv Partizana ravno deset puta! (100, 103, 116, 125, 129, 130, 132, 141. i dva puta na 146. Večitom derbiju).

Kako drugačije objasniti okolnosti da su se izvesne sudije brzo našle i u rukovodećim organima Crvene zvezde poput Konstantina Zečevića (sudija-generalni sekretar), Branimira Babarogića (klupski igrač-sudija- član uprave-komesar za suđenje), Dušana Mrakića (sudija-član uprave-sudijska komisija), Gorana Stanojevića (sudija-sekretar stručnog štaba), Darka Stojanovića (sudija-trener ŽFK Crvena zvezda)?

Nama nisu neophodne maliciozne izjave o neophodnoj podršci sa strane kako bismo ikoga pobedili, mi ćemo našim rivalima (iako oni nama to nisu) iskreno čestitati eventualni plasman u eliminacionu fazu Lige Erope, premda su u nju kročili jednom teškom sudijskom greškom i u njenoj grupnoj fazi do sada postigli ukupno dva pogotka, za razliku od domaćeg prvenstva u kom, neretko, sami i svoji dominiraju pobedama od nekoliko golova razlike.

Baš zato što ne želimo nedostojne i nedolične rasprave a klonili smo ih se sve ovo vreme od početka sezone, ovim još jednom pozivamo nadležne organe FSS i Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da usvoje naš juče izloženi predlog.

To je najbolja brana od bilo kakvog prava sile a na ostalim akterima je da ga usvoje ili da obrazlože zašto su protiv.

Sapienti sat. Pametnome dosta.
dr Vladimir Vuletić,
potpredsednik FK Partizan''
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 28.11.2017
22:30

U skladu sa tim, urednici portala Sportske.net zadržavaju diskreciono pravo da pojedine nepodobne komentare obrišu.nnOvim putem bi zamolili sve naše korisnike da se pridržavaju pravila, kako bi i na vašu i našu radost komentari u ogromnom procentu bili objavljeni na sajtu i doprineli njegovom kvalitetu i diskusiji koja se vodi.nnSvi komentari koji propagiraju rasnu, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu vrstu mržnje, biće obrisani.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 28.11.2017
21:40

pre 5 satinCuj ovog malog sto ti pise o bocanju, a oni u jednom bezveznom macevanju imaju preko 100 trofeja sto im cini jedno sestinu (od) ukupnog broja:-D Evo riznice (necu sad po sportovima jer bi bilo preobimno, ali, mogu posle i to ako bude trebalo): JSD PARTIZAN je osvojilo 704 ekipne titule, a izvori su monografije naseg JSD (45-50, 45-65, 45-70, 45-05), Partizanovi vesnici (1962-1997), casopis Samo Partizan (2000-2005), dnevni sportski listovi Sport i Sportski zurnal; prvaci Evrope smo bili 14 puta, osvajaci ostalih evropskih trofeja 9, regionalnih trofeja (liga) imamo 16, domacih prvenstava 442, domacih Kupova 209, Superkupova 7, ai zimskih prvenstava isto 7.n40npre 5 satinSporno je to sto se penal svira i kad se prdne u trku i kad se istegne vrat.n60npre 5 satinOcigledno da jedan od njih jeste.n60npre 6 satinS tim sto su ta dva faula bila protiv Macve, a ne protiv Borca, da ne bude zabune.n50npre 6 satinTaj isti sudija je pre toga dozvolio da se igra nastavi nakon faula nad nasim igracem (isto se desilo i protiv Macve, znaci, bilo- ponovilo se) i kao direktan rezultat i plod toga se desio tj. iznedren je gol domacina. Dva faula nad nasim igracima, a na kraju situacija koja nije bas toliko jednostavna da bi ti sad iz toga posle dosudjenog slobodnog udarca i postignutog gola tek tako sada mogao da izvuces, odnosno doneses nekakav zakljucak o njegovoj nameri da pomogne Partizan. Da li vasa javnost moze da shvati da se kod vas skoro uvek desava da se samo i jedino vama pomogne na utakmici na jedan bezobziran i cak bezocan nacin dok kod nas najcesce postoji i neka odluka na nasu stetu? To je principijelna razlika, to je reper za distinkciju i to je taj kamen medjas.n50npre 6 satinKakvi penali za nas?! Samo onaj protiv Vozdovca nije postojao.n74npre 6 satinpre 28 minutanSta ste tek onda vi ako smo mi lopovska tvorevina, otvoreni cirkus zvezdano.nNije u skladu sa uslovima korišćenja Znaci, lopovska tvorevina je OK i to moze da bude objavljeno, a ovo moje ne moze?!n138npre 7 satinKomentarise se.n79npre 7 satinNemoj ti uopste da komentarises, ne ide ti bas nesto sa tim argumentima, ne znam koga bi mogao da ubedis.n67npre 7 satinTi nas pitas da li je penal sam po sebi sporan? Pogledaj sta ovi tvoji ovde najcesce pisu, upravo to im je argument:-D Sporan je jos kako ako se isti takav ne svira (na) drugoj strani, a (skoro) nikad se ne svira.

avatar
Don Kihot
Tuesday, 28.11.2017
20:57

Kakav čovek... mene bi bilo sramota da nipodastavam uspeh partizana u evropi kako on to radi za Zvezdu... Baš je iskompleksiran.

avatar
somborac77
Tuesday, 28.11.2017
19:44

Svaka cast na objavi...ostro a ujedno i kulturno.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 28.11.2017
18:49

Sta se ovde desilo, je l' pala neka atomska bomba dok ja nisam bio tu? :-D

avatar
Mare DS 1989 *
Tuesday, 28.11.2017
17:44

Slabo gledam Partizanove tekme ali su nama realno sudije mnogo pomogle posle onog gostovanja u Kruševac.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 28.11.2017
17:24

Kad neko na osnovu greške sudija uđe u neku grupu,kao primer se navodi poništen gol Andrelehta...a što se tiče datih golova u LE i domaćeg prvenstva,pa jasno se vidi kako gol mašina franjevaca koja puni mreže gigantima u LE melje u domaćem prvenstvu...mislite da ovaj slučajno glumi crnokošuljaša u Senkama nad Balkanom...

avatar
MilošPB
Tuesday, 28.11.2017
16:59

Kakav glupan i spiner?! Nije reč koliko je penala suđeno, već koliko je nepostojećih penala. I to penali koji su odlučili pobednika. Da ne govorim o nesviranim penalima, npr nad Boaćijem u derbiju?

avatar
36 Dado
Tuesday, 28.11.2017
16:03

Tako je samo ošzro i istinito prema lopovluku iz rupetine

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
15:10

pre 28 minutanSta ste tek onda vi ako smo mi lopovska tvorevina, otvoreni cirkus zvezdano.nNije u skladu sa uslovima korišćenja Znaci, lopovska tvorevina je OK i to moze da bude objavljeno, a ovo moje ne moze?!

avatar
GYM Monster
Tuesday, 28.11.2017
15:07

Od sudija koje dolaze na zvezdine utakmice u obelezjima, preko laznih ofsajda svirani zvezdinim protivnicima, pa preko laznih penala dosudjenih u korist zvezde.. MAJO, OBRADOVIC itd. Videlo se prosle sezone kako je zvezda zatvarala utakmice, a vidi se i ove... Za razliku od terzica laznog dr, Vuletic je obrazovan covek.. Dok je na trugoj strani terzic koji je bio na interpolovoj poternici i u bekstvu 3 godine... Ali od kad je zevezdin slogan postao BRZE,JACE,BOLJE u srbiji se mirno spava.

avatar
MilošPB
Tuesday, 28.11.2017
17:11

Vuletić je tako dobar pravnik da vas je nagovorio na brojne sporove i sve ste izgubili: Živković, stadion, žalbe na kazne...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 28.11.2017
22:29

Za kazne mozda i jesmo, ali nismo za onu suspenziju i izbacivanje iz Evrope:-D

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 28.11.2017
20:42

Kako smo izgubili za kazne? Za stadion je bilo jasno da cemo izgubiti isto kao i za Andriju, to samo budala nije videla.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 28.11.2017
17:30

Bravo za slogan sami ne znamo da li više pristaje kk ili fk partizan

avatar
Mad Tiger
Tuesday, 28.11.2017
13:55

statistika sve govori.

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
13:44

Od tih deset penala, najmanje pola njih uopste nije postojalo, a retko za koji cak moze da se kaze i da je nesumnjivo postojao:-) Da bismo bili jos ilustrativniji, uvek bismo trebali da napomenemo i istaknemo i na koliko utakmica i za koliko bodova je u ovih recimo 10 godina bio ostecen FKP, a na, odnosno za koliko oni- jeste da to iziskuje jako napornu i temeljnu pretragu, ali, Boze moj.

avatar
Kico14
Tuesday, 28.11.2017
13:43

Dr Vuleta. Kako ih spusti covjek :P

avatar
ddr16
Tuesday, 28.11.2017
13:42

jedva cekam derbi da dodje da se vidi ko je gde,i nadam se da tu sudije nece pogresiti ni na ciju stetu,a posle toga se nadam da ce ovakvi tekstovi i saopstenja,koja su svima dosadila,da prestanu vec jednom...

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
13:41

Kad smo poslednji put dobili penal u Derbiju, jos je (zvanicno) postojala Republika Srpska Krajina, to valjda dovoljni govori:-D Obelodanite vise i to ko je taj rodjak u Sudijskoj komisiji, recite da li je D. Filipovic?!

avatar
DR DRE
Tuesday, 28.11.2017
13:56
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 28.11.2017
13:37

Nemoj o Njegosu Vuleticu, komsinica ga nije citala...