Nema Srećnih ljudi, ali tu je Šćekić! Partizan srušio provokatore iz Velsa!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.07.2019.
21:23
Izvor: Sportske.net

Crno-beli uspeli da savladaju Konahs Ki u Rilu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Pobeda se piše.

Partizan je uspeo da savlada Konahs Ki u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 0:1 (0:0), a strelac jedinog gola bio je Aleksandar Šćekić.

Tandem Suma-Tošić bi mogao da bude idealna kombinacija crno-belih u novoj sezoni, Tošić je nakon dodavanja najskupljeg igrača Partizana u istoriji imao dobru šansu u petom minutu, ali je šutirao pored gola. Imao je i Pavlović u prvih deset minuta jednu dobru solo-akciju, ali je izblokiran.

Mladi Strahinja Pavlović je igrao prilično ofanzivno danas, imao je još jednu šansu u 19. minutu kada je golman domaćina dobro odbranio njegov udarac.

Bilo je opasnih prekida, Šćekić se našao u jednoj prilici, ali promene rezultata nije bilo, Velšani su se samo branili.

Bunker koji su postavili bio je neprobojan u kombinaciji sa terenom koji je bio očajan za ekipe koje igraju pas igru.

Odmah šansa za Partizan na startu drugog poluvremena, Sejduba Suma je proigrao Ivanovića koji je iz teškog ugla šutirao u golmana Konahsa.

Čekalo se na novu šansu sve do 62. minuta kada je konačno mreža počela da se trese. Po levoj strani je tekao napad Partizana, Urošević je uspeo da se na majstorski način izbori za centaršut, poslao loptu u kazneni prostor gde je odbijenu loptu čekao Šćekić i levom nogom je smestio u mrežu za 0:1.

Nakon toga nove šanse za Partizan koji je uglavnom napadao preko Tošića, dobru je imao i Ožegović glavom, ali promene nije bilo.

Posao je odrađen, to je bitno, gol je postignut i samo treba da se potvrdi pobeda u revanšu.

Konas Ki: Bras - Dizni, Horan, Holms, Roberts - Pul, Oven, Vajld, Moris, Vulf - Insal.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Ivanović (od 73' F. Stevanović) - Sadik (od 46' Ožegović).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 26.07.2019
01:25

Srećan sam što je Partizan pobedio i doneo bodove srpskom fudbalu. A protiv ovih ragbista se drugačije nije moglo. I mi Zvezdaši smo pljuvali prethodnih godina protiv Florijane, pa Spartaksa i sad protiv Suduve i jedva smo prošli te poluamaterske ekipe pa na kraju je bilo šta je bilo. Dve senzacionalne sezone i sad po prikazanoj igri se smeši još uspeha u Evropi. Držim palčeve Partizanu i Čukaričkom kao što držim i Zvezdi radi bodova. A klaćemo se međusobno u domaćem prvenstvu. A Radnički neka je sramota! Toliko!

avatar
Man united
Thursday, 25.07.2019
23:43

Не уме Партизан против конобара никако. Катастрофа од утакмице. Мене само једно занима. Како је Партизан успео да игра у дресовима са ћириличним натписима? Пропуст? Или стварно постоји начин да се изиграју правила?

avatar
REVØLT
Friday, 26.07.2019
00:24

Nismo obavezni da koristimo latinicu do plej-ofa i grupne faze.

avatar
REVØLT
Friday, 26.07.2019
21:46

Sto posto siguran nisam, videcemo da li ce nas kazniti, nema sanse da bi propustili tako nesto...

avatar
Man united
Friday, 26.07.2019
13:24

Јеси ли сигуран? Ја бих рекао да то важи за све утакмице. Видиш да ни Звезда не користи ћирилицу. Сад погледах у правилнику. Нигде не пише да то важи само од плејоф фазе.

avatar
MilošPB
Thursday, 25.07.2019
22:08

Velšani su provokatori jer ovi nisu u stanju da odigraju jednu akciju?!

avatar
Südkurve München
Thursday, 25.07.2019
23:24
avatar
Zoran Vukic
Thursday, 25.07.2019
21:52

igra osrednja krila fale sadik za ovu igru nije jos dve tekme[videce sta zna ili in ili aut]

avatar
Terapeut
Thursday, 25.07.2019
21:51

Razumem da su ovi balvani i da biju, ali gotovo nijedan potez kojim pokazuješ amaterima zašto si profesionalac...Zašto si ekipa!?
Da su ih bar jednom razvukli po terenu, nego ovako iz odbitka gol...razočaravajuće po meni, posebno ako imaš neke ozbiljnije ciljeve.

avatar
magister
Thursday, 25.07.2019
21:47

Moj utisak: tužno! Jadno, siromašno, bezidejno i fantastičan rezultat u odnosu na prikazanu igru. Doduše, u odnosu na Inđiju, koja je u prvom delu čak i dominirala neko vreme, ovo sad je pomak, imali smo inicijativu, ali to je u stvari bila taktika Velškog trenera koji je apsolutno uspeo da svede utakmicu na igru u kojoj su rivali bili ravnopravni, samo se igralo na polovini Velšana. Ali, bez akcija, bez nekih duhovitih poteza kojima bi se stvorio višak ili neko došao u šansu. Praktično je i gol pao tako što je posle, istina, veštog prodora Uroševića po levoj strani, koji je uspeo nešto što Ivanović (krilo) nije uspeo nijednom, da pređe tri protivnička igrača i izbori se za centaršut, Ožegović nasumce skočio i zakačio loptu glavom, a Šćekić je zaista precizno, iz voleja, levom (!) smestio u golmanov levi ugao. Možda je u drugo bila još jedna šansa, posle centaršuta, kad je ivanović iz mesta nab'o glavom, umesto da je možda primi (bio sam) i asistira ili spretnije šutira (ali nisam to ni očekivao). Stojković 7 - Miletić 6, Ostojić 6, Pavlović 6, Urošević 7 - Zdjelar 5, Šćekić 6 (zbog gola, inače 4, on se svaki put prvo okrene prema igraču kome ima nameru da doda, prima loptu 5 minuta mačujući se sa njom) - Tošić 6 (mada je imao 2, 3 poteza, ali je to zaista premalo za takvu razliku u kvalitetu između njega i njegovih čuvara), Suma 4 (nevidljiv,osim kad gubi lopte, jedan prodor po sredini i topovsko đule u meso, direktno u blok! majstorski?), Ivanović 4 (on je bar konstantan) - Sadik 4 (hvatanja za dres, mačevanja s loptom, doduše i visoke parabole na glavu na 40m od gola, sa kojima ni Ronaldo ne bi znao šta će, koje mu upućuje naš vezni red). Sve u svemu, znam da neko može da kaže da su se protivnici borili. Ma keve ti, borili se, a? Posle ove dve utakmice sa Inđijom i ovima (stvarno ne znam ime kluba, mrzi me da gledam, možda me u revanšu nateraju da naučim), znamo gde smo. Ako Savo u ovom timu ne vidi mesto za Nikolića i Zakarića, onda on ima ozbiljan problem sa razumevanjem igre. I da dodam, mali Arambašić je pravi dragulj i mnogo je pametnije davati šansu njemu i biti strpljiv s njim nego ovom Ožegoviću i Sadiku.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 25.07.2019
22:32

Šta si ti gledao čoveče, pa Pavlović je igrao i štopera, i beka i krilo, dečko je s pozicije štopera stigao čak da u igri ode na desno krilo i odatle šutira, on je dominirao celim terenom sem zadnjih 5 minuta kada je fizički malo pao što je i normalno koliko je učestovao i u napadu, dečko je zaslužio minimum 8, jedino mu je možda gol nedostajao da se kaže da je savršeno odigrao. Kako Suma nije ništa uradio kada je maestralnim potezom izbacio Tošića u gol šansi u prvom poluvremenu, a Ivanovića u drugom, to su dva asistencije kada imaš dobre saigrače, nije on kriv što oni ne umeju da prvim kontaktom pripreme realizaciju i realizuju šansu. Čovek se vratio do korner zastavice da bi ispratio jednog njihovog zalutalog igrača na našoj polovini. O Ostojiću neću ni da komentarišem, čovek dobio svaki duel, a ti mu daješ 6, šta treba za 8 ili 9, da ih sve predribla i da gol, možda bi ga i dao da mu Sadik nije skinuo loptu s noge. Nikolić nije igrač za Partizan, nema skok, nema brzinu, nema ubrzanje, nema dribling, nema šut nogom, nema šut glavom, jedino što ima je taj pas koji ponekad uspe da odigra prema napred, a inače sve ostalo je unazad, a svaki put kada su ga vraćali u tim Partizan je slabo igrao jer je bukvalno igrao sa igračem manje, a protivnik sa igračem više.

avatar
magister
Friday, 26.07.2019
00:28

Pavlović i Ostojić su bili potpuno superiorni, ali...

I. Igrali smo protiv tima iz najdubljeg donjeg doma evropskog fudbala, tako da bi me bilo sramota da ikome dam veću ocenu od 7 u ovakvoj utakmici, a da smo pobedili i sa 10 : 0, što ne bi bilo previše protiv Velšana, nepristojno je dati bilo kome i u takvoj situaciji veću ocenu od 8. No, to se nije dogodilo, tako da je max 7.

Stojković - bez greške, Urošević - verovatno najbolji (uz Pavlovića, ali je Pavlović imao težak kiks) i Šćekić - dao gol - samo su oni za 7.

Pavlović je ispao kod jedne dubinske lopte, pa je Ostojić to izbacio u aut i spasao stvar. To je mogao da bude gol, a to mu je osnovni zadatak i zato umanjenje, a jeste inače igrao odlično. Ostojić u odbrani - superioran, ali previše igrao s loptom, dotrči do igrača pa mu doda kad mu neko diše za vratom, jaku sa 5m, za razliku od Pavlovića, koji kad povuče ume odigra, utrči i stvarno je vrhunski igrač (vredi verovatno i više od 10m, videće se to uskoro) iako je mlad. Znači, u odbrani bi Ostojić dobio naravno 7, ali sam mu umanjio ocenu zbog davljenja i odsustva bilo kakvog suvislog rešenja u građenju igre, plus što je najčešće dodavao istom takvom gnjavatoru Šćekiću. Pavlovića sam takođe objasnio, kao i razloge zbog kojih smatram da je 7 najveća ocena za ovog protivnika.

Tebi ništa ne znači što smo igrali prve dve utakmice u sezoni sa Inđijom 1 : 0, isključen igrač i sa Velškim konobarima, takođe 1 : 0? Ovo je ekipa za egzbiciju i 5 : 0 tamo, a skoro dvocifreno ovde.

avatar
REVØLT
Friday, 26.07.2019
00:12

Sad je tu i Gigic...

avatar
Stevan Sremac
Thursday, 25.07.2019
21:39

Slabo, Vojvodine je ovu ekipu oduvala u Rilu pre 4 godine, isti fudbaleri samo stariji I sporiji. Zalosno da dva Srpska Kanala prenose ovu utakmice a Cuku ni jedna.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 25.07.2019
22:49

Prenosili si isto tako i onu tugu od sinoc ali svakako se slazem da treba posvetiti vise paznje ostalim klubovima iz nase zemlje.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 25.07.2019
21:37

Nikad nisam voleo ove protivnike koji cete 100% prebiti na terenu, ali ne u fudbalskom, vec u bukvalnom smislu.
Da se ne lazemo nikom nije drago da ode u Vels, da igra poritv nekih poluprofesionalaca i da mozda rizikuje karijeru, jer ovaj ako treba polomiceti (bukvalno) obadve noge samo da dodje do pozitivnog rezultata.
Videli smo da ovi samo mogu da ti daju gol iz prekida, ili iz nekog bunarenja pa slucajno ako upadne.
Partizan ce u Beogradu biti u nezavidnoj situaciji, ne zbog rezultata, nego zato sto opet mora da se otvori i da juri pobedu protiv Velsana, jer svi ocekuju petardu u najmanju ruku, a to moze da nam se obije o glavu.
Po meni Partizan ako se Velsani neotvore i igraju defanzivno napocetku, ako treba do 90 minuta se dobacuj na sredini terena, odigraj 0:0 i cao.

avatar
paok
Thursday, 25.07.2019
21:34

Najvaznije da se niko nije povredio. Igra nista posebno kao sto se i ocekivalo. Moramo se pojacati jer vec iduce kolo dolazi dobra ekipa a sa ovim igracima bice tesko.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 25.07.2019
21:30

Čak i njihov napadači i krila po profilu i karakteristikama više liče na štopere nego na ofanzivne igrače, a od fudbala što su uspeli da urade je da naprave prekršaj i ništa drugo - prava ragbi ekipa. Partizan nije protiv ragbista po ragbi pravilima sramnog UEFA-inog sudije mogao bolje da odigra, ali je morao da ostvari bolji rezultat. Ova ekipa plače za 2-3 igrača koja će rešavati situacije poput onih koje su imali Tošić, Sadik, Ivanović 2 puta kada je mogao oba puta da proigra Ožegovića i nogom i glavom i zato Partizan ukoliko želi uspešnu sezonu mora ekspresno da dovede igrače koji će davati golove jer je Suma i danas dva puta izbacio Tošića i Ivanovića, ali džabe kada oni nisu umeli da to pretvore u golove, a Tošića je izbacio vrhunskim potezom kakvi se retko kad mogu videti u današnjem fudbalom. Dovedite golgetere!!!

avatar
Tas123
Thursday, 25.07.2019
21:51

Levo krilo i napadac (formacija 4-4-2) da zaigramo kako treba jednom za ove 2 sezone.

avatar
Čerek B.
Friday, 26.07.2019
06:06

Ko je sudio? Šegrt, Majo Vujović? Ko je taj uefin sudija koji ne zna pravila po kojima Partizan treba da igra.

avatar
REVØLT
Friday, 26.07.2019
00:11

I centralni vezni koji dobro dodje i koji je potreban u svakoj formaciji. Bilo bi malo previse da igramo sa dva krila i dva napadaca i sa AMC.

avatar
REVØLT
Thursday, 25.07.2019
21:27

Ljudi moji, kako je ovo slabo i bledo...

avatar
Südkurve München
Thursday, 25.07.2019
21:24

Znaci da je fss bio u pravu kad je ljepom Partizanu otkazao mec u superligi