Nema kraja Partizanovom košmarnom proleću!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2019.
18:57
Izvor: Sportske.net

Poraz za porazom ekipe Partizana, već četvrti uzastopni u Superligi, ni penal im nije pomogao. Napretku poništen još jedan gol, crno-beli tražili još jedan penal

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U derbiju 28. kola Superlige Srbije, ekipa Napretka danas je u Kruševcu savladala Partizan sa 1:0, na debiju novog trenera crno-belih Sava Miloševića.

Kruševljani su se tako revanširali crno-belima za nedavni poraz na ovom stadionu u četvrtfinalu Kupa, kada je Partizan ubedljivo slavio sa 4:0.

Posle mirnog početka utakmice, prava uzbuđenja su usledila od 18. minuta, kada je Napredak uspeo da povede iz svoje prve prave prilike.

Nikola Aksentijević je pred kaznenim prostorom crno-belih odložio loptu za Ivana Đorića koji sa nekih 17 metara šalje za golmana Stojkovića neodbranjiv udarac u gornji levi ugao njegovog gola - 1:0 za Napredak.

Samo pet minuta kasnije još jedna dobra akcija domaćih. Ndiaje je pobegao Partizanovim štoperima, izbio sam pred Stojkovića i poslao loptu u mrežu, ali je pomoćni sudija Olajoš-Nađ signalizirao ofsajd (koji nije postojao), pa glavni arbitar Novica Anđeloski nije priznao ovaj pogodak.

Naravno, domaći fudbaleri, trener i navijači su burno reagovali, ali Anđeloski je ostao pri svojoj odluci.

Partizan je do kraja prvog poluvremena imao tri solidne prilike za izjednačenje. Milan Smiljanić je imao jedan dobar pokušaj sa distance kada je golman Petrović bio na pravom mestu, a dva puta je golu Kruševljana pretio i Danilo Pantić. Prvo u 33. minutu iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, kada je lopta prohujala iznad prečke, a onda i u samom finišu poluvremena, kada je posle centaršuta sa leve strane, Pantić šutirao u golmana Napretka.

Prvo poluvreme obeležio je i još jedan kadrovski problem za crno-bele, posle pola sata igre je zbog povrede izašao levi bek Nemanja G Miletić, zamenio ga je Slobodan Urošević.

U nastavku, i dalje smo gledali inicijativu Partizana, koji u 57. minutu preko Tošića uspeva da iznudi jedanaesterac. Ali, šut Rikarda Gomeša sa bele tačke zaustavio je golman Napretrka Nikola Petrović, bivši čuvar mreže Partizana.

Usledio je korner, a onda još jedna sporna situacija, jer je Nemanja Petrović rukom zakačio loptu u svom kaznenom prostoru, ali se ovog puta sudija Anđeloski nije odlučio da pokaže na belu tačku.

Vreme je prolazilo, trajala je i dalje jalova inicijativa Partizana, bez rezultata. Da sve bude gore po crno-bele, na povredu se požalio i Pantić, koga je na terenu zamenio Goran Zakarić.

Ni njegov ulazak nije bitnije promenio stanje na terenu, ostalo je 1:0 za Napredak koji je praktično overio plasman u plej-of, a Partizan je ostao na četvrtoj poziciji, iza Čukaričkog.

Napredak: Ni. Petrović, Aksentijević, Veškovac, Ostojić, Marinković, Eskić (Obradović od 90.), Đorić (Deak od 75.), Endiaje, Alivodić, Ivanović (Zukanović od 90.), Ne. Petrović.

Partizan: Stojković, Vulićević, Ostojić, Valijente, N.G. Miletić (od 31. Urošević), Šćekić, Smiljanić, Pantić (od 82. Ilić), Tošić (od 70. Zakarić), Rikardo, Nikolić
.
----
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
19:23

Sto bi se reklo

avatar
gorango
Monday, 01.04.2019
00:45

Au brate!!! Onaj pomocni u savrsenom polozaju i onako da svira ofsajd??? Pa mene bi bilo sramota...nevezano koji tim je u pitanju. Zato je nas fudbal gde i jeste.

avatar
magister
Sunday, 31.03.2019
21:29

Prvo: konstatovali smo svi ovde kojima je stalo do Partizana, uzrok ovog tavorenja nije u trenerima (Đukić, Mirković... pa i Lazetić), već u upravi, kojoj, naravno, na pamet ne pada da se skloni.
Drugo: Iskreno navijam za Savu, nadam se da će uspeti i zbog Partizana i zbog sebe. Ali, nije dobro počeo, ne samo zbog rezultata. Kao da je imao potrebu da napravi nekakve *novine*, pa smo posle dužeg vremena u jednoj utakmici dobili tri *nova* igrača: Vulićević, Ostojić, Smiljanić. Uz to, pisalo se i o nekakvoj promeni u formaciji, kao Rikardo na stranu, Nikolić u špic. Prvo o ovom poslednjem: Nikolića je privremeni trener - promenio posle sjajne asistencije, verovatno je imao razlog! Savo dođe i ne konsultuje s Lazetićem, šta je bio razlog, a Nikoliću da ulogu od koje ovaj, tako se bar meni čini, cele karijere - beži. Rikardo u špicu (ni po meni to nije pravo mesto, ali posle sledećih priprema, gde se to uigrava, a ne usred neuspešnog takmičarskog ciklusa), a Nikolić kao lutajući špic-polušpic, to je ipak davalo nekakav rezultat. Šćekić i Smiljanić na zadnjim veznim je verovatno prva utakmica da su upareni. Zašto? Gde je Zdjelar, koji je igrao pristojno u poslednje vreme, gde je Đerlek, po mojoj proceni možda i najbolji izbor za zadnjeg veznog, a svakako najbolji za tog *drugog* z.v. ako je ideja da igramo sa 2. Savo je rekao da neće za sada menjati koncept i naveo je 4 1 4 1, a izašao je sa 4 2 2 2, što i jesmo uglavnom igrali. Šehović je igrao desnog beka menjajući Miletića kod Lazetića (ili Mirkovića) i to nije izgledalo loše. Zakarić je u svakom nastupu pokazao da je - sjajna investicija i odličan i zahvalan igrač. Igra u oba smera, i jako, jako koristan u svim fazama. Ispao kod Save? Pavlović opravdao svaki minut - ispao kod Save. Kod primljenog gola, strašni Aksentijević se uvlači s desnog beka prema sredini s loptom, a prati ga 5 igrača, pa kad je doda čoveku na metar od sebe, ovaj nesmetano šutira sa 18m!? Iskusna odbrana!?

Još jednom: volim što je Savo došao, ali bih mnogo više voleo da je na mestu generalnog ili makar sportskog direktora, u saradnji sa nekom novom upravom. Ovo je - pucanj u sopstvenu nogu. Način na koji je počeo je gori od Mihinog sa reprezentacijom. Ukazuje na nepoverenje u igrače, nepoverenje u mlade, na potrebu da pokaže kako će ON nešto novo da uradi, umesto da je samo nastavio ono što je radio Mirković i nastavio Lazetić, sa uigravanjem mladih od utakmice do utakmice i bez drastičnih promena, pogotovo ovakvih, koje donose samo veće beznađe.

avatar
Man united
Sunday, 31.03.2019
21:10

Ни 'анђео чувар' им није довољан да би победили.

avatar
The Bear of Highbury
Sunday, 31.03.2019
20:08

Bez komentara , sramota hahahah

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 31.03.2019
19:38

Od koje sezonu uvode opet intertoto kup i posto je izvesno da ce jedino to takmicenje Partizan moci da igra,da li ce ako ga slucajno osvoje,posle pobeda nad Hafnafjordom,Bromapojkarnom,Lozanom i u finalu uvek neugodnom Florijanom izjaviti kako je Florijana projektovana za finale LS i kako je to najveci uspeh,tik iza Barija i Tokija? :D

avatar
ubipacijentic
Sunday, 31.03.2019
22:11

A da znam nisi se oporavio od časa košarke evropskog šampiona pa ovde balavis! Institucija uzvraca udarac!

avatar
Man united
Monday, 01.04.2019
16:30

Заправо, од овог лета треба да крене нека имитација интертото купа. Биће слабије него некадашњи интертото, али Партизан како је кренуо, ни ту неће моћи да се ували.

avatar
neme
Sunday, 31.03.2019
19:35

Kad vidim sastav strucnog staba na klupi-Duricic Dumi i onaj klinac predavac u savezu jasno je sve .Da je Savo obican pion kome su dodeljeni zadatci kako zabiti poslednji ekser i sve zavrsiti ali bespovratno.

avatar
Гробар1971
Sunday, 31.03.2019
19:27

5 mesto je realno a mislim i veliki uspeh ovakvog Partizana

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
19:23

* mozda CE (cak i peti)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
19:17

Napretku jos samo fali Vojislav Stankovic pa da sva petorica pozadi budu bivsi Partizanovi igraci:-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
19:29

P.S. Koje smo godinama terali:-D

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 31.03.2019
19:15

Partizanovi penzioneri zakucavaju ekser :D da ste barem pustili mlade pa neka igraju.Sta vas briga zaradicete neki dinar od ulaznica dolazi vam velikan u plej ofu :)

avatar
Gogi-11
Sunday, 31.03.2019
19:14

Novi trener je ispunio cilj 4 mesto je obezbedjeno...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
19:04

Hvala (''hvala'') i vama sto ste upropastili crno-beli vikend umesto da lepo imamo sve pobede jer su vec pobedili vaterpolisti, rukometasi, ragbisti (ili prvo ragbisti pa rukometasi), kosarkasi i kuglasi (postali prvaci Srbije) dok odbojkasi nisu igrali. 51:78 u Italiji, 51:78 u Srbiji. Mogao je da bude i jos jedan penal pored one ruke, a to je ona situacija kad je signaliziran ofsajd Nikolica iako je on prvo bio povucen prilikom jednog centarsuta zbog cega se i nasao u toj poziciji jer ga je taj odrambeni naprosto samo okrenuo. Nema sta, fali nam taj jedan centralni vezni, fale nam i bekovi, fali barem jedno pravo krilo, fali jedan spic koji ce barem ulaziti sa klupe kao dzoker ako nista drugo jer se ono sto je RG u 1p. PONOVO promasio stvarno granici sa brukom i sramotom.

avatar
ZubA
Sunday, 31.03.2019
20:35

Revolte, zavidi Darko tebi i RK79 na veoma strucnoj analizi. Mozda vam daju sad da napisete neki tekst, evo ja apelujem na njega i njegove kolege da to bude vec sledece kolo. :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
23:31

Neka, hvala, ja to za svoju dusu, a i za arhivu. Sto bi se rekla, da sve ovo ostane u nasledje narednim generacijama sta je i kako je bilo...

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 31.03.2019
19:04

Najace to sto Oni razmsljaju o evro licenci, a mi cetvrti koja komedija

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
19:22

I cetvrti ide u Evropu, mozda cak i peti.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 31.03.2019
19:03

Nakon 100+ grešaka na Partizanovu štetu ove sezone 1 greška u korist Partizana jer je 2. Napretkov gol regulara, a onda nedosuđen penal za Partizan kada je Petrović odneo loptu rukom i nepokazan drugi žuti Petroviću, zatim nepokazan drugi žuti Đoriću kada je s leđa vukao i zadržao Pantića na centru koji je pokušao da razvije kontru. Nikad nećemo saznati koji bi rezultat bio kada bi Napredak završio utakmicu 2 igrača manje. Miloševiću N.G.Miletić startni levi bek koga Aksentijević voza po celom terenu, koja je uloga Šćekića svih 90 minuta i zašto Zakarić na klupi kada Nikolić očigledno nije napadač za Partizan, a i Rikardo se danas obrukao sa 2 velika promašaja - UPRAVA NAPOLJE!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
19:24

I ono nad Nikolicem je bio penal, nije dozvoljeno onakvo povlacenje u 16m.

avatar
Silent
Sunday, 31.03.2019
19:41

Da nije sudija davno bi ispali iz lige

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 31.03.2019
19:02

Mmmm, 'nate, trebalo je da nam sviraju jos 4 penala, kada je Napretku ponisten gol , trebalo je da bude pripisan nama. Nije nam svirano 42 faula i igraci Napretka su bili u ofsajdu 21 put, a to sudija nije svirao. Takodje, vetar je duvao u oba poluvremena suprotno od strane gde mi napadamo, skup Masona blizu stadiona nam je stvarao negativne vibracije. Sve u svemu, 'nate, mi fudbal ne pratimo, ali vidi se veliki NAPREDAK u nasoj igri. Mi ' nate namerno gubimo da bi bili 4. da se derbi igra na nasem stadionu. xd

avatar
Jelena Renovcevic
Sunday, 31.03.2019
21:28

Ha ha . To se odnosi na ovoga iznad tebe.

avatar
Südkurve München
Sunday, 31.03.2019
19:01

Auu, pa Partizanu izmace i LE

avatar
Man united
Sunday, 31.03.2019
21:11

Куп сајамских градова је за њих премија :D

avatar
Südkurve München
Monday, 01.04.2019
12:11

Ili pak kup sajamskih sela