Nema izgovora, sve osim plasmana je veliki neuspeh!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 02.12.2018.
12:51
Izvor: Sportske.net

Da se razumemo, nismo mi svetska klasa, ali niti je Portugal nepobediv, niti Ukrajina laka, no, u ovakvoj grupi, svakako imamo solidne šanse. Sami sebi smo najveći protivnik...

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Dobro je.

Ako pogledamo prvi šešir, Portugal je svakako odličan tim, evropski prvak, ali obično ne blista u kvalifikacijama, Ronaldo će igrati, međutim na osnovu Mundijala ovo je generacija u silasku. Sigurno da su prvi favorit u grupi, ima dosta kvalitetnih igrača, svežu krv kao Andrea i Bernarda Silvu, Odbrana je standardno veteranska, Pepe, Fonte su i dalje tu, ali tu je i Kanselo iz Juventusa, kako rekosmo, nije lako, ali ni Poljska, ni Italija sa kojima su igrali u LE nisu baš svetski krem. Doduše, bez Ronalda, međutim, čini se da je moglo i gore.

Ukrajina je veća opasnost iz nekoliko razloga.

Jer, njih nekako potcenjuju, ali su u grupi A Lige nacija, nadmoćno su osvojili prvo mesto, 24. su na FIFA listi, Ševčenko je napravio veoma solidan tim, sa zvezdama poput Konopljanke, sa mladim Zinčenkom, Jarmolenko je povređen, u pitanju je ekipa koja igra veoma tvrdo, po tradiciji nam ne odgovara, ali svakako da ni oni nisu nepobedivi.

Litvanija nije rival koga bi se trebalo plašiti, videli smo to u LE, Luksemburg je bolji nego nekada, ali i dalje daleko od ozbiljnog tima. Imaju za razliku od nekada nekoliko profesionalaca, dobili su Mađare, igrali nerešeno sa Moldavijom na strani, ali su gubili od Belorusije.

Kada pogledate, mogli smo gore da prođemo, sami sebi smo najveći rivali, Portugal je favorit, sa Ukrajinom bi trebalo da se borimo za drugo mesto, ostaje nam i rezervna varijanta plej ofa, ostaje ono što smo rekli i jutros, ako se ne plasiramo na EP u ovakvom formatu biće veliki neuspeh.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 03.12.2018
02:35

Taman grupa po meri. Trebalo bi da smo vec spremni jer kvalifikacije pocinju uskoro medjutim nismo jer glavno pitanje selektora je ostalo. Od komentara da ce se sve znati za nekoliko dana ponovo se ponavlja stara prica, cuti se i ceka da prodje koji mesec i ljudi zaborave pa nam se onda samo servira Krstajic. Lepo kazite odmah ko ce da nas vodi u sledecim kvalifikacijama a ne ovako jer je mnogo neozbiljno. U svakom slucaju odgovorno tvrdim da sa ovakvom atmosferom nemamo sanse za EP kroz ovu nasu grupu vec eventualno kroz doigravanje u LN.

avatar
magister
Sunday, 02.12.2018
21:34

Prvo, mi smo u poslednja tri meseca - napravili jedan važan korak - izborili smo se za rezervnu varijantu (iako mnogi nisu prepoznali važnost LN kad je takmičenje počelo. Drugo, koga god da smo dobili - igrali bismo, pa ćemo naravno i sa ovima. Ovo su, objektivno, za nas tradicionalno teški protivnici (Portugal, Ukrajna). E sad, ako se promeni selektor i dođe neki ljubimac, onda će svi prepoznati težinu grupe, a ako ostane Krstajić, koji se po meni - izborio za šansu, njemu pripada ovaj naslov: ako ne uspeš - nemaš pojma. U nekoliko tekstova o kvalifikacijama danas, ni na jednom nisu objašnjena pravila (pretpostavlja se da svi znaju, a ko ne zna, šta će na sportskim!). Tražio pošto sam zaista zaboravio, ali iz komentara zaključujem da iz grupe idu - prve dve reprezentacije (mada ne bi bilo loše znati šta se računa ako je isti broj bodova, gol razlika u međusobnim ili ukupna itd). Mi nismo samo iz trećeg šešira, nego smo i na rang listama ispod i Portugalije i Ukrajine. Ali jeste istina da možemo da igramo s njima.

avatar
Младић
Sunday, 02.12.2018
20:31

Управо су овакви текстови и овакво размишљање разлог што никад ништа не направимо.Са Литванијом сви кажу лако ћемо а шта ако они одиграју врхунски бункер што није нереално за мање екипе и одгризу нам 2 бода.Нико не примећује да је фудбал у Луксембургу страховито много напредовао и да данас и они имају представника у Лиги Европе и играче у добрим европским клубовима.Када говоримо о нама увек причамо о неком великом потенцијалу и таленту и покушавамо да вадимо неке ствари па се заваравамо како наши играчи играју у великим клубовима а нико не види или не жели да види да рецимо репрезентативци Украјине играју у добрим и бољим клубовима.О Португалу нећу ни да причам.Плус што ми не знамо сами од себе шта хоћемо.Одиграмо у складу са могућностима на Светском првенству,затим будемо први у групи у Лиги нација,добијемо нападача за наредних 7 година,и штоперски тандем за наредних 10 година ако Бог да среће и здравља,можда смо решили и питање голмана на дуже стазе и после свега овог смењујемо селектора јер се некоме не свиђа из неког разлога који нема везе са фудбалом.Наравно ово је само моје мишљење које је можда и скроз погрешно.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 02.12.2018
19:46

Sramno je da u ovakvoj grupi udjemo sa stavim idemo sa Ukrajinom za drugo . Moramo ganjati orvo mesto ako je moguce

avatar
Петар Чалић
Sunday, 02.12.2018
18:04

ЛЕ или ЛН? Ваљда је Лига Нација или "Nations League". Како онда ЛЕ?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.12.2018
14:37

Mi nismo svetska klasa, ali, ni Ukrajina nije laka:-D Sta ce ti onda to ali ROFL

avatar
ddr16
Sunday, 02.12.2018
14:00

kakva bre ukrajina,pa ako ovu grupu ne prodjemo nemamo sta ni da trazimo na ep