Nekada Joveta, Adem i Matija - Koliko će 'Viola' zaraditi na Blekiju i Vlahoviću?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.01.2018.
13:37
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate u prošlost Fiorentina je napravila samo jednu grešku u poslovanju sa Partizanom. Mogu li Nikola Milenković i Dušan Vlahović da se isplate kao nekadašnji talenti crno-belih?

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

'Viola' je u protekloj deceniji bila redovna mušterija u Humskoj i zbog toga ne čudi što je prošle zime kaparisala još dvojicu fudbalera Partizana.

Fiorentina je napravila odličan posao angažovanjem Stevana Jovetića, Adema Ljajića i Matije Nastasića, a jedini promašaj bio je Nikola Gulan pošto "Ljubičasti" nisu uspeli da povrate uloženi novac.

Kada uzmete u obzir da je Fiorentina za kupovinu četvorice pomentih izdvojila blizu 20.000.000 evra, a da je zaradila preko 45.000.000 evra, jasno je zašto su čelnici "Viole" prošle zime ponovo pokucali na Partizanova vrata.

Klub iz Toskane kaparisao je pre godinu dana Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića i za kupovinu dvojice pomenutih igrača izdvojio nešto više od 7 miliona evra.

Mladi štoper već se preselio u Firencu po završetku prethodne sezone, ali sve do kraja prethodne kalendarske godine nije upisao nijedan takmičarski nastup. Tek je u mečevima sa Kaljarijem i Lacijom popularni "Bleki" dobio priliku da zaigra za "Violu".

Dušan Vlahović je druga priča, mladi napadač će se priključiti novom klubu na kraju tekuće sezone i tek nakon toga videćemo kakve planove Fiorentina ima za njega.

Kada pogledate prethodne kupovine može se reći da je Fiorentina vukla dobre poteze i da su trojica od četvorice fudbalera koji su stizali iz Partizana doneli ozbiljnu finansijsku zaradu italijanskom klubu.

Ostaje da se vidi mogu li Nikola Milenković i Dušan Vlahović stopama Matije Nastasića i Stevana Jovetića koji su svojevremeno stigli na "Artemio Franki" za manje od 10 miliona evra, a kasnije prodati za preko 35 miliona Mančester Sitiju.

Ne treba zaboraviti ni Stefana Savića, s tim što je ovaj bivši štoper Partizana u Fiorentinu stigao preko stadiona "Etihad".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
15:02

A bas sam hteo da napisem za Savica, pih:-) Za Nikolu i Dusana su nam platili 6.6, ne vise od 7, a Dusan ide sada, njihov postaje 28.01. jer tada puni 18.