Nedelja odluke - Ko ostaje u trci za plasman u Super ligu?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
17:23
Izvor: Sportske.net

Do kraja meseca saznaćemo ko nastavlja borbu za plasman u Super ligu, a ko će u doigravanje za opstanak u prvoligaškom društvu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Nedelju dana ostalo je do kraja preliminarne faze takmičenja u Prvoj ligi Srbije, odnosno do momenta kada će bodovi biti podeljeni.

Utakmice 29. i 30. kola na programu su sledeće nedelje, pa ćemo do 1. aprila znati ko će u plej-of, a ko u plej-aut.

Situacija se posle utakmica 28. kola koje su odigrane ovog vikenda u mnogome iskristalisala. Sedam klubova već je overilo mesto u plej-ofu, što znači da ćemo u sledeća dva kola saznati ime poslednjeg kluba koji ostaje u trci za plasman u Super ligu.

Dva kola pre kraja plasman u plej-of osigurali su: TSC (Bačka Topola), Javor Matis, Inđija, Radnički 1923, Zlatibor, Metalac i Sinđelić. Na osmoj poziciji trenutno se nalazi Bežanija sa 42 boda, četiri više od Trajala i pet u odnosu na OFK Žarkovo i to su jedina dva kluba koja mogu da ugroze novobeogradske "Lavove".

To znači da će u plej-autu sigurno igrati: OFK Bečej 1918, Budućnost (Dobanovci), Borac, Teleoptik, Sloboda i Novi Pazar.

U poslednja dva kola regularnog dela sezone sastaće se:

29.KOLO, 27.03.2019
SLOBODA - INĐIJA
TELEOPTIK - BORAC
TRAYAL - RADNIČKI 1923
OFK BEČEJ 1918 - NOVI PAZAR
TSC - BEŽANIJA
OFK ŽARKOVO - BUDUĆNOST
METALAC - SINĐELIĆ
JAVOR-MATIS - ZLATIBOR

30.KOLO, 31.03.2019
INĐIJA - JAVOR-MATIS
ZLATIBOR - METALAC
SINĐELIĆ - OFK ŽARKOVO
BUDUĆNOST - TSC
BEŽANIJA - OFK BEČEJ 1918
NOVI PAZAR - TRAYAL
RADNIČKI 1923 - TELEOPTIK
BORAC - SLOBODA

Podsećanja radi, nakon 30. kola doći će do deljenja bodova i formiranja plej-of i plej-aut grupa. Pravilnikom takmičenja za sezonu 2018/19 predviđeno je da:

* Klub koji osvoji prvo mesto u takmičenju Prve lige osvaja titulu Prvaka Prve lige Srbije, i ostvaruje plasman u Super ligu Srbije;

* Klub koji osvoji drugo mesto u takmičenju Prve lige ostvaruje plasman u Super ligu Srbije;

* Klubovi koji osvoje treće, četvrto, peto i šesto mesto u takmičenju Prve lige ostvaruju plasman u baraž Prve lige koji je bliže određen Uputstvom o doigravanju-baražu Prve lige Srbije. Klub pobednik baraža Prve lige igraće dve baražne utakmice sa 14. plasiranim klubom iz Super lige a pobednik ovog baraža učestvovaće u takmičenju Super lige u narednoj sezoni;

* Klubovi, koji na kraju takmičenja u Prvoj ligi Srbije osvoje 13, 14, 15. i 16. mesto na tabeli, prelaze u Republičke lige i postaju članovi određene grupe republičke lige fudbalskog saveza-regiona, čiji su ti klubovi članovi, po teritorijalnom principu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke