Nebojša Kosović spreman za igru: "Šest meseci kao šest godina"

Autor: Pavle Knežević
petak 16.03.2018.
14:42
Izvor: Sportske.net

Vezista Partizana konačno je potpuno zdrav i spreman da konkuriše za sastav šampiona Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nebojša Kosović je oporavljen, spreman za treninge i igru, a za sajt Partizana rekao je da ne može da opiše koliko je srećan što je u prilici da konkuriše za tim posle šest meseci pauze.

Kosović je u društvu klupskog doktora Ilije Rosića bio u Rimu na pregledima i poslednjim kontrolama kod profesora Paola Marijanija. Potpis na papiru i reči: "spreman si" bile su muzika za "vezistu" Partizana.

"Hvala Bogu, prošlo je super! Koliko god znaš i osećaš da si dobro, ipak dok to i zvanično ne čuješ, uvek postoji promil zadrške. Profesor Marijani mi je potvrdio da mogu da igram i sada treba što bolje da treniram, kako bih se nametnuo šefu Đukiću", počeo je "Kića" priču za sajt Partizana.

Kosović je povredio prednje ukrštene ligamente igrajući za Crnu Goru protiv Kazahstana početkom septembra i od tada nije igrao. Fudbalske treninge sa ekipom već odrađuje.

"Ne mogu vam opisati kakav je osećaj. Jedva sam čekao i milion puta sam i tokom priprema hteo da uđem u igru, jer sam se dobro osećao, ali subjektivan osećaj je jedno, a nauka nešto drugo. Ne mogu da opišem koliko sam srećan! Šest meseci kao šest godina!", rekao je Kosović.

Odlično si podneo čitav period oporavka, kao i prvo saznanje o povredi?

"Pa, jednostavno volim fudbal, zato sam i izdržao. Veliku zahvalnost dugujem Andri Milutinoviću, kod kojeg sam se oporavljao. Radio sam satima i satima tokom dana od sedam ujutru, ali sam imao samo jedan cilj i istrajao sam", kaže on.

Miroslav Djukic Nebojsa Kosovic

Usledio je i poziv selektora Ljubiše Tumbakovića za prijateljske mečeve Crne Gore sa Kiprom i Turskom.

"Hvala selektoru što me je pozvao, zaista mi znači! Trudiću se od starta da dobrim radom na treninzima izborim mesto u timu. Postoji doza straha zbog svega što sam prošao, ali su mi igrači koji su već bili u istoj situaciji i imali slične povrede rekli da je to sasvim normalno i da će nestati i to", ispričao je Kosović.

Mečeve si pratio sa tribina.Koji ti je bio najteži za praćenje?

"Iskreno, najteže mi je bilo da pratim dvomeč sa Plzenjom. Jedva čekam da stanem uz aut liniju u Humskoj i uđem u igru", rekao je Nebojša Kosović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke