Ne može tako u Evropi - Iliev otkrio šta treba da se iskoreni u igri Partizana!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 24. februar 2018.

  • 10:57

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle Partizanove eliminacije iz LE, glave su se polako ''ohladile'', vreme je za rezime sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva.

Ne može tako u Evropi - Iliev otkrio šta treba da se iskoreni u igri Partizana!
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Niko ne spori da je Partizan samim plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope napravio veliki uspeh, ali je utisak mnogih posle utakmice u Plzenju taj da su crno-beli mogli i skuplje da ''prodaju kožu''.

Više je očekivao i sportski direktor Ivica Iliev, koji je svoje utiske izneo u razgovoru sa Željkom Pantićem na TV Partizan.

''Naravno da je svima teško kad se izgubi. Mi smo ogroman klub, bili bismo tužni i da smo izgubili od Barselone ili Reala. Utakmica je bila sigurno ispod naših očekivanja i kvaliteta koji smo pokazali tokom Lige Evrope, ali sam istovremeno i ponosan na strručni štab i igrače zbog onoga što su već postigli u ovom takmičenju.

Naši navijači i mi samo smo skloni prevelikim uzdizanjima i prevelikim spuštanjima. Porasle su nam ambicije posle prve utakmice. Slažem se da su nas oni nadigrali u revanšu, ali smo isto tako mi njih nadigrali u prvoj utakmici kada su oni prvi šut u okvir gola uputili deset minuta pre kraja, kada su postigli gol iz ofsajda.

Šta bi bilo da je ostalo 1:0 u prvom meču'',
pita se Iliev.

Ipak, iskren kao i uvek, i ovoga puta je istakao ono što mu se nije dopalo u igri Partizana.

''Uvek kada smo bili rezervisani, prolazili smo kao u Plzenju, to je ono što mi se ne sviđa i to je ono što se trudim da iskorenim. Mi moramo da budemo hrabri, da napadamo, da budemo odvažniji... Krivo mi je što u utakmici u kojoj nije imalo mnogo da se izgubi, nismo imali sve to'', izjavio je Iliev.

Bez obzira na ovo, sportski direktor Partizana pokušava da pozitivnije gleda na učinak crno-belih ove sezone u Evropi, naglašava da su velike stvari učinjene u tekućoj sezoni, pa priželjkuje da se ovako nešto ponavlja iz godine u godinu, da Partizan i dalje ''raste'', a ne da se decenijama čeka na njegovo naredno ''evropsko proleće''.

''Nećemo da zbog te jedne utakmice da umanjimo kvalitet koji je ova ekipa pokazala, čak i u ovom dvomeču u prvoj utakmici.

Zoran Tošić kaže da su u Plzenju i dalje šestorica igrača iz 2013. kada je on igrao tamo sa CSKA. To je jedan sistem koji traje i koji još ne možemo da uspostavimo.

Kada smo letos rekli da ćemo prezimiti, mi smo to uradili. Bajka se završila...

Mi smo u tri decenije dva puta prošli u evropsko proleće. Sada dolazimo do toga da pravimo tim kojem će ovo biti navika. Da ne bude uspeh sam ulazak u grupu, nego da nam grupša bude svakodnevica, a da borba za prolez te grupe bude taj uspeh'',
poručio je Iliev.

-
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari