Naziru se Zvezdini potencijalni rivali, evo kad je žreb i kada počinje ''evropsko proleće''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.12.2020.
23:35
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo doneće jasnu sliku, ali nešto je već poznato.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Do kraja grupne faze takmičenja Lige Evrope ostalo je da se odigra još jedno kolo, ali u Zvezdinoj grupi je već sve jasno - Hofenhajm je osigurao prvo, Zvezda drugo mesto i te dve ekipe će igrati u šesnaestini finala, Liberec će takmičenje završiti na trećem mestu, a Gent je najveće razočaranje - iako prvi nosilac završio je na poslednjem mestu.

Ovo znači da će Hofenhajm biti smešten u prvi šešir na žrebu za narednu fazu takmičenja, a Zvezda će se naći u drugom. Naravno, neće moći da se međusobno sastanu jer dolaze iz iste grupe.

Ali, zato su već poznata imena četiri Zvezdina potencijalna rivala u narednoj fazi takmičenja. To su: Arsenal, Roma, Viljareal i Dinamo Zagreb, koji su, pored Hofenhajma, osigurali prva mesta u svojim grupama.

Koje još ekipe su na pragu osvajanja prvih mesta u grupnoj fazi? Samim tim su takođe potencijalni rivali Crvene zvezde u 1/16 finala...

Iz Grupe C ostaje da se u međusobnom duelu odluči ko će biti pobednik grupe - Leverkuzen ili Slavija Prag. Posle pet kola imaju isti broj bodova, ali nemački tim će biti domaćin u poslednjem kolu.

U Grupi D Rendžers i Benfika imaju isti broj bodova na vodećim pozicijama. U poslednjem kolu Benfika gostuje Standardu u Liježu, a Rendžers će na noge poljskom Lehu.

U Grupi E, Granada vodi sa bodom više od PSV-a, ali će Španci gostovati PAOK-u, dok će PSV dočekati Omoniju.

Napoli i Sosijedad će u poslednjem kolu odlučiti u međusobnom duelu ko će osvojiti Grupu F, ali Napolitancima će odgovarati i remi na svom terenu, pošto imaju dva boda više.
-
Baner

Neizvesno je i na vrhu Grupe G, Lester i Braga imaju isti broj bodova, a u poslednjem kolu Lester dočekuje AEK, a Braga ukrajinsku Zorju.

U Grupi H, Lil vodi sa bodom više od Milana, a u poslednjem kolu Lil gostuje Seltiku, a ''Rosoneri'' Sparti iz Praga.

Totenhem u Grupi J ima dva boda manje od Antverpena, ali i priliku da pobedom na svom terenu nad belgijskim timom  osvoji prvo mesto.

Žreb je zakazan za 14. decembar, a ''evropsko proleće'' počinje 18. februara, kada će biti odigrani prvi mečevi šesnaestine finala, sedam dana kasnije su revanši.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Popay
Friday, 04.12.2020
21:06

“Evropsko proleće” počinje 18.2.pa revanš za 7 dana,
A kalendarski proleće počinje mesec dana kasnije 21.3.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 04.12.2020
08:30

Dajte nam zagrepcane jer protiv dva hrvatska kluba iz zagreba imamo najboji medjusobni skor.

avatar
BlagoMeniOpetJA
Friday, 04.12.2020
02:44

sta sa ekipama iz lige sampiona?