Nazire li se Partizanov sastav za evropsku premijeru?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.06.2019.
11:03
Izvor: Sportske.net

Mnogo igrača je juče ''prozvano'', trener Milošević će morati po ubrzanom tempu da napravi selekciju, a očekuju se i najavljeni odlasci.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Imajući sve to u vidu, kao i pristigla pojačanja, pokušaćemo da prepostavimo izgled Partizanovog tima za nešto više od mesec dana, kada crno-beli budu startovali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Doduše, sezona će za crno-bele početi pet dana ranije, 20. jula, za kada je zakazano prvo kolo domaće Linglong Superlige.

Podsetimo, crno-beli su za sada angažovali štopere Dominika Dingu i Igora Vujačića, desnog beka Perišu Pešukića i krilnog napadača Aleksandra Lutovca.

Već nedeljama se najavljuju i pojedini odlasci, uz mogućnost velike zarade kluba iz Humske, ali se to još uvek ništa ne dešava. Ako je suditi prema nedavnim najavama, najupornije i najkonkretnije  je delovao Juventus koji se interesuje za 18-godišnjeg štopera Strahinju Pavlovića, pa je za očekivati da se taj transfer i realizuje u narednih mesec dana.

Zato Pavlovića nema u sastavu koji vidite u prilogu, u suprotnom će svakako zauzeti svoje mesto.

Takođe, neizvesna je i situacija sa Ostojićem i Valijenteom, pa bi štoperski tandem mogli eventualno da čine Svetozar Marković i Dominik Dinga, pod uslovom da Marković ostane, što u ovom trenutku deluje realnije nego u Pavlovićevom slučaju.

Na golu i na bekovskim pozicijama ne bi trebalo da bude dilema, baš kao ni kada je u pitanju tandem centralnih veznih.

Na krilima bi delovali Tošić sa jedne i Ivanović ili Lutovac sa druge strane, a između njih mladi Lazar Pavlović, ili, što bi mnogo navijači Partizana voleli - povratnik Sejduba Suma, ali ''onaj pravi'' Sejduba Suma.

I konačno, u napadu je neprikosnoven Rikardo Gomeš. Prethodnih nedelja se pisalo i o ponudama za njega, ali da one nisu zadovoljavajuće za Partizan, pa možda reprezentativac Zelenortskih Ostrva i ostane do kraja kvalifikacija. U suprotnom bi šansu mogao da dobije povratnik Ognjen Ožegović.

Naravno, mnogo je vremena do početka sezone, brojne promene se očekuju u sastavu Partizana, biće i još pojačanja, kao i odlazaka...

Foto: Screenshot/buildlineup.com
fkp sastav

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 16.06.2019
22:09

Ja neznam koji je vlasnicki status Partizana, ali ako je drzavni, onda je ovim kvalitetom GAZDA jako zadovoljan. Slijedi borba za 4. mjesto...

avatar
paok
Sunday, 16.06.2019
17:04

Odlican tim, taman da ispadnemo na pocetku kvalifikacija.

avatar
Brajkoo
Sunday, 16.06.2019
12:35

Ovaj tim je jos slabiji nego proslogodisnji koji je realno najgori u istoriji kluba! I dok Crvena dovodi skupe igrace,proverene uprava Partizana sve cini da dodatno oslabi klub. Uprava napolje!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 16.06.2019
12:25

Odlican tim za kup Mire Skoric. Radnicki jaci za 5 klasa od ovog. ;D

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 16.06.2019
12:08

novinari gdece novi Ronaldo ako dode[ukrdemo ga od livrpula ako je tacno da su zaintrsovani za novg]

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
12:03

Stojković (Popović, Trnić)- Lakićević (Enake), Miletić/Vitas (Dinga), Rajković (ne moze Balaž na klupu jer smo ga dali?!), Momčilović (Šehović)- Zdjelar (Šćekić), Petrović (?)- Sulejmani (bolji igrač od Tošića)/Tošić (Lutovac), Jojić (Pavlović), Leonardo (Ivanović, *Kokir)- stranac/Škuletić (Šaponjić, Nović). Tek ovakav tim bi mogao nešto više u Evropi, falio bi još samo bolji drugi golman. Naravno, voleo bih da ostane i Strahinja, ali, teško da će to moći da (mi) se ispuni i ostvari. Umesto Raće bih predložio malo defanzivnijeg Medojevića, ali, verujem da se on neće predomisliti i da bi se ovde vratio samo u Vojvodinu.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
11:11

10/11 domaci igraci (ako tu racunamo i Scekica, ali, i on ce svakako u neko dogledno vreme preci na klupu, nadam se. Btw, bolje Djole Ivanovic da se ''pozicionira'' tik iza spica jer mali Laza moze samo da izgori ako ga budemo prerano ubacili u vatru, ionako igramo sa dva defanzivna vezna pa taj na poziciji ''desetke'' ne mora da bude onaj klasicni ofanzivni vezni vec i nesto ''malo'' vise od toga.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 16.06.2019
12:25

vladimir stojkovic nije domaci igrac, odrekao se covek srpskog pasosa. :)

avatar
Brajkoo
Sunday, 16.06.2019
16:54

Prebego iz islama u hriscanstvo

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
14:04

Bravo, tri Bambija za tebe.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 16.06.2019
11:09