Navijači zabrinuti, ko odlučuje o prodaji Sadika - Partizan ili Roma? Iz Humske stigao odgovor!

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.01.2020.
17:57
Izvor: Sportske.net

Da li je sada situacija jasnija?

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

U jeku najava da bi Umar Sadik mogao da napusti Partizan za veliko obeštećenje možda koliko ove zime, pojedini navijači "crno-belih" su ipak zabrinuti.

Razlog je jednostavan, Partizan još uvek nije otkupio ugovor Nigerijca od Rome što će klub iz Humske koštati 1,6 miliona evra, pa se spekuliše o tome da bi "vučica" mogla da uzme veliki deo "kolača".

Sada je situaciju razjasnio i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić koji se oglasio na svom Tviter nalogu.

"Umar Sadik može biti otkupljen 10. juna za 1,6 miliona evra i tada se Partizan prvi puta. Ovo je januar i sada je Sadik Romin igrač na pozajmici u Partizanu. Prodaja u januaru uključuje i Partizan i Romu. Prodaja u junu, nakon što ga Partizan otkupi, zavisi samo od Partizana. Sapienti sat", poručio je Vuletić.

Koliko je to dobra situacija za "crno-bele" ostaje da se vidi jer je Sadik na meti brojnih evropskih, ali i klubova iz Azije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Saturday, 18.01.2020
12:08

Ja ne znam sta ljudima nije jasno?Sadik je nas fudbaler na pozajmici iz Rome sa otkupnom klauzulom od 1.6m koja moze biti aktivirana na leto.Roma po pravilima UEFA NE MOZE prekinuti pozajmicu (profa objasnio to pravilo pre par dana) i samim tim Umar NE MOZE otici sada na zimu,OSIM UKOLIKO SE NE DOGOVORE Roma i Partizan i podele novac od prodaje sto Partizan nece uraditi.Umar ce biti otkupljen na leto i Partizan se tada pita jedini i to je to.Dakle ukratko,Umar ostaje do leta jer je i dalje pozajmljen igrac Rome,na leto ce biti otkupljen i tada ce uprava pregovarati oko transfera!

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 18.01.2020
10:55

Sapienti sat, a zasto ga ne otkupite vec sad, pa prodate za 10 miliona, kad vec imate ponude? Zar nisu i Savo i Vazura pricali da mogu da ga otkupe i u januaru? Sapient sat...

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 18.01.2020
09:56

Pa rekli ste da mozete vec u januaru da odkupite njegov ugovor, sve bre neki prevaranti bruka

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 18.01.2020
06:44

Lol profa ga mulja a masa se lozi. Bice opet sledece sezone malo u pocetku “uprava napolje”, malo Pantic nabaci spina tipa partizan nema para ni pomoc drzave, profa ce malo da uci latinski i citira Njegosa i sve u krug. Nema zime ni za cetvrtu

avatar
REV
Saturday, 18.01.2020
21:00

Za cetvrtu zvezdicu? :-D Kad se zavrsi ova sezona (a mozda i pre toga), ima da placete kao nikad do sad, a ti se nadas cetvrtom uzastopnom lopovluku.

avatar
dragi
Saturday, 18.01.2020
00:17

Ako ga prodaju, ko ce posle da daje golove , nece valjda trener Milosevic !

avatar
Realan_PFC
Saturday, 18.01.2020
00:10

meni opet nije jasno bas do kraja, ako roma odluci da ga treba prodati, i sadik se slozi recimo, i kupac na drugoj strani, partizna moze da blokira transfer? ......... onda nevidim kako je tu roma ukljucena .......... jedino kontam da se roma vise pita, da partizan nemoze da odbije dalju prodaju, ali da verovatno sleduju neki procenti partizanu zato sto smo ga gurali da igra da se pokaze na trzistu

avatar
Osijek 51
Friday, 17.01.2020
21:14

To pravo po tumacenju ugovora o pozajmici mi je nekako virtuelno, dokle god Partizan ne OTKUPI pravo vlasnistva nad igracem to mi lici na onu , pravis razanj, a zec u sumi..... Siguran sam da Roma ima bolje advokate od Partizana i plasim se da oni ne nadju neku CAKU da recimo prekinu pozajmicu ili 10.06. odvale uzasnu cijenu, ja jos nisam siguran da li je 1.6 mil. pravo otkupa ili prvootkupa , sto bi znacilo da se cijena onda moze drasticno povecati...

avatar
magister
Friday, 17.01.2020
21:13

Ovo je verovatno dobra vest za Partizan. Ako je sve ovako kako prof Latinus kaže, a nemam razloga da sumnjam u njegovo umeće čitanja ugovora, onda je Partizan u situaciji da bira. Iz sadašnje perspektive, teško bi bilo odbiti 10mil evra za Sadika, što bi značilo 8,3mil evra razlike za Partizan, kad bi Partizan sad imao takvu mogućnost.

Tu postoji mogućnost i da Roma shvati da će u letnjem dobiti *samo* 1.7 milona pa da ponudi Aneks ugovora Partizanu i pravo da Partizan otkupi sva prava već sada, ali za npr. 2 mil (čime bi dobili em neki evro više, em bi ga dobili pre), što bi takođe guralo upravu u prodaju Sadika odmah. Ali, koliko shvatam, to je ponuda arapskih klubova (što je takođe plus za upravu, vole s njima da posluju, kao i naša država, jer nema strogog finansijskog nadzora).

S druge strane, ako se Partizan opredeli za strpljenje, ima i rizika. Od povrede - do slabije forme Sadika. Ali, meni se čini da će taj momak još dosta da napreduje. U tom slučaju, moglo bi da dođe do interesovanja iz PL ili makar nekog drugog kluba iz Skudeta ili Primere, Bundes lige, što bi podrazumevalo i verovatno dosta veću ponudu (uz - čiste papire, što je za ovu upravu ne baš poželjno).

I, konačno, ukoliko se malo više bude pitao Savo, a manje ovi iz Uprave, pa preovladaju i sportski interesi, onda nema sumnje da Sadik i svi ostali važni - ostaju, a da se sledeće godine realno može očekivati neuporedivo veći uspeh, verovatno u LE, a to znači, na proleće ili leto 2021, potpuno druge cene za igrače prilikom transfera, a za jednu ovakvu fabriku talenata, kakvu ima Partizan, to bi značilo i dugoročno stabilno finansiranje i stalno prisustvo u završnim fazama evropskih takmičenja. Imaju za to Ajaksov model, nije sramota da malo prepišu.

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 18.01.2020
10:57

Nece da napreduje u nasem sampionatu, ono sto mu je diglo cijenu je LE, do ljeta ce to vec da izblijedi.

avatar
The_Matrix
Friday, 17.01.2020
20:20

Kakav spin. Kada ubacis klauzulu o otkupu ona vazi do odredjenog datuma, a ne samo jedan dan. Nikada nisam cuo za ovo sto ovaj dr. Latinski govori. Verovatno zele sebe da zastite jer ce ga prodati i tako polovinu novca ukrasti. Roma ne moze nista da se pita

avatar
magister
Saturday, 18.01.2020
11:42

Moram priznati da je takav zaključak više nego logičan, pogotovo kad se ima u vidu ko sedi u našoj upravi. Ipak, moguće je da postoji problem sa tekstom ugovora. Jednostavno, dovoljno je da piše (konstruišem): Sadik će odigrati sezonu 2019/2020 u Partizanu. Partizan će za ovu sezonu pozajmice platiti Romi 100h evra i isplaćivati Sadiku platu xxxxx evra, a po isteku pozajmice Partizan ima pravo otkupa Sadikovog ugovora za dodatnih 1,6 miliona evra.

Problem je u tome što Roma izgleda ima iskustvo sa sličnim situacijama, a Partizan nije ni razmišljao o mogućnosti da Sadiku toliko poraste cena za par meseci pa da može da se nađe u ovoj situaciji. Mudriji pregovarač (od Vazure) bi verovatno tražio da formulacija u ugovoru bude - DO ISTEKA pozajmice, što bi Roma verovatno ipak pristala, jer to i zvuči logično, baš ovako kako ste vi napisali.

I, konačno, ne verujem da ćemo ikad biti u prilici da zaista i vidimo taj ugovor i saznamo istinu, ali se nadam da Savo neće dozvoliti tu prodaju, pogotovo što otpada i pocija Nikola Petković, te da će se sve završiti hepiendom za Partizan.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 17.01.2020
19:14

Eto, sada ne moraju više navijači crvene 5-okrake da se brinu o Sadiku, pošto ih više brinu Sadik, to što je Partizan zaradio oko 21M € do sada u sezoni, a nije doveo još nikoga u ovom prelaznom roku, gde idu pare iz Partizana i slične stvari, a ne brine ih zašto su ih napustili trener-rekorder i njihov Mesi za 1.7M €, ne brine ih što su ih odbili skoro svi domaći igrači za koje su bili zainteresovani, ne brine ih što su im je klub potrošio 30M € na tim koji sada rasprodaje i deli širom Evrope kome kako može, ne brine ih što i s takvim timom nisu mogli nikome da daju regularan gol u takmičarskoj utakmici u SL, a sada će imati još slabiji tim, ne brine ih što Stankoviću treba ceduljica da bi saopštio imena stručnog štaba, a to što ih ne brine što zvezda ne vraća dugove srpskoj banki i što se ne finansira gotovo potpuno samostalno kao Partizan, već uz pomoć države to me i ne čudi što ih ne brine. Samo nemojte vi da nam solite pamet koliko nam vrede igrači, vi ste se pokazali u procenama za vaše milionere poput Boaćija, Bena, Tomane, Kanjasa, Žandera, Van La Pre, Garsije, a s druge strane i tvrdeći da je Pavlović mesar, a Sadik drvo. Što se tiče Partizana, nemoj da ste stipse i da za par stotina hiljada € ispustite kvalitet i iskustvo u Rajkoviću i Škuletiću, plus što su domaći igrači i igrači za Evropu jer upravo oni mogu da budu prevaga u sledećim kvalifikacijama koje određuju da li se igra ili ne grupna faza, a samim tim i cene igrača koji treba da se prodaju tada od čega klub živi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 17.01.2020
19:29

Ti ljepi i na vestima o klubu sa cvenom partizanskom petokrakom i sest jugioslovenskih baklji u svom grbu pricas o Zvezdi. Ma to nema veze sa kompleksima nize vrednosti ljepi, nego ja to samo onako da konstatujem aktuelna desavanja.

avatar
rusija
Friday, 17.01.2020
19:31

Tebe je ovo bas povredilo

avatar
REV
Friday, 17.01.2020
19:09

Au, ovo je jako lose za nas...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 17.01.2020
19:28

Uopšte nije loše jer Partizan nema finansijsku potrebu za novim transferima do kraja letnjeg prelaznog roka do kada Sadik mora da ostane ne bi li Partizan ušao u grupnu fazu evropskog takmičenja, a ponude su u smiraj letnjeg prelaznog roka daleko veće nego u zimskom prelaznom roku. Ako Vučelić, Vazura, Vuletić i Milošević nisu ništa naučili o slučaju Pavlovića i Lacija neka prodaju sada Sadika i poklone odnosno bace više miliona €. Bolje bi im bilo da dovedu Rajkovića i Škuletića, umesto što razmišljaju o ponudama za Sadika i Stevanovića jer do početka kvalifikacija ima još samo manje 20 takmičarskih utakmica.

avatar
REV
Friday, 17.01.2020
21:35

Nisi me razumeo verovatno, ali, jako je komplikovano ovo. Svaki drugi dan izlazi neka nova verzija, profesor me sad polako i nervira, ne znam dokle misli da pokriva i pegla neke stvari, nije mu ovo sigurno ni prvi ni poslednji put...

avatar
Колатерална Штета
Friday, 17.01.2020
21:04

Mislim da je ovo loše objašnjeno. Prvo, nema potrebe za prodajom, drugo Partizan se pita za sve, ne mogu da ga prodaju dok je pod ugovorom o pozajmici sa Partizanom, a da pritom ne isplate odštetu Partizanu za povlačenje igrača sa pozajmice. Kao što je npr. Kazemiro bio u Portu na pozajmici iz Reala, pa kada je Zidan zamenio Beniteza, povukao je Kazemira sa pozajmice i tada je morao da plati 6-7 miliona € iako je Porto platio pozajmicu samo 1,2M€

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 17.01.2020
20:57

Koja je to priča,Jojić,Škuletić...Pa čoveče oni su zaboravili kada su imali koji minut u nekim malim klubovima.Dovesti Matića,Rajkovića i vratiti Pantića i to je to.