Nastavlja se ''derbi'', Ostojićev odgovor Borjanu i Degeneku!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.03.2020.
16:59
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Bilo je pomalo iznenađujuće veliko zadovoljstvo u Zvezdi posle sinoćnjeg remija u 162. večitom derbiju, iako crveno-beli na svom terenu nisu uspeli da pobede Partizan i pored većeg broja prilika. Neke izjave posle meča nisu ostale bez reakcija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Ocena je mnogih koji su gledali 162. večiti derbi da utakmica svojim kvalitetom nije zadovoljila, da se očekivalo mnogo više i od jednih i od drugih, u utakmici koja je na kraju završena bez golova, 0:0.

Iako je Zvezda tim rezultatom zadržala 11 bodova prednosti i tako napravila još jedan veliki korak ka odbrani titule, ipak su bile donekle neočekivane reakcije iz Crvene zvezde posle meča.


S druge strane, u Partizanu su bili prilično nezadovoljni i ishodom i načinom na koji su odigrali ovaj meč, ali je iskusni štoper Bojan Ostojić osetio potrebu da svojim rivalima ponešto i odgovori.

To je učinio u današnjem razgovoru za ''Telegraf'', gde se najpre osvrnuo na Borjanovu reakciju posle meča.

''Gledam snimak iz tabora rivala i čujem da smo se u... na derbiju, pa sam odlučio da kažem šta mislim u vezi sa tim, ali samo iz ugla Partizana, nikakve prepirke me ne zanimaju. Odigrali smo loše utakmicu i nismo srećni zbog toga, niti zadovoljni remijem.

Smatram zato da je veća sramota što su oni zadovoljni nerešenim ishodom i što se to proslavljalo pred navijačima kao pobeda. Ako su zadovoljni što u tri poslednja derbija nisu pobedili, nisu postigli nijedan gol i u dva od tri nisu ni šutnuli na gol, onda je sve u najboljem redu.

Kao jedan od najiskusnijih u Partizanu vam kažem da su svi igrači nezadovoljni i prikazanim na terenu i ishodom'', objašnjava Ostojić.
-
Baner

Tu se nije zaustavio, nastavio je u istom stilu, reagujući potom na Degenekovu izjavu.

''Kažu da su nas ponizili, a rezultat je 0:0. Možda grešim, ali poniženje je valjda kada nekog igrački razbiješ 90 minuta i postigneš nekoliko golova. Mi smo u derbiju videli dva različita poluvremena, u prvom je Zvezda bila bolja, u drugom Partizan.

Ako ćemo iskreno, ne slažem se ni sa njihovim konstatacijama da je utakmica bila dobra. Mislim, možda je njima dobar meč u kome nema igre, već samo trka i prekidi, lično nisam video ozbiljan fudbal na utakmici koja bi trebalo da bude praznik. Za Partizan je ovo, ponavljam, loša utakmica, jer znamo da možemo 80 posto bolje'', ističe Ostojić.

Podsetimo, Ostojić je sinoć okarakterisao 162. večiti derbi kao verovatno najgori koji je u karijeri odigrao i priznao da je šokiran što Partizan nije pokazao veću želju da dobije ovaj meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 03.03.2020
11:22

Malo pretjerane reakcije iz Zvezde su posljedica toga sto su igraci bili meta brojnih kritika u protekla 2-3 Derbija. Ovaj put su realno odigrali dobro, sa puno energije i generalno onako kako bi morao da se igra Derbi. Partizan zaista nije napravio niti jednu sansu, osim posle nase dvije katastrofalne greske u odbrani, Milunovica i Petrovica. S druge strane, da je Vukanovic samo malo bolje reagovao i petom smjestio onu loptu u mrezu, ili da glavom nije zakasnio za milisekund, ne bi novinari kao po diktatu pisali kako je ovo najgori Derbi u istoriji. Misljenja sam da je ovaj put Zvezda zaista bila dosta bolja, malo srece je nedostajalo da ih razbijemo. Naravno, znamo kako je bilo u prethnodna 2 Derbija, ali svaki je prica za sebe.

avatar
Kokorayko
Tuesday, 03.03.2020
11:09

I Jedni i drugi bi bili neka sredina championshipa, možda i league one, ne palite se onaj derbi nije ličio nimalo na neki ozbiljan fudbal.

avatar
miodrag.r
Monday, 02.03.2020
23:56

Nekada su se brojali golovi.A sada se broji koliko je ko ima suteva u okvir gola.Eto gde nam je fudbal.

avatar
Sale Mladenovic
Monday, 02.03.2020
23:53

Borjan je rekao kako nije imao posla.To je prvi derbi da nije primio gol ,a zaboravio je da nisu na tri meca dali gol i takoreci nisu imali sut na isti.Drugo on je golman koji je super za ovu našu ligu ,a na svim ozbiljnijim mečevima bio je kao klovn i svi su mu se smejali.Spusti se na zemlju jer ti je zvezda najvece dostignuće i ne pokušavaj da sebe uporedjuješ sa Stojkovićem jer si mnogo mnogo neiskusan da bi ti to radio.

avatar
Čeki
Monday, 02.03.2020
22:48

Ostoja, kao Zvezdas ti skidam kapu. Kritikovao sam ovakve izjave Zvezdinih igraca, a ti si im gospodski odgovorio. Cime da mi budemo zadovoljni, to jest Zvezdini igraci? Onakvo ponasanje na utakmici i posle nje sa izjavama je degutantno u najmanju ruku. Ja ne znam kakve je to igrace Zvezda dovodila, koji je to mentalitet kad se ovako ponasaju. U Zvezdi je pre bilo mnogo vise gospodskih igraca nego sada. Sada, ne smem ni da napisem kakvo je ovo ponasanje. Tvoj pristup je i danas i juce ostao realan, a mi malo da se zapitamo gde cemo dogurati ako nastavimo s ovakvim mentalitetom.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 03.03.2020
20:20

Ponašanje zvezdinih igrača je identično ponašanju zvezdinog trenera, a ponašanje zvezdinog trenera je identično onome ko ga je tu postavio, nije Terzić, nije Mrkela, nije Mijailović, nije nijedno zvanično lice iz kluba, već onaj što zove igrače zvezde i ne samo zvezdine i ne samo igrače.

avatar
Mario21
Monday, 02.03.2020
22:14

Evo da ti i ja kao navijac Zvezde kazem: Svaka cast na izjavi! Ni meni nisu bile jasne izjave Borjana, Degeneka i Stankovica. Meni ono nije bilo ni F od fudbala. Da se razumemo i Partizan je bio blagi ocaj. Kao sto sam vec rekao izgubljena dva sata zivota. Nisu mi jasni ni pojedini navijaci Zvezde koji komentarisu, sta ste vi videli pozitivno u onoj igri Zvezde? Najveci broj povezanih pasova - 6 ?!? Ako je neko zadovoljan sa tim, ja nisam. Igra nikakva. Dva tri pasa i odmah greska. Ozbiljnijih sansi na utakmici nije bilo. Pobedite ih 3:0 pa se onda busajte. Ovo je blagi uzas.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 02.03.2020
21:52

https://www.youtube.com/watch?v=-QZsjJR-Ti8:
28:25 – 4. min: Degenek gura Sadika bez lopte – 1. žuti za Degeneka
30:28 – 6. min: Gobeljić kramponima pravi Sumi rasekotinu na potkolenici – 1. žuti za Gobeljića
33:13 – 8. min: Boaći otvorenim đonom na stopalo Miletića – žuti za Boaćija
36:00 – 11. min: Milunović nogom u skoku udara Sadika u stomak – žuti za Milunovića
43:45 – 19. min: Rodić u skoku laktom udara u glavu Sadika – 1. žuti za Rodića
1:05:17 – 41. min: Rodić s leđa povlači i obara Sadika – 2. žuti i automatski crveni za Rodića u 41. min
1:07:53 – 42. min: Gobeljić rukom zaustavlja napad Partizana na ivici šesnaesterca zvezde - prekršaj za Partizan i 2. žuti i automatski crveni karton za Gobeljića u 42. min
1:35:08 – 49. min: Rodić faulira Stevanovića s leđa – 3. žuti karton za Rodića
1:56:05 – 70. min: Degenek ne ide na loptu već na Sumu kada faulira i povređuje – 2. žuti i automatski crveni karton za Degeneka u 70. min
1:58:15 – 72. min: Rodić s leđa vuče za dres Stevanovića – 4. žuti tj. drugi crveni karton je Rodić zaslužio u 72. min
2:04:55 – 78. min: Jovančić koji ima žuti karton faulira jednom, a drugom nogom sapliće Natka – 2. žuti i automatski crveni karton za Jovančića u 78. min
2:09:26 – 83. min: Jovačić opet kasni i startuje na nogu Miletiću – 3. žuti karton za Jovančića
2:10:40 – 84. min: Degenek zaustavlja napad Partizana rukom – 3. žuti karton za Degeneka
Sudija Lazar Lukić je zvezdi oprostio crvene kartone i to: Rodiću u 41. min, Gobeljiću u 42. min, Degeneku u 70. min, još jedan Rodiću u 72. min i Jovančiću u 78. min. Pored toga nije pokazao žute kartone još Boaćiju, Milunoviću i Jovančiću i Degeneku još po jedan. Znači 5 crvenih, 4 žutih i slobodan udarac za Partizan na 17m od gola zvezde. Koji bi rezultat bio na kraju da je Lazar Lukić sudio zvezdi kao Partizanu na ovoj utakmici, da li bi zvezda bila nokautirana sa nekoliko igrača manje ili bi Partizan pobedio jer ne bi bio zaustavljan na nedozvoljene načine koje je Lazar Lukić dozvoljavao pre svega reprezentativcima Gobeljiću, Rodiću i Jovančiću, ali i Degeneku, A reprezentativcu Gobeljiću koji ni aut ne zna da izvede, A reprezentativcu Rodiću koji ne može da zaustavi Stevanovića koji nema mesta ni u U21 Srbija, A reprezentativcu Jovančiću i Degeneku koji ima više pogrešnih nego tačnih pasova, a svi zajedno ne znaju da odigraju odbranu bez prekršaja, pa i bez načinjenog žutog kartona. Ne mogu da se pomire sa tim što su u 3 utakmice 3 puta šutnuli u okvir gola Partizana i to uz ogromnu pomoć sudija, što Sadika, Sumu i Stevanovića ne mogu da sačuvaju bez prekršaja i bez žutih i crvenih kartona koji bi im bili pokazani u svakoj evropskoj utakmici, to što Partizan nije naseo da gradi napade iz zadnje linije da bi oni uz prekršaje dolazili do lopti i kontranapada kako su isplanirali sa svojim Lune Luom da pobede. Zbog ovakvog suđenja, zbog efektivnog trajanja igre ne više od 60 minuta i zbog toga što zvezda ne zna, a mora, a Partizan može, ali mu nije dozvoljeno srpski fudbal je potonuo na dno dna jer u 162. Večitom derbiju ni 10% fudbala nije bilo. Zbog ovoga zvezdina delegacija u FSS ne sme da uvede VAR i strane sudije jer bi se bez sudija zvezda borila za opstanak u ligi, a Partizan za titulu.

avatar
Tuesday, 03.03.2020
14:17

Samo zuti za pogibeljica zbog pogibeljnog starta nad Sumom? Da ga je tada iskljucio, posle ne bi ni igrao rukom jer ga tu ne bi bilo Hahaha

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 03.03.2020
20:23

Hahaha. Žuti samo zbog toga što je startovao i na loptu, inače da je promašio loptu bio bi po mom mišljenju klasičan crveni karton. Suma je pokazao povredu Lukiću koji je video i odmahnuo rukom iako je obavezan bar žuti da da nakon što shvati da je nakon starta igrač povredio protivnika. Suđenje kao 1941-1945, zna se od koga i kome.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.03.2020
15:07

Samo da znas kako ti mene usrecis sa ovakvim komentarima ljepi. Samo nastavi sa sirenjem partizanskih lazi, patoloske mrznje, zlobe, zavisti i ljubomore prema Zvezdi jer mnogo si nam talican ljepi.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 02.03.2020
20:34

Pazi, sa ovakvim sudjenjem, ona Barsa iz najboljih dana, ne bi ni Partizanu ni Zvezdi dala vise od 2 gola. Ono juce nije bio fudbal, nego je Partizan, sada vec standardno dosao da se bije, a Zvezda je za razliku od proslih nekoliko derbija, isto dosla da se bije, obe ekipe su dobile sudiju koji ce da cuti i za samo ono za sta bas bas bas mora da da zuti karton, samo tada da ga izvadi iz dzepa. Da je bio neki normalan sudija, obe ekipe bi dobile bar po 2 crvena kartona i bar po 7 zutih.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 02.03.2020
19:58

Pantic mu pisao saopstenje :D niste ni vi sutnuli sad na gol,zadovoljni smo sto smo pokusavali sa vama mesarima da igramo fudbal,a vi bunker i stedite vreme

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.03.2020
20:48

Mi jedan šut u okvir gola, vi dva... Kako je "Bocko" mesar u pokušaju? Sam sebe povredi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.03.2020
15:08

A koliko puta ste vi uputili sut prema golu ljepi.

avatar
paok
Tuesday, 03.03.2020
14:32

Mi mesari a vi povredili Sumu, dobra konstatacija.

avatar
Dorotej
Monday, 02.03.2020
19:26

Ostojiću, kao navijač Zvezde ti čestitam na izjavi. Bilo bi dobro da je više takvih igrača u srpskoj ligi. Mene su ponašanje i izjave Zvezdinih igrača kao i trenera Stankovića revoltirale.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 03.03.2020
02:21

Ti treba da pocnes da gledas srpski fudbal, a ne Nemacki gde ima po 5 golova na svakom derbiju. Partizan napad nije stvorio za 90 minuta, bombali su samo lopte napred, Natko i Zdjelar 15 pasova nisu dali na utakmici, ej dva vezna igraca. I ti si nezadovoljan? Ja stvarno ne znam sta ocekujes ti, da Zvezda iz svake polu-sanse ili sanse daje gol? Pa ne moze ni Barsa da pobedi svaku utakmic 4:0 i da da sve sanse pa ih niko ne hejtuje ovako. Brate iskreno da ti kazem uopste nisi realan, a pogotovo bolje da ne pricas da si Zvezdas jer od tebe pozitivan komentat procitao nisam u vezi Zvezde. Spusti se malo, ovo je Srbija.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 03.03.2020
17:31

Svaka ti cast za komentsr pljuje covek kao da je Partizanovac!

avatar
ariton
Tuesday, 03.03.2020
10:32

Kamo srece da su svi navijaci ko ti pa da realno sagledaju stvari ko ti.A ne kao ovaj sto se potpisuje kao Nemanja vidic ili ono dete piksi gol.Inace derbi uzas izjave katastrofa i sad spominjanje penal za partizan nema veze.Inace treba biti realan i normalan a ne ko pojedinci sto lupaju gluposti.

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Monday, 02.03.2020
19:25

U pravu sam bio JA..kad sam pre derbija rekao da je "njima" najvažnije ne izgubiti od Zvezde..To potvrđuje ovaj ..POSLEDNJE 3 GODINE NE GLEDA KO JE ŠTA OSVOJIO..NEGO KOLIKO JE KO GOLOVA DAO U DERBIJU?!?!

avatar
~Posejdon~
Monday, 02.03.2020
19:24

Taman sam usao da vidim kakve je gluposti izgovorio i iznenadio sam se. Svaka na mestu. Svaka cast Ostoja. Pozdrav od zvezdaša.

avatar
Dragoljub Nikolic_fb
Monday, 02.03.2020
19:23

Ruku Gobeljica niko ne pominje. Cist penal. Igranje rukom, cist ko suza. Doktor bi smenio sve sudije, plakao, pretio. Sram vas bilo cime se vi dicite. Saopštenjeee cekamo doktore

avatar
Mario21
Monday, 02.03.2020
22:16

Kakva ruka, kakve sudije. Sudija je bio dobar i nije uticao na igtru. Igra ocaj, i za to se treba zabrinuti, a ne za sudije.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.03.2020
15:09

Koliko ti naloga imas, smanji malo ljepi.

avatar
paok
Tuesday, 03.03.2020
14:35

Sudija nije bio dobar ali se slazem da nije uticao ma rezultat.

avatar
Tuesday, 03.03.2020
14:11

Bio dobar hahaha

avatar
noname
Monday, 02.03.2020
19:17

ne znam kako bilo koji ucesnik derbija ima obraza da se pojavljuje u javnosti u narednim danima. Ono je sramota od fudbala.

avatar
Ovono
Monday, 02.03.2020
19:15

E to je razlika izmedju Partizana i moderne C. Zvezde. Kao i razlika izmedju normalne zemlje sa zakonima i medjusobnim postovanjem sa jedne i Srbije sa druge strane. Svaka cast navijacima C. Zvezde koji su objektivni u svojim izjavama i ako oko njih kljuca bahatost, gordost i mrznja prema svemu sto je crno belo. Nije tesko biti normalan jer na duze staze svima ce to doneti ozbiljan boljitak i zadovoljstvo.
Svaka cast Ostoja na primeru!

avatar
Gogi-11
Tuesday, 03.03.2020
07:27

Ima istine u svemu stobje rekao ali druze za sta svaka cast? Ko mu je branio da igra bolje i njemu i ostalima ko im je branio da daju i tih 80 posto koje kao mogu itd.... ovakve izjave su samo mazanje ociju navijacima. Da nije mozda na klupskoj kasi vratio mesecnu zaradu zboog losih igara od kada je poceo drug deo prvenstva i on i svi ostali iz oba kluba???

avatar
Limenka
Monday, 02.03.2020
18:58

Preponosan na igrace i igru, izjava ala Grunf. Stankovicu svetla je buducnost ispred tebe :))

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 02.03.2020
18:56

Срамота је кад у дербију играш бункер и не упутиш ни један шут у гол противника. Коме ја причам, као да ви у партизану знате за срамоту.

avatar
Raky_b
Monday, 02.03.2020
19:21

Mislis kaovi poslednja dva derbija sto ste odigrali!?
A da....vi ste to vec zaboravili.

avatar
Dragoljub Nikolic_fb
Monday, 02.03.2020
19:24

Pricaas o sramoti ili cistom penalu za Partizan???

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 02.03.2020
18:29

Da ne ulazim u sve sto si rekao,nije lepo da lazes da je neko slavio,kad ste vi zagrljeni skakali ispred juga,dok mi ne,a opet vise razloga imamo mi za slavlje,posto imamo 11 bodova prednosti i novu titulu na dohvat sto je i najbitnije,mada ovo sam i ocekivao da ce se desiti jer si suvise pricao realno juce pa su te verovatno pritegli iz kluba da malo promenis plocu sto je ok.Mi znamo da je vama derbi najbitniji i to sto vas nismo pobedili poslednje tri utakmice,nama je to kao i svaka utakmica koju smo hteli da dobijemo ali nismo,prvenstvo se ne osvaja u derbijima,Partizan to najbolje zna.

avatar
Monday, 02.03.2020
19:36
avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.03.2020
20:49

Već van njega, gde se zabranjuje sudiji da svira penal protiv Zvezde?

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 02.03.2020
20:39

Dobro je revolte i ja mnogo puta bih zacućkao kad nesto napises pa nisam,cuti tu :D

avatar
Monday, 02.03.2020
18:19

Ti si naš kapiten, Ostoja, Ostoja, Ostojaaa!

avatar
Leka
Monday, 02.03.2020
18:08

Zvezdaš sam, ali čovek je za sve u pravu.