Nastasić se fenomenalno oseća, Tumba je zaslužan za to!

Autor: Beta Beta
utorak 03.09.2019.
14:37
Izvor: Beta

Fudbaler Srbije Matija Nastasić rekao je danas da mu je čast što se vratio u reprezentaciju i dodao da očekuje dobre rezultate i dobru atmosferu u ekipi.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Meni je velika čast i zadovoljstvo što sam ponovo deo reprezentacije, osećaj je fenomenalan, doći na okupljanje i videti sve te ljude. Hvala Bogu sad sam ovde i drago mi je što mogu da pomognem igračima na terenu. Ima malih promena ali to nje ništa strašno, očekujem dobre rezultate i prvenstveno dobru atmosferu u ekipi", rekao je Nastasić novinarima u Staroj Pazovi.

Nastasić se vratio u tim Srbije otkako je na mesto selektora postavljen Ljubiša Tumbaković.

"Mi smo ovde, možda nema nekih igrača koji bi mogli da budu deo reprezentacije u ovom trenutku, ali za reprezentaciju je potrebno da igraju najspremniji u datom momentu pošto nemamo mnogo vremena i treninga za pripremu utakmica. Svi znamo šta nas očekuje, šta je pred nama i treba da gledamo napred a ne šta se dešavalo u prošlosti", rekao je on.

Nastasić je rekao da mu je bilo drago što ga je Tumbaković posetio u Nemačkoj, gde su se upoznali i obavili pozitivan razgovor.

"Igračima to mnogo znači, atmosfera je bitna i poštovanje.

Ako budemo imali sve to, to je ozbiljan preduslov za dobar rezultat u budućnosti. Osećam se kao i pre, svaka utakmica za reprezentaciju je velika. Čast mi je i zadovoljstvo što opet mogu da budem deo reprezentacije", dodao je on.

Naveo je da se u sredu posle treninga u Šalkeu nije osećao kako treba i da je imao virus zbog čega nije trenirao u četvrtak i petak, ali da se sada dobro oseća. On je u prethodnih godinu dana sarađivao sa ukupno četiri trenera i selektora.

"Nijednom igraču ne odgovara da menja toliko trenera u kratkom vremenskom periodu, pošto se taman naviknete na jedan stil i jedne zahteve trenera a onda dodje do promene i morate da se navikavate na druge.

Na nama je da prihvatimo zahteve svakog trenera i da probamo što pre da se prilagodimo, tu se pokaže kvalitet igrača", rekao je on i dodao da najviše voli da igra na poziciji štopera.

Fudbaler Šalkea rekao je da je jaka konkurencija u odbrani u srpskom timu.

"Dobro su igrali prethodnih godinu dana, pratio sam utakmice reprezentacije. Svi smo zdravi, spremni i motivisani, a na selektoru je da odluči ko će igrati.

Ko god bude igrao daće maksimum, najmanje je bitno ko će biti na terenu, a najvažnije je da ostvarimo dobar rezultat", naveo je on.

Reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igra protiv Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Poznajem ih dosta dobro, timski su izuzetno jaki, individualno ne treba trošiti reči, imaju igrače na vrhuncu i mlade u usponu i neće biti nimalo lako. Moramo da odigramo kao tim pametno da pripremimo dobro utakmicu", rekao je Nastasić.

On je dodao da očekuje veliku podršku sa tribina.

"Svi znamo u kakvoj situaciji se nalazimo, atraktivan je protivnik i sigurno će to privući navijače da dodju na stadion da navijaju za Srbiju.

Očekujem veliku podršku navijača, nadam se da će se utakmica razvijati u takvom toku da neće biti potrebe da gubimo i da splasne podrška, da ćemo im dati povoda da pružaju što jaču podršku i na kraju da se svi zajedno radujemo", rekao je Nastasić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Tuesday, 03.09.2019
14:50

Dmitrovic (Rajkovic, Radunovic)- Milenkovic, Spajic, Nastasic (Maksimovic)- Rukavina (Lazovic, Gobeljic), Milivojevic (Gacinovic), Matic (Lukic), Kolarov (Kostic, Mladenovic)- Tadic (Milinkovic-Savic), Ljajic (Katai)- Mitrovic (Jovic). Jeste da Tumba nikad nije igrao ovako (cak je retko kad igrao i sa bekovima i krilima), mozda bi sad mogao da pokusa ovako, a da se vec u utorak vrati na 4-2-3-1?