Nastala zabuna - Koliko je igrača Partizan licencirao za Ligu Evrope?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.02.2018.
14:13
Izvor: Sportske.net

Zvanični sajt Lige Evrope saopštio je koje su promene u sastavima napravili učesnici šesnaestine finala. Šampion Srbije navodno registrovao samo dvojicu novajlija.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Deset dana ostalo je do prve utakmice 1/16 finala Lige Evrope, a klubovi koji su se plasirali u eliminacionu fazu takmičenja do danas su morali da dostave korigovane spiskove igrača na koje računaju.

Svakom učesniku 1/16 finala Lige Evrope omogućeno je da uoči nastavka takmičenja licencira po trojicu novih igrača, što je Partizan iskoristio, dok je Zvezda ostavila jedno upražnjeno mesto.

Na sajtu Lige Evrope nalazi se spisak klubova i promene koje su izvršili, a uz Partizanovo ime stoji da su registrovana samo dvojica novih igrača!

Danas je iz Humske stigla vest da je Partizan licencirao Đorđa Ivanovića, Slobodana Uroševića i Sašu Zdjelara, te da Juri Vakulko neće igrati Evropu. Sa druge strane, na sajtu Lige Evrope nema imena Đorđa Ivanovića već samo Uroševića i Zdjelara.

U Zvezdinom slučaju je sve u redu, registrovani su El Fardu Ben i Stefan Hajdin, a sa spiska licenciranih skinuti Filip Bainović i Rikardinjo.

Partizan licencirani
Crvena zvezda licencirani
uefa.com/uefaeuropaleague

Moguće je da se radi o previdu i da je prilikom postavljanja vesti na sajt nehotice izostavljen Đorđe Ivanović. Sa druge strane, tu je još jedna opcija. Klubovi imaju pravo da 48 sati pre početka prve utakmice eliminacione faze dopune spisak licenciranih ukoliko već nisu ispunili kvotu.

To praktično znači da postoji šansa da je Partizan namerno ostavio prostora da naknadno licencira Đorđa Ivanovića jer i dalje nije jasno da li će Leandre Tavamba napustiti klub, a samim tim ni da li će naknadno biti angažovan novi napadač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke