Napredak "streptomicin" za Partizan i Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.03.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Računica je jasna, Napredak je jedini klub u Super ligi koji u tekućoj sezoni ima pozitivan skor u okršajima sa beogradskim "večitima".

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Sjajan posao napravio je Milorad Kosanović sa fudbalerima Napretka u Super ligi ove sezone što potvrđuju i rezultati ostvareni u međusobnim duelima sa najjačim klubovima u zemlji.

Napredak je promenio trenera pred duel sa Partizanom u Humskoj ali je ekipu na gostovanju aktuelnom šampionu vodio Ivan Stefanović.

Kruševljani su na gostovanju Partizanu bili jako blizu pobede ali su primili gol u sudijskoj nadoknadi vremena i to iz akcije koja je trebalo da bude prekinuta zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Everton Luiz.

Nedugo zatim Napredak je u Kruševcu naneo jedini prvenstveni poraz aktuelnom lideru domaćeg šampionata. Kruševljani su slavili golom Nikole Mitrovića u sudijskoj nadoknadi.

Pre odlaska na zimski pauzu Napredak je na stadionu "Mladost" ugostio i Partizan i slavio rezultatom 2:1. Domaćin se bolje snašao u lošim uslovima i upisao drugu pobedu nad "večitima" u tekućoj sezoni.

Šlag na tortu stavljen je u nedelju uveče remijem sa Crvenom zvezdom na našem najvećem stadionu.

Na taj način Napredak je od mogućih 12 bodova u duelima sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvojio čak osam što je rezultat vredan pažnje i pohvale.

Najbolje od svega, Kruševljanima su garantovana još dva duela sa "večitima" u plej-ofu. Ostaje samo da se vidi gde će mečevi biti odigrani jer na osnovu trenutnog poretka na tabeli Napredak u pretposlednjem kolu dočekuje Partizan, a sezonu bi zatvorio gostovanjem Zvezdi.

Rezultati koje je Napredak ostvario u duelima sa "večitima" ove sezone:

20. septembar 2017
Partizan - Napredak 1:1



1. oktobar 2017
Napredak - Crvena zvezda 1:0




10. decembar 2017
Napredak - Partizan 2:1



11. mart 2018
Crvena zvezda - Napredak 1:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar_83
Monday, 12.03.2018
17:12

Sve je to uspeh trenera Kosanovica, Napredak sa time nema veze. Gde god covek da ode, u bilo koji klub, redovno kida bodove blizancima...Stvarno za postovanje, od onakvih igraca on napravi taktiku i pobedi ove napumpane i naduvane padavicare. Ranije je to radio u N.Pazaru i Borcu, ove godine opet. Pitanje je kako se neko nije zamislio u Zvezdi da li treba da ga dovede... Smetaju im njegovi podocnjaci,a covek je ubedljivo najbolji trener u ligi. Rasturio je ove godine Djukica i ovog nabedjenog Klarka Kenta, prosle godine Grofa itd, ali izgleda nikada nece dobiti pravu sansu u Zvezdi... Zbog cega? E to je pitanje za razmisljanje.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Monday, 12.03.2018
16:00

Zvezdas sam, ali to je odlicno i steta sto nema vise takvih klubova, liga je dosadna.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 12.03.2018
15:31

Sto se mene tice, imaju po dve pobede i u Beogradu i u Krusevcu.

avatar
Piksi G0L iz kornera
Monday, 12.03.2018
13:46

Svaka ima cast znaju da igraju pravi fudbal.

avatar
RIP KOBE
Monday, 12.03.2018
15:20

ili mozda vi ne znate. ipak ide ka tome vise.

avatar
Monday, 12.03.2018
13:05

Баш сам приметио, алал им вера !!! Још им је против Партизана јесенас украдена победа кад је Евертону признат гол из офсајда !

avatar
Monday, 12.03.2018
19:25

A protiv zvezde jesen bezuspešno pokušana krađa, a sada je uspešno pošto ih je sudija ostavio bez 2 boda priznavši zvezdi gol iz ofsajda i nedosudivši penal za Napredak!