Napredak ostvario cilj, uskoro će biti i jači, a da li je Vojvodina našla pravi recept?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.03.2019.
11:59
Izvor: Sportske.net

U Kruševcu juče nije bilo pobednika, domaćini imaju mnogo više razloga za zadovoljstvo.

Screenshoot/YouTube/Superliga Srbija
Screenshoot/YouTube/Superliga Srbija

Povezane vesti

Napredak i Vojvodina nisu dobro započeli drugi deo sezone, još uvek traže pravu formu, što se videlo i juče u njihovom međusobnom duelu u Kruševcu, koji je završen bez golova, 0:0.

Novinarima se na konferenciji za medije posle meča najpre obratio šef struke gostiju iz Novog Sada Radovan Krivokapić.

''Rekao bih samo da smo i mi i Napredak u evidentnoj rezultatskoj krizi, da su nam bili preko potrebni bodovi. Tako smo i ušli u utakmicu, malo stegnuto. Ponavlja nam se već koji put da u drugom poluvremenu igramo bolje, da stvaramo šanse, ali ne možemo da ih realizujemo. Nadam se da će ovo drugo poluvreme biti prekretnica, da će to biti recept kako će Vojvodina igrati u budućnosti'', istakao je Krivokapić.

Za razliku od njega, trener Napretka Milorad Kosanović je zadovoljan ovakvim epilogom, jer su Kruševljani sada veoma blizu ''overe'' plasmana u plej-of, što im je i glavni cilj u ovoj sezoni.

''Nisam verovao da ćemo doći u situaciju da se radujem remiju, mi smo danas uzeli jako veliki bod i verovatno skinuli sve brige. Imamo još četiri utakmice do plej-ofa i ako ne bude nešto neplanirano, mi ćemo igrati u plej-ofu. To je bio osnovni cilj, ne izgubiti ovu utakmicu.

U prvom poluvremenu je ovaj tim počeo da liči konačno na sebe. Ne mogu reći da i u drugom poluvremenu nije bilo dobrih stvari, ali bilo je i grešaka, jer pojedinci ili veći broj njih nemaju utakmice iza sebe. Bilo ih je koliko hoćete u našem timu.

Moram biti zadovoljan zbog kontrole igre, zbog želje igrača da se istakmiče, nažalost nismo dali gol, ali nema sad to veze. Sada imamo četiri utakmice do kraja, plus Kup, pa ćemo sada početi da razigravamo i neke druge igrače poput Alivodića, možda će do pauze i Veškovac da uđe u jednu utakmicu.

Mislim da smo sada u drugačijoj situaciji, da smo, što se nas tiče, završili najveći posao. I volim što je to protiv Vojvodine bilo, a ne protiv nekog 'bez veze...''', istakao je Kosanović.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke