Naposletku, da li je 'Boža' bio pravo pojačanje za Partizan?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.01.2017.
11:11
Izvor: Sportske.net

Godinu i po dana nakon što je u Humskoj predstavljen kao jedno od najvećih pojačanja u istoriji Partizana Valeri Božinov se sprema za odlazak, a navijačima ostaje da razmisle po čemu će pamtiti Bugarina.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije doneo je konačnu odluku vezanu za Velerija Božinova pa će bugarski internacionalac šest meseci pre isteka ugovor spakovati kofere i napustiti Humsku.

Valeri Božinov stigao je u Partizan sredinom juna 2015. godine kao slobodan igrač, a u startu je poneo epitet velikog pojačanja. Bolje rečeno, Bugarin je stigao u Humsku kao jedno od najvećih pojačanja u istoriji Partizana.

Za godinu i po dana boravka u Partizanu Valeri Božinov možda nije uspeo da opravda epitet "vrhunskog pojačanja", ali je uradio mnogo toga dobrog za crno-bele što potvrđuju i izjave kojima je Marko Nikolić praktično ispratio Bugarina.

"Može da misli ko šta hoće, ali on je bio veoma bitan šraf u svemu pozitivnom što se dogodilo jesenas" poruka je Marka Nikolića koja je dovoljna svakom iskrenom navijaču Partizana.

Mnogo je puta tokom prethodnih godinu i po dana Valeri Božinov bio na udaru navijača, a najviše mu se stavljalo na teret to što nije uspeo da postigne nijedan gol u Evropi.

Za one koji fudbal gledaju kroz neku širu prizmu Valeri Božinov će svakako ostati upamćen kao napadač koji je u crno-belom dresu postigao 25 golova na 67 odigranih utakmica što nije učinak koji treba zanemariti.

Više od toga, Valeri Božinov je najveće ime koje je došlo u domaći fudbal od osamostaljenja države i to će vam potvrditi svako ko se iole razume u ovu igru.

Kada vam u radnoj biografiji stoji da ste nastupali za Fiorentinu, Juventus, Mančester Siti, Parmu, lisabonski Sporting itd. onda samo fudbalski analfabeti mogu da vas etiketiraju kao neznalicu i lošeg igrača.

Ne sumnjamo da će nakon odlaska Valerija Božinova mnogi "znalci" sa oduševljenjem konstatovati kako je "konačno spakovao kofere", ali to neće promeniti činjenicu da je 'bratko' najveće ime koje je igralo u Superligi Srbije od njenog postanja.

Navijači Partizana koji umeju da cene sve ono što je Božinov uradio na terenu, a nije zanemarljivo ni to što je sve vreme iskreno pokazivao koliko poštuje i voli klub, skinuće kapu Bugarinu na odlasku i poželeti mu sve najbolje u daljem toku karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BRAT IGI
Thursday, 26.01.2017
19:19

kada me je blokirao na instagramu zbog realnog komentara njegovog ucinka u tom momentu sve ti je jasno kakav sarlatan je u pitanju

avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 26.01.2017
18:56

Fudbal nije samo statistika, a niti samo atmosfera. Njegova nemoć na evropskim terenima nas je koštala da igramo sa igračem manje, a njegova neproduktivnost na većini utakmica u SL je učinila da protivnik ima jednog igrača više u odbrani jer kako drugačije opisati igrača koji gotovo nikada sam sebi ne pravi šanse jer niti se kreće, niti se bori, niti dobija duele, niti dribla ma ništa ne radi osim što dobije šansu na tacni od ekipe koja zna da napravi višak i dao je 1 ili 2 gola nakon kornera, a zna da promaši i svih 4-5 stopostonih šansi koje dobije po utakmici. Od 4-5 šansi nekada da gol, vrlo često ne dok se ekipa troši u odbrani zbog njega, a u napadu troši šanse. Za one naivne je bio zabavan za one koji razmišljaju kao se zezao sa svima nama jer je odbijao ponude, a na terenu se zabavljao. Partizan bi umesto njegove i plate Saše Ilića mogao da dovede napadača kvaliteta Leonarda koji bi davao po 20 golova u polusezoni, a ne za godinu i po. Primera radi Škuletić je dao 14 za polusezonu u SL. Pravo pitanje je da li je bio pravi promašaj, po meni čist promašaj, mnogo skupo -pojačanje- je on za Partizan!

avatar
Navijač Partizana
Thursday, 26.01.2017
18:11
avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 26.01.2017
17:45

Mihajlo, Apija je znatno vece ime od Bozinova, a ni Ailton nije nista manje...

avatar
FkpCascais
Thursday, 26.01.2017
18:34

Tačno. A najveće je Taribo West

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 26.01.2017
19:36

Samo sto nije igrao u samostalnoj Srbiji:-D

avatar
Didije
Thursday, 26.01.2017
17:39

Srećno Brate i sada mislim da si najbolji u partizanu!

avatar
Android Komarac
Thursday, 26.01.2017
17:32

Mozda smo svi ocekivali previse od njega zbog karijere koju je napravio u Italiji pa ga vecina smatra promasajem. Nije on podbacio ucinkom nego je njegovo zalaganje na utakmicama djelovalo kao lose i kao da ima kamen na ledjima. Mozda po imenu najvece mada kad se sjetim Apije u Voši...pitanje je? Po prikazanom nije ni bluzu najboljeg stranca

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 26.01.2017
17:46

Bravo! Citav dan nisam mogao da pisem i sad me prestignes za 12 minuta Hahaha Apija i Ailton su zvucnija imena od Bozinova.

avatar
magister
Thursday, 26.01.2017
15:51

Trebalo je da u ovakvoj ligi statistički bude znatno bolji, mada je imao i proigravanja, ali ne i agresivnost, ambiciju, trud. Zainteresovaniji na rečima nego na delu.

avatar
aeon
Thursday, 26.01.2017
15:46

Background i statistika su kod njega bolji od igre. Nigde ne piše, ali imao je i dosta asistencija, ima i taj kvalitet, da ume da proigra igrača. I stalno je širio pozitivnu atmosferu, bio zabavan i pokazivao poštovanje prema klubu. Ali, vrlo lenj na terenu, neambiciozan, osim na rečima, nedovoljno agresivan, uglavnom na terenu delovao kao na treningu. Meni je bio simpatičan, nije promašaj, ali je dao manje nego što je mogao.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 26.01.2017
15:11

Boža je igračina i ljudina.Zamerke za golove na važnim utakmicama?Šta hoćete da kažete da je Vieira bolji ?Ne zanosite se .On ima karijeru iza sebe a u Partizan je došao na zalasku i hvala mu na tome a i tada golove je davao na skoro svakoj drugoj utakmici što ne da nije zanemarljivo nego je jako dobro s obzirom da znamo kako se kidalo protiv Partizana u poslednjih par godina .Uvek će biti jedan od nas -DOBRO PAMTIM SVE!

avatar
BRAT IGI
Thursday, 26.01.2017
18:02

ni Revolt a ni ja se ne slazemo sa ovom konstatacijom!

avatar
Android Komarac
Friday, 27.01.2017
00:32

Bozinov je svoju priliku,da u ocima Grobara bude poput Dijare ili Klea propustio u prvoj šansi...a to je onaj penal i pogodjena stativa...igrali smo evropsku utakmicu i da ti se da pucas penal iako to ni po cemu ne zasluzujes.pogodis stativu.nakon svega treba da ti se Grobari klanjaju? Ma daj... golove koje si dao,dao bi svaki napadac iz JSL.Hvala tebi Bozo na svemu ali Partizan je veci i od tebe i od mene i od svih kritika i pohvala

avatar
ViniciusJR
Thursday, 26.01.2017
14:05

Dosta antipatican, ali se ne moze reci da je bio totalni promasaj...skroman ucinak.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 26.01.2017
13:58

Igrac sa takvom reputacijom koji ne postigne niti jedan gol u Evropi i vecitom derbiju ne moze se nazvati pravim pojacanjem,ne samo to nego je na svakom od tih meceva bio medju najnezapazenijim pojedincima.Cak i protiv ovih manjih gde su brojke sasvim solidne,kada se pogleda odnos sansi koje su mu napravljene realizacija nije na nekom nivou.Juve,Siti,Viola...,najbolje godine za napadaca,nije trosen u defanzivi,sve je dobijao na tacnu...po meni premalo da nekome takvom najvece dostignuce budu golovi protiv Metalca,Radnika,Javora...Bio sam otvoreno protiv njegovog dolaska i smatram da sam bio apsolutno u pravu.

avatar
BRAT IGI
Thursday, 26.01.2017
15:02

absolutno sve na mestu!

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 26.01.2017
17:47
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 26.01.2017
12:41

Pa jeste Bozinov najvece ime koje je ikad igralo u Supreligi. Ipak mislim da se od njega ocekivalo vise, ali ne moze se reci da je promasaj. To ovako iz 'objektivnog' ugla. :)

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 26.01.2017
17:48

Nije najvece. Apija i Ailton su veca imena, Apija sigurno, a bogami i ovaj drugi.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 27.01.2017
12:29

Imao sam u vidu i ovu dvojicu, pogotovo Apiju, ali ja se ipak dobro sjecam golova koje je Bozinov resetao za Juve, mozda je subjektivni utisak u pitanju, od njega se mnogo ocekivalo tada, zato sam bio impresioniran kad je dosao u Partizan. U svakom slucaju, tu su oni negdje, mozda i imas pravo, mozda je Apija ipak vece ime, zbog malo duze karijere na visokom nivou. Ailtona se nekako ne sjecam iz pred-zvezdinog vremena. Ali stavio bih ipak i Bozinova uz njih.

avatar
Thursday, 26.01.2017
18:03

Ailton Brazilac koji je igrao u Zvezdi 2006/07 je najvece ime koje je ikad igralo u Superligi. Odigrao je 476 utakmica u karijeri naspram 380 Bozinovih i postigao preko 205 golova naspram Bozinovih 91. Pored Zvezde igrao za Internacional,Verder,Salke,Besiktas,Grashopers...Osvajao pored nase titule i Nemacku Ligu,Kup,Liga Kup 4 trofeja dok Bozinov ima samo Kup sa Partizanom...Ailton je bio i najbolji strelac Bundes Lige 2003/04...Fudbaler godine u Nemackoj 2004...