Najslađi remi u 21. veku - CRVENA ZVEZDA JE U LIGI ŠAMPIONA!!!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.08.2018.
22:51
Izvor: Sportske.net

Istorijska utakmica za one sa jakim srcem i debelim živcima!

EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD
EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u Ligu šampiona pošto su u Austriji odigrali 2:2 sa domaćim Red Bul Salcburgom pred nešto više od 26 hiljada gledalaca, od kojih je barem trećina bila uz srpski tim.

U prvoj utakmici u Beogradu bilo je 0:0, pa je šampion Srbije prošao zbog gola u gostima.

Od samog početka meča, fudbaleri austrijskog tima su izašli u visok presing koji nije dozvoljavao kvalitetnu distribuciju lopte između linija tima srpskog šampiona.

Već u drugom minutu je pokušao Volf, ali je njegov udarac lako ukrotio Borjan. Zatim je usledila kontra koju je povukao Ben koji nije uspeo da na adekvatan način uposli Radonjića, pa je šansa propala.

Usledila je prava kanonada ispred gola "Crveno-belih" - naređale su se dve prilike Dake, a posebno je je bila opasna ona u 10. minutu kada je između njega i prazne mreže sjajno intervenisao Savić nakon velikog kiksa Borjana.

Šutirao je i Ramaljo, pa Haidara u istom napadu, ali Zvezdina mreža je mirovala.

Zvezda je od sredine poluvremena povremeno bila oslobođena od pritiska, međutim Salcburg je sve vreme vrlo lako dolazio do kaznenog prostora gostiju.

Dabur je u 30. minutu sjajno "promešao" Degeneka i šutirao iz mrtvog ugla, pa Borjan nije imao težak posao.

Prvi udarac Crvene zvezde na meču bio je onaj Radonjićev iz 30. minuta kada je sa distance gađao preko gola.

Milan Rodic

Nakon toga, tempo je pao, ali to kao da je bilo zatišje pred buru.

Milić je u dva navrata gađao ka golu, ali nije uspeo da ugrozi domaću ekipu.

Milojević je zamenio Simića jer nije bio zadovoljan njegovom igrom, ali to nije moglo da spreči vođstvo "Bikova".


Kako je srpski tim završio prvo poluvreme, tako je počeo i drugo - primljenim golom.

Nije prošlo ni tri minuta u drugom delu igre, a Čakir je pokazao na belu tačku nakon oštrog starta Savića na liniji kaznenog prostora.


Ulaskom u igru Milana Pavkova, Zvezda je stvorila najbolju priliku na meču kada je iskosa sa desne strane otresao Ramalja i gađao preko gola, čini se da je imao bolju opciju da doda jednom igraču svog tima.

Upravo je bivši fudbaler Radničkog iz Niša bio u središtu pažnje kada je nakon duela sa Samasekuom razbio arkadu, a potom bio nagažen od stran Pongačića što je izazvalo veliku zbrku među igračima dva tim.

To kao da je raspalilo vatru u igračima Crvene zvezde koji su u 65. minutu smanjili prednost.

Pavkov je spustio loptu ka Degeneku, ovaj centrirao sa desne strane i namestio Benu idealnu priliku koju napadač nije mogao da ne iskoristi.

Samo minut kasnije usledio je blic-krig srpskog šampiona pošto je Miloš Degenek glavom gađao drugu stativu golmana Stankovića gde je Ben samo ćušnuo loptu preko linije za ogromnu radost Crvene zvezde.

Usledila je rovovska bitka za svaki metar terena, a Austrijanci nisu mogli da nastave istim ritmom.

Imao je Salcburg priliku iz slobodnog udarca sa desne strane kada je sjajno gađao Jabo, ali je Borjan vrhunskom intervencijom uhvatio "živu" loptu.

Ramaljo je šutirao glavom u 94. minutu kada je Borjan još jednom zablistao i spasio svoj tim.

Izabranici Marka Rozea su krenuli na sve ili ništa, međutim falilo im je svežine da iskoriste terensku inicijativu, pa je Vladan Milojević postao prvi trener Crvene zvezde koji se plasirao sa svojim timom u najelitnije evropsko takmičenje.

SALCBURG: Stanković - Lajner, Andre Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Haidara, Volf, Samaseku, Šlager (od 83. Prevljak) - Daka (od 69. Jabo), Dabur.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Rodić, Savić, Degenek, Stojković - Krstičić, Jovičić, Ben, Simić (od 37. Jovančić), Radonjić (od 81. Gobeljić) - Milić (od 50. Pavkov).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak