Najkvalitetnija trava stiže u Humsku - Engleski ljulj i livadarka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.09.2014.
12:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Radovi na zameni travnate podloge na stadionu u Humskoj teku po planu, a direktor stadiona Aleksandar Stepanović uverava da će Partizan uskoro igrati na najkvalitetnijoj podlozi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako se nekadašnji selektor Srbije Radomir Antić juče u čudu pitao zbog čega će zamena trave u Humskoj trajati toliko dugo, tvrdeći da se to u Španiji obavlja mnogo brže, direktor stadiona objašnjava da su radovi temeljni, obimni, ali i da će posle svega fudbaleri Partizana i reprezentacija Srbije imati na raspolaganju teren na evropskom nivou.

Rok za završetak radova je 2. oktobar, a prema planiranoj dinamici, u ponedeljak će iz Mađarske krenuti šleperi sa rolnama travnate podloge, u dimenzijama 12 x 1.2 metara.

''Podloga je sastavljena od najkvalitetnije trave, engleskog ljulja i livadarke i tvrdim da ćemo imati mnogo kvalitetniju travu od one koja je postavljena pre deset godina. Sada smo u trećoj fazi radova, u kojoj je predviđena i
laserska nivelacija terena i vrlo precizna drenaža'', objašnjava direktor Stepanović, a prenose ''Novosti''.

On je takođe potvrdio da će ukupna cena ovih radova iznositi oko 140.000 evra, kao i da će se uglavnom finansirati iz posebnog fonda koji je odobrila UEFA.


''Ogroman udeo u ovoj investiciji imao je i FSS, a nije zanemarljivo ni ono što je uradio Partizan'', dodao je Stepanović.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke