Najjači smo kad je najteže - Srbija pobedom stigla na korak do baraža!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.10.2016.
20:35
Izvor: Sportske.net

Pobedom protiv Republike Irske u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj naš tim je uspeo da ostane u borbi za baraž. Svi u Gornji Milanovac!

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Odlična partija mlade reprezentacije Srbije u Vaterfordu protiv reprezentacije Republike Irske u kojoj je ostvarena neophodna pobeda za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj! Izabranici Tomislava Sivića su uspeli da slave sa 1:3 (0:0) nakon preokreta napravljenog u drugom poluvremenu u režiji Nemanje Mihajlovića, Mijata Gaćinovića i Saše Lukića.

Srbija je prva pripretila na ovom meču, Andrija Živković je prvi koji je pokušao da ugrozi gol domaćina, ali promene rezultata nije bilo jer je njegov šut izblokiran.

Upravo je Andrija Živković bio najagilniji u prvom poluvremenu, imao je par prodora i pokušaja, ali bez velikih prilika za našu reprezentaciju.

Na drugoj strani, Irci su bili sve konkretniji. Prvo je Šodipo bio neprecizan, da bi nakon toga Vanja Milinković Savić spasio siguran gol kada je Braun šutirao iz izgledne situacije.

Početak drugog poluvremena doveo je do najveće šanse za reprezentaciju Srbije, uroš Đurđević nije bio precizan, da bi samo dva minuta kasnije usledio šok za naše momke.

Dufus je bio strelac za Republiku Irsku, Vanja Milinković Savić je morao da vadi loptu iz mreže, a naša reprezentacija našla se u veoma neugodnoj situaciji.

Tada krećemo sa ultra-ofanzivom. Nekoliko dobrih prilika za našu selekciju, Živković, lazić, Grujić i Čavrić su pokušali da ugroze gol protivnika, ali bez ikakvog uspeha, ostalo je 1:0.

Usledio je 62. minut, nakon kontakta u kaznenom prostoru Urođ Đurđević je pao, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Upravo je Đurđević uzeo loptu u ruke, ali nije pogodio, potvrdivši nepisano pravilo koje nam je moglo doći glave...

Samo dva minuta kasnije, konačno smo uspeli da probijemo led i odbranu domaćina, a učinio je to igrač koji je ušao samo pet minuta ranije na teren, Nemanja Mihajlović. Fudbaler Partizana je konačno nadoknadio sve ono što smo promašili u prethodnom periodu i doneo nam sasvim zasluženo izjednačenje.

Naši momci su igrali sa dosta samopouzdanja u nastavku utakmice, a onda je stigao i taj 67. minut i novi gol naše reprezentacije!

Mijat Gaćinović je uspeo da savlada golmana Bosina i da donese veliki preokret našoj ekipi!

Opuštenije smo igrali, što je dovelo do novog gola i to pred sam kraj meča kada je sve bilo odlučeno.

Srbija je golom Saše Lukića na asistenciju Nemanje Mihajlovića uspela da stigne do 1:3!

Ovom pobedom Srbija je stigla do 20 bodova, ali joj je svakako za prolazak u baraž potrebna pobeda u poslednjem meču protiv Slovenije u Gornjem Milanovcu 11. oktobra od 17 časova.

Da napomenemo, plasman na EP u Poljskoj obezbediće 9 prvoplasiranih ekipa u ovim kvalifikacijama, a pored toga, najbolje četiri drugoplasirane će igrati baraž za to takmičenje. Još jedna napomena, brišu se bodovi drugoplasiranih selekcija iz utakmica protiv poslednjeplasiranih ekipa u grupi iz grupa 1-7 koje imaju po 6 ekipa.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Navijac1
Saturday, 08.10.2016
06:22

Svaka cast za ove momke. Jos bez Sergej-Milinkovica i Antonova odigrati ovakvu utakmicu koju moras da dobijes,svaka cast decaci ! Drago mi je da vidim da ova generacija sazreva i da ce siguran sam u to napraviti dobar rezultat u predatojecem mecu sa Slovenijom i stici do baraza a potom i do EP ! Napred Orlici !

avatar
Janacko
Saturday, 08.10.2016
03:17

Ma mnogobsmo jaki

avatar
vladimir8686
Friday, 07.10.2016
20:50

Djurdjevic je panj obican!!!

avatar
Loris Karius
Friday, 07.10.2016
23:23

Dečko je za dve godine imao veoma malo utakmica u nogama. Treba još da počinje u Partizanu i pokazaće svoj kvalitet,a već je i počeo od derbija igra mnogo dobro.

avatar
Saturday, 08.10.2016
00:56

Kad je bio prvak evrope onda je bio dobar? Djurdjevic je extra igrac!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 07.10.2016
20:40

ZIVELA SRBIJA!

avatar
Делија_момак
Friday, 07.10.2016
20:37

Браво момци! :)

avatar
nikola nikola1
Friday, 07.10.2016
20:37