Najjača karika Radničkog? Rajko nema dilemu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.07.2018.
10:51
Izvor: Sportske.net

Reprezentativni čuvar mreže prvi put nakon odlaska iz Crvene zvezde imaće priliku igra protiv srpskog kluba u Evropi.

Epa/Abir Sultan
Epa/Abir Sultan

Povezane vesti

Srpski internacionalac Predrag Rajković u četvrtak će prvi put od kako je napustio Zvezdu i otišao u Makabi imati priliku da zaigra protiv kluba iz rodne zemlje.

"Radnički ima dobar i iskusan tim. Poznajem dosta njihovih igrača i veoma sam svestan njihovog kvaliteta. Odlučivaće nijanse, sitni detalji i zato koncentracija mora da bude na najvišem nivou. Očekuje nas sjajna atmosfera u prvoj utakmici koja će se igrati na našem terenu u Tel Avivu. Tribine će verovatno biti ispunjene do poslednjeg mesta. Nišlijama sigurno neće biti lako u takvom ambijentu i zato mislim da smo u blagoj prednosti. Uveren sam da će i u Nišu stadion biti pun, a to će za mene biti poseban motiv", kaže golman Makabija iz Tel Aviva.

Sudbina je htela da se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Makabi ukrsti sa srpskim timom na čijoj klupi sedi trener koji je Rajkovića promovisao u kapitena Crvene zvezde.

"Mislim da je Nenad Lalatović najjača karika Radničkog iz Niša. Imam ogromno poštovanje prema njemu, jer mi je ukazao ogromno poverenje i dodelio mi ulogu kapitena Crvene zvezde iako sam u to vreme imao samo 19 godina", kaže Rajković i dodaje,

"Izuzetno ga cenim kao stručnjaka. Odličan je motivator, uvek je željan pobede i veoma je posvećen onom što radi. Dobro zna da proceni protivnika i taktički uvek besprekorno pripremi ekipu. Zato nas očekuje veoma teška utakmica", konstatuje srpski golman.

Makabi je u pripremnom periodu odigrao tri meča, sa skorom dve pobede i jednog poraza, dok je u prvom kolu kvalifikcija za Ligu Evrope eliminisao mađarski Ferencvaroš (1:1, 1:0).

"Imamo dobru ekipu sa dosta novih igrača. Promenili smo i trenera pa će nam sigurno biti potrebno malo vremena za uigravanje. Ali, Makabi kao klub uvek ima najveće ambicije, a to su titule. Tako će biti i u ovoj taimičarskoj godini", ističe Rajković.

Na čelu stručnog štaba Makabija od ove sezone je još jedan Srbin - Vladimir Ivić.

"Odlično se radi pod njegovim vođstvom. Pravi je stručnjak, a ono čime su svi u klubu oduševljeni je činjenica da je i sjajan čovek. Mislim da sa njim ove sezone možemo da napravimo velike rezultate", zaključio je Rajković.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Makabija iz Tel Aviva i Radničkog zakazan je za 26. jul od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke