Najbolji strelac Superlige čeka samo jedan poziv!

Autor: Ivan Cvetković
subota 16.03.2019.
11:07
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

Radnički Niš ima ubojito "oružje" u napadu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Apsolutni hit ovogodišnjeg izdanja Superlige Srbije jeste Nermin Haskić.

Fudbaler Radničkog je postigao 17 golova što ga čini prvim strelcem domaćeg šampionata, a u opširnom intervjuu za Blic govorio je o tome kako je stigao u Niš.

"U Radnički sam došao početkom ove sezone, kada sam bio u kontaktu sa pomoćnim trenerom Šarcem i verovao sam da bi sve moglo da bude dobro. Očekivao sam da mogu da odigram kvalitetno, ali nisam ni sanjao da ću biti prvi strelac prvenstva. Drago mi je što golovima pomažem ekipi, međutim ne opterećujem se time koliko ću puta protivničku mrežu da pogodim, već samo kako da dođemo do dobrog rezultata. Tajna odličnih partija ovog proleća je i ta što smo se dodatno uigrali na pripremama, pa se sada još bolje razumemo."

Planovi Nišlija za narednu sezonu?

"Imamo zacrtan cilj da ponovo izađemo u Evropu, ali bismo svi bili presrećni kada bismo mogli da se za osvajanje Kupa borimo u Nišu. Što se tiče prvenstva, sumnjam da iko može da pripreti ovakvoj Zvezdi. Mi imamo još četiri kola do plej-ofa, ako pobedimo na sva četiri, to gostovanje na Marakani bi moglo da bude veoma bitno. Spremni smo da iskoristimo šansu ako nam se ukaže."

Fudbaler iz Bosne i Hercegovine željno iščekuje poziv u reprezentaciju te zemlje.

"S obzirom na to koliko sam bio efikasan, nadao sam se pozivu i bilo je realno da ga očekujem. Međutim, selektor je taj koji donosi odluku, a Prosinečki odlično radi svoj posao i zna šta je potrebno reprezentaciji. Na meni je da se trudim i da mu se preporučujem golovima. To sam radio i u Kupu protiv Vojvodine, kada sam dao dva gola, i to nakon što je spisak objavljen."

Govorio je Haskić i o Nenadu Lalatoviću.

"Lalatović pokušava da pritisak skine sa nas i prenese ga na sebe. To dobro radi, niko od nas ne oseća taj pritisak, trener nas odlično vodi, privržen je tome, 90 minuta nas bodri... To je posebno bilo vidljivo protiv Partizana, kada smo svi osećali njegovu podršku. Uvek zna kako da promeni stanje na terenu, istinski je fudbalski fanatik", smatra on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke