Naemeka Ađuru - Nigde kao u Srbiji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.12.2014.
12:23
Izvor: Sportske.net, Sport

Svuda pođi, u Srbiju i Ivanjicu dođi - To kao da je moto nigerijskog internacionalca Naemeke Ađurua, fudbalera Javora.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

U poslednjih petnaestak godina, dosta stranaca je prodefilovalo srpskim fudbalom. Neki su imali epizodne uloge, jedva da su koji put i istrčali na teren u zvaničnim mečevima, ali su svaki minut ''debelo'' naplatili. U Zvezdi to dobro znaju, a Bronovicki je najsvežiji primer. Da ne pominjemo Mirnesa i još neke ''asove''...

Ali, ima i pozitivnih primera. Fudbalera koji su ostavili dubok trag u svojim klubovima za koje su nastupali, gde ih navijači cene i gde se uvek rado vraćaju.

Tako smo pre par dana imali priliku da pročitamo izjavu Brazilca Klea, koji bi da se vrati u Partizan, ali zbog poznate situacije u klubu iz Humske, u ovom trenutku je teško proceniti da li je taj njegov povratak i realan u narednom periodu.

A dok crno-beli čekaju Klea, u ivanjičkom Javoru su nedavno dočekali svog ''Đura'', 28-godišnjeg nigerijskog vezistu Naemeku Ađurua.

Posle četiri godine provedene u novosadskoj Vojvodini, a onda i epizode u gruzijskom Zestafoniju, Naemeka Ađuru se letos vratio u klub u kome je i započeo svoju evropsku avanturu - ivanjički Javor.

U Javoru je stasao kao igrač, stigao je tek što je navršio punoletstvo, ali je sjajno prihvaćen i od saigrača, trenera i bukvalno svih u ovom gradiću, što su uspomene koje se pamte celog života.

To potvrđuje i Ađuru u izjavi za ''Sport''.

''Kad je stigao poziv iz Javora, mojoj sreći nije bilo kraja. Gde ću ja, nego mojhoj drugoj kući? Ivanjica je raj i za mlade, ali i za nas starije igrače. Kad sam prvi put došao u Ivanjicu, bilo mi je neverovatno kako su me ljudi toplo primili. Na ulici su mi i stari i mladi prilazili mi davali podršku'',
priseća se Ađuru.

Zatim je usledio korak napred u karijeri, prelazak u Vojvodinu, gde se takođe dugo zadržao.

''Naravno, srećan sam i što sam bio član tako uglednog kluba kakav je Vojvodina. Zauvek ću pamtiti i taj period, gde sam proveo četiri lepe godine'', konstatuje Ađuru.

Kao što je poznato, Javor se ove sezone bori za ekspresni povratak u Superligu, na dobrom je putu da u tome i uspe, s obzirom da je na polusezoni lider na tabeli Prve lige Srbije.

A sa Ađuruom u timu, ostvarenje ovog cilja je mnogo izvesnije...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke