"Nacionalni stadion" samo početak - Gradiće se od Novog Sada do Vranja, u igri i finale Lige šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.11.2018.
21:47
Izvor: Sportske.net

Sa najviše pozicije u državi potvrđeno da će Srbija dobiti "Nacionalni stadion" kapaciteta preko 60.000 mesta.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

U predlogu budžeta za 2019. godinu našao se i projekat izgradnje "Nacionalnog stadiona" koji bi trebalo da se gradi na lokaciji u Surčinu.

Gostujući u emisiji "Oko" na Radio televiziji Srbije, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će "Nacionalni stadion" moći da primi 63 ili 64 hiljade navijača, a da će kao takav moći da ugosti finaliste Lige šampiona.

"Pored svega što smo napravili izgradićemo i Nacionalni stadion. Prelep će da bude. Moći će da primi 64.000 ljudi, da može da se igra finale Lige šampiona i to ćemo ljudima odmah da obezbedimo za nekoliko godina", rekao je Vučić.

Srbija je zajedno sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom najavila podnošenje kandidature za organizaciju Mundijala 2030. godine.

"Nije lako, ne znam koliko je realno, ali morate da se borite. Da izgradimo infrastrukturu, učestvujemo u 'utakmici', biće divno", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je potvrdio da je o ovoj ideji razgovarao sa bivšim reprezentativcem Dejanom Stankovićem koji je na funkciji u UEFA.

"Jesam, nije mi on dao signal, to je bila Ciprasova ideja. Sad Cipras kaže daje moja i ja odmah prihvatam da je moja, ja sam kriv... Ja ću to da guram, borićemo se za to", istakao je Vučić.

Pored "Nacionalnog stadiona" u planu je izgradnja još nekoliko stadiona. Predsednik je pomenuo "sedam, osam" novih stadiona.

"Izgradimo stadione u Vranju, Kragujevcu i Leskovcu... Izgradićemo sedam ili osam stadiona u međuvremenu. I Niš će da ima velelepan stadion, i Novi Sad", poručio je Vučić.

Mnogi tvrde da zajednička kandidatura balkanskih zemalja nema šanse u konkurenciji Argentine, Uruvaja i Paragvaja, odnosno Španije, Maroka i Portugala.

"Pravi cilj je da mi izgradimo stadione u Srbiji, da ljudi imaju gde dobro da igraju lopte i da imamo više timova u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Da se bavimo sportom još bolje i da budemo još uspešniji", zaključio je predsednik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak