Na redu je baraž, ko će ostati u trci za Super ligu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.05.2019.
12:57
Izvor: Sportske.net

Borba za plasman u Super ligu Srbije biće nastavljena polufinalnim mečevima baraža zakazanim za subotu popodne.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Zavesa na ligaški deo takmičenja u Prvoj ligi Srbije spuštena je minulog vikenda, a dvanaest klubova je saznalo svoju sudbinu.

TSC i Javor Matis izborili su direktan plasman u Super ligu, u niži rang su ispali OFK Bečej, Novi Pazar, Teleoptik i Sloboda, a još šest klubova je kroz plej-of i plej-aut zadržalo status prvoligaša i stavilo tačku na sezonu 2018/19.

Za četiri kluba sezona nije gotova jer slede mečevi baraža koji će jednom timu omogućiti dvomeč sa četrnaestoplasiranim iz Super lige i priliku da se kroz doigravanje domogne najvišeg ranga takmičenja.

U baražu će biti odigrana tri meča, dva polufinala i finale, na terenima bolje plasiranog kluba. Polufinalne utakmice na programu su u subotu (11. maj) od 16 časova.

Inđija: (3) Inđija - (6) Zlatibor 16.00
Kragujevac: (4) Radnički 1923 - (5) Metalac 16.00

Pobednici ovih mečeva sastaće se u finalnom susretu baraža Prve lige Srbije koji je na programu 19.maja na terenu bolje plasirane ekipe.

Uputstvom za odigravanje utakmica baraža predviđeno je da se u slučaju nerešenog rezultata pobednik dobija izvođenjem udarca sa tačke za kazneni udarac, u skladu sa Uputstvom međunarodnog borda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke