Na rastanku, Kosanović sve najlepše o Radničkom! Šta dalje?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.02.2020.
12:37
Izvor: Beta

Fudbalski klub Radnički i njegov dosadašnji trener Milorad Kosanović danas su i zvanično sporazumno raskinuli ugovor, a iskusni stručnjak poručio je da veruje da će niški tim i ove godine igrati Evropu.

BETAPHOTO/FK RADNICKI/MO
BETAPHOTO/FK RADNICKI/MO

Povezane vesti

Kosanović je na klupi Radničkog bio od 21. avgusta, a od kluba se oprostio subotnjom pobedom protiv Čukaričkog posle koje je Radnički prišao na samo četiri boda manje od četvrtog mesta na tabeli i ostao u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.  

"Mislim da je vreme ovde provedeno dosta dobro, obzirom na uslove koje sam imao. Mislim, pre svega, na prvi deo sezone i selekciju igrača. U drugom delu sezone smo napravili mali pomak. U srpskom fudbalu je teško raditi, ne u Radničkom, već u svim klubovima. Svaka tri meseca praviš novi tim, a ne može uvek da se odmah pogodi sa pojačanjima", rekao je Kosanović, prenosi klub.

Dotakao se Milorad Koanović i prijema na koji je naišao u Nišu.

"S te strane nemam nijednu primedbu. Bilo mi je super. Ja sam u Nišu proveo lepih šest meseci. Ne samo na stadionu, nego i u gradu. Ljudi su mi na svakom koraku prilazili, pružali mi podršku, razgovarali sa mnom o fudbalu i mnogim drugim temama. Niš mi u svakom pogledu ostaje u lepom sećanju", poručio je Kosanović.

Jedan od glavnih razloga za njegov odlazak je kazna Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja bi ga još četiri meča odvojila od klupe Radničkog.

"To je presudilo. Odlučio sam da odem zbog Radničkog, a ne zbog sebe. Imamo novi tim, njima je na klupi potreban trener koji će da ih vodi. Protiv Čukaričkog smo ostavili Radnički u plej-ofu, a to je bio primarni cilj bez koga Radnički ne bi mogao da se razvija dalje. Ta tri boda dovela su nas u situaciju da imamo četiri boda manje od četvrtoplasiranog tima i to na 15 kola pre kraja prvenstva", rekao je Kosanović.

Po njegovim rečima, Radnički ima sve uslove da se ravnopravno bori za mesto u Evropi.

"Ako nastave ovako, verujem da će Radnički igrati Evropu i naredne sezone. Smatram da bi za tim bio veliki hendikep da još četiri meča ne budem na klupi, logično je bilo da klubu predložim raskid saradnje, ne želim ja da budem smetnja", dodao je on.

Kosanović je istakao da je Radnički odlično organizovan klub i naglasio da stabilnost na "Čairu" nikada nije dovedena u pitanje.

"U Radničkom sve funkcioniše u najboljem redu. Finansijska egzistencija ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Mogu da kažem da je niški tim od svih klubova u kojima sam radio najredovnije ispunjavao obaveze prema trenerima i igračima", rekao je Kosanović.

Doskorašnji trener Radničkog naveo je i da je imao odličnu saradnju s upravom kluba, da nije bilo "nijedne grube i ružne reči" i dodao da mu se niko nije mešao u posao.

"Imao sam svu autonomiju. Niko mi se nije mešao u posao, niko nije određivao ko će da mi igra u prvom timu, niti je to pokušao. Ja sam takav trener, ne dozvoljavam da se tako nešto pojavi, uvek radim po svome", rekao je Kosanović.

On je na govorio i o budućim planovima.

"Sada idem kući, da se odmorim i uradim nešto na privatnom planu. Za sada nemam plan šta dalje, ali sam voljan da nastavim da radim... Ima vremena", zaključio je Kosanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke