Na pola puta do podele bodova - Evo kako bi izgledale tabele kada bi danas napravili presek!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.11.2018.
21:20
Izvor: Sportske.net

Večeras je u Humskoj spuštena zavesa na prvu rundu ligaškog dela domaćeg prvenstva. Evo kako bi izgledale tabele plej-ofa i plej-auta kada bi danas došlo do podele bodova.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kompletirano je petnaesto kolo Super lige Srbije i time stavljena tačka na prvu rundu ligaškog dela domaćeg fudbalskog šampionata.

Pogled na tabelu najviše godi navijačima Crvene zvezde i Radničkog iz Niša, ali i pristalicama novosadskog Proletera koji predstavlja najprijatnije iznenađenje prve faze takmičenja.

U grupi nezadovoljnih svakako se nalaze i pristalice Partizana jer njihov klub posle 15 odigranih utakmica ima trinaest bodova manje od "večitog" rivala, ali i četiri u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša.

Do kraja kalendarske godine biće odigrano još šest kola što znači da je u igri još 18 bodova. Nakon zimske pauze u Super ligi biće odigrano još devet kola, a potom će uslediti dobro poznato deljenje bodova.

Kada bi podela bodova bila napravljena danas tabele plej-ofa i plej-auta izgledale bi ovako:

Zamišljena plej-of tabela:

1. Crvena zvezda 22
2. Radnički Niš 17
3. Partizan 15
4. Čukarički 15
5. Napredak 13
6. Proleter 12
7. Mladost 11
8. Vojvodina 11

Zamišljena plej-aut tabela:
1. Mačva 8
2. Rad 8
3. Voždovac 8
4. Radnik 8
5. Zemun 7
6. OFK Bačka 7
7. Spartak ŽK 6
8. Dinamo 4

Jasno je da je najzanimljiviji odnos "večitih" i činjenica da bi Partizan imao još sedam utakmica, računajući i međusobni duel sa Zvezdom da nadoknadi sedam bodova.

Misija osvajanja šampionske titule bila bi gotovo nemoguća ako imamo u vidu da klub koji zauzme prvo mesto na tabeli na kraju ligaškog dela takmičenja ima prednost u slučaju istog broja bodova sa pratiocima.

To znači da Partizan do kraja godine mora da nastavi sa pobedama i da čeka kiks Crvene zvezde, a da onda na proleće dobije 159. "večiti" derbi i vrati se u trku za šampionsku titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZubA
Monday, 05.11.2018
00:36

Opet se potencira na Partizan. Radnicki je taj koji je blizi nama i treba da se pise za njih kako su blizi tituli i sta njima treba da budu prvi. Dokle vise da se potcenjuju drugi, konacno neki klub koji je razdvjio vecite. A Partizan je blizi osmom mestu nego tituli.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 04.11.2018
23:49

To je tačno zamišljena tabela zvezdinih sudija sprovedena u delo, kiksnuli su jedino u Večitom derbiju - računali su pobedu.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
23:08

PARTIZAN ima 18 (ili 19) bodova, a zvezda ce odgovarati na mnogo vecem i visem nivou, ne bih im bio u kozi, a nadam se da nece i nasa reprezentacija (sve njene selekcije) i ostali nasi klubovi ispastati zbog nje.