Na kraju teškog sportskog dana, raspoloženje su nam popravili naši fudbaleri!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.09.2019.
22:39
Izvor: Sportske.net

Naš nacionalni tim večeras pokazao pravu reakciju posle bolnog poraza od Portugala pre tri dana.

EPA-EFE/JULIEN WARNAND
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Povezane vesti

U meču petog kola kvalifikacione Grupe B, u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je večeras kao gost savladala selekciju Luksemburga rezultatom 3:1.

Selektor Tumbaković je u odnosu na meč sa Portugalcima napravio nekoliko izmena u startnoj postavi i ovoga puta je do donelo željeni rezultat, mada su Luksemburžani mogli da nam naprave i mnogo veće probleme.

Naš tim je imao inicijativu, u prvih dvadeset minuta je imao par prilika preko Mitrovića, ali onda sledi period bolje igre domaćih, koji su u 27. minutu mogli do vođstva preko Rodrigeza. On je posle centaršuta sa desne strane šutirao pod prečku, ali je Dmitrović odlično reagovao.

Devet minuta kasnije - gol, ali na drugoj strani.


Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, tokom kojeg je selektor Tumbaković umesto Kataija poslao na teren Nemanju Radonjića, što se pokazalo kao pravi potez.

Već u 55. minutu Radonjić je duplirao prednost našeg tima. Sve se brzo odigralo, golman Dmitrović je uputio dugu loptu pred protivnički kazneni prostor, gde je Milinković-Savić glavom spustio za Radonjića, a ovaj sa ''kapice'' šesnaesterca snažnim šutem pogodio donji levi ugao gola Luksemburga - 0:2.

Ipak, nisu se predavali domaći, koji su postajali sve opasniji i u 66. minutu su smanjili na 1:2 pogotkom Turpela.

Tek tada su domaći videli svoju pravu šansu,  a u 72. minutu sjajna šansa za domaće da izjednače. Til je iskosa sa leve strane oštro šutirao po zemlji, a Dmitrović je uspeo da sa gol linije izbije tu loptu.

Činilo se tadada su domaći bliži izjednačenju, ali u 78. minutu Mitrović je rešio sve dileme. Brza akcija našeg tima polevoj strani, potom lopta odlazi u sredinu za Milinković-Savića, koji majstorski asistira Mitroviću, a najboljem srpskom strelcu je ostalo da rutinski završi ovaj napad - 1:3, druga pobeda Srbije u aktuelnim kvaifikacijama.

Loša vest za naš tim je nova pobeda Portugala, pa nam i dalje ostaju samo teoretske šanse za osvajanje drugog mesta u ovoj grupi.
- -
-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Jelena
Wednesday, 11.09.2019
06:05

Po kvalitetu mozda nismo najbolji ali smo dosta kvalitetniji od vecine ekipa od kojih gubimo utakmice...sramota je da ovakav skup fudbalera igra ovakav fudbal problem je to sto nemamo trenera a i losa motivacija igraca da dobiju utakmicu kao i ceo savez ....

avatar
REVØLT
Wednesday, 11.09.2019
00:29

Samo je trebalo da ne izgubimo za vikend i da protiv Ukrajine u Beograd ostvarimo bolji (ili isti) rezultat nego sto bi Portugal u Kijevu...

avatar
djordja
Tuesday, 10.09.2019
22:49

cime? ovakvom igrom protiv Luxemburga, pa ovo je za plakati....Kolarov, Maksimovic, Katai....pa ti nisu kvalitetom ni za Ling long ligu, a kamo li za nacionalni tim, ovaj prvi jos kapiten...bog da nas vidi

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 10.09.2019
23:30

Nemoj Kataia da im diraš, pa umalo nije došao u zvezdu, eno njegova bolja polovina spremala kapute za ledenu evopsku jesen ah ah ah ha....hahahaha

avatar
paok
Wednesday, 11.09.2019
06:09

Pa ja ne znam sta vi hocete, kad pobedimo plhuvanje kad izgubimo isto. Sto pre shvatis da mi nismo sila u fudbalu niti ceno biti lakse ces gledati na sve.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 10.09.2019
22:44

Srećan Mitar svima koji slave jer ipak on može da da više nego što Spajić i Maksimović mogu da prime koji su bili kao deca na ringišpilu.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 10.09.2019
23:16

Ne slavis ti nista,ti slavis poraze Srbije,sva sreca pa postoje komentari upamceni na sajtu,tako da bolje da cutis.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 10.09.2019
23:29

Neko slavi Mitra, a neko Spajića, Maksimovića i Dmitra :D